YoungCapital is het snelst groeiende bedrijf van de uitzendbranche. Onze strategie? Die houden we niet geheim.

Al jaren benadrukken we dat het ’m zit in onze bedrijfscultuur. In de mindset van onze mensen. Want de mindset van je medewerkers bepaalt of ze nieuwe plannen omarmen of de hakken in het zand zetten. Of afzonderlijke afdelingen goed samenwerken. En of je organisatie kan groeien, zonder haar wendbaarheid te verliezen.

Growth mindset, de motor voor groei

Neurowetenschapper dr. Marcia Goddard onderzocht de samenhang tussen de snelle groei van YoungCapital en onze bedrijfscultuur. Uit haar onderzoek bleek dat de ‘growth mindset’ de motor is achter ons succes. “Onze mensen willen graag leren en zijn bereid om risico’s te nemen. Dat zie je terug in de bedrijfsresultaten”, aldus Goddard.

Wat is een growth mindset?

De term ‘growth mindset’ komt van de Amerikaanse psychologe prof. dr. Carol Dweck. Volgens haar bestaan er twee mindsets die bepalend zijn voor het succes van mensen binnen een organisatie: een growth mindset en een fixed mindset.

Mensen met een growth mindset geloven dat ze zich kunnen blijven ontwikkelen. Daarom zijn ze niet bang om fouten te maken; ze begrijpen dat uit je comfortzone stappen de beste manier is om iets nieuws te leren. Mensen met een fixed mindset geloven juist dat hun intelligentie, capaciteiten en talenten vastliggen.

Gelukkiger, succesvoller en beter in teams

Een growth mindset op de werkvloer heeft positieve gevolgen voor de organisatie. “Medewerkers met een growth mindset zijn gelukkiger, succesvoller en presteren beter in teams”, vertelt Goddard. “Ook voelen ze zich meer betrokken bij hun werk en verzuimen ze minder dan hun collega’s met een fixed mindset.” Niet voor niets heeft Google recent mensen zonder diploma, mét een growth mindset aangenomen.

Gelukkiger, succesvoller en beter in teams

Doe mij ook zo’n growth mindset!

Daar helpen we je graag bij. Dr. Marcia Goddard ontwikkelde YoungCapital Mindset, waarmee we in drie stappen de growth mindset terugbrengen of versterken in jouw organisatie.

YoungCapital Mindset

Onderzoek

Hoe staat het met de mindset van jouw zittende medewerkers? Is bijsturing nodig? Wij zoeken het voor je uit.

Mindset Workshops

Door jouw medewerkers bewust te maken van hun gedrag, doorbreken we patronen die in de weg zitten van groei.

Mindset Assessment

Met deze neuropsychologische tests meten we de mindset bij kandidaten, zodat je verzekerd bent van de juiste instroom.

Meer weten over YoungCapital Mindset?

Wij bespreken graag de mogelijkheden bij een kop koffie.