Sollicitatietips > Voorbeelden van creatieve sollicitaties

Voorbeelden van creatieve sollicitaties

Solliciteer je naar een creatieve functie, of wil je jezelf gewoon verzekeren van een plekje bovenop de stapel? Dan is het slim om jouw sollicitatie op te laten vallen! Met een creatieve sollicitatie laat je zien dat je out-of-the-box kunt denken. Bovendien zegt het meer over je persoonlijkheid dan een standaard brief. Let er wel op dat jouw kunstwerkje past bij de vacature waarop je solliciteert en dat het niet vol staat met vreemde (spel)fouten. Om je alvast wat inspiratie te geven, laten we hier de leukste voorbeelden van creatieve sollicitaties zien!

Pinterest

Het meisje in het onderstaande profiel wilde graag een baan bij Pinterest. Ze liet haar interesse dan ook blijken via hun eigen website. Ze pinde haar cv op Pinterest in de hoop een sollicitatiegesprek binnen te slepen. Ook plaatste ze een plan met een uitgebreide toekomstvisie voor Pinterest, waarin ze meteen liet zien wat ze in huis had. Helaas kreeg Jeanne geen baan bij Pinterest zelf. Inmiddels werkt ze wel voor Pintics, de Pinterest analytics website.

Pinterest

Het interactieve cv

Ben je écht heel creatief (en technisch) aangelegd? Dan kun je, net als Robby Leonardi, een interactief cv maken. Deze grafisch ontwikkelaar en animatiespecialist paste zijn vaardigheden direct toe in zijn cv. En dat was een hele goede keuze! Razendsnel stond zijn cv bekend als ‘het beste cv aller tijden’.

http://www.rleonardi.com/interactive-resume/

De infographic

Het interactieve cv is natuurlijk hartstikke leuk, maar voor de meeste mensen niet direct een realistische optie. Eenvoudiger en toch creatief, is de infographic. In een infographic kun je op een overzichtelijke manier veel informatie kwijt. Kies voor een design wat bij jou en de vacature waarop je solliciteert past en je valt zeker op!

Wil je een infographic maken, maar ben je zelf niet zo creatief? Geen zorgen! Via de website http://vizualize.me/ creëer je gratis een persoonlijke infographic. Je kunt op de website zelfs inloggen met jouw LinkedIn-profiel, zodat je opleiding en ervaring automatisch worden toegevoegd.

De infographic

Life is like a box of chocolates

De Engelse Rob Jervis stuurde enorm veel traditionele cv’s de deur uit, maar kreeg weinig respons. Hij besloot het roer om te gooien en toverde zijn cv om tot een doos gevuld met zelfgemaakte chocolaatjes. Bij het creatieve bedrijf LFH viel het cv in de smaak. Een uur nadat ze het chocolade-cv van Rob hadden ontvangen, boden ze hem een betaalde stage aan. Uiteindelijk hield Rob er een fulltimebaan aan over.

Life is like a box of chocolates

De videosollicitatie

Sinds Bob Veen afstudeerde aan de Nationale Luchtvaartschool, schreef hij tevergeefs 250 sollicitatiebrieven voor een opleidingsplek bij een luchtvaartmaatschappij. Hij besloot het anders aan te pakken en maakte een originele video over zijn droombaan. De video met de titel ‘Get Bob the Job’ ging binnen een paar dagen viral. De video heeft Bob nog geen baan opgeleverd, maar wél heel veel positieve aandacht.


Toch liever een standaard cv maken?