Je cv als visitekaartje

Je cv is het eerste dat een recruiter van je ziet. Wat zegt een slordig cv over jouw manier van werken? Zorg dus voor een foutloos cv (spellingscontrole alleen is niet voldoende!) met een nette opmaak.

Val op!

Recruiters ontvangen dagelijks honderden sollicitatiebrieven met cv. Het is essentieel om in positieve zin op te vallen. Dat kan bijvoorbeeld door een heel creatief cv samen te stellen.

Onmisbaar voor een killer cv

Een compleet cv bevat sowieso onderstaande onderdelen:

1. Foto
Een foto is niet verplicht, maar geeft de recruiter wel een beeld van welk vlees hij of zij in de kuip heeft.
 
2. Personalia
Een voorbeeld:

Curriculum vitae
Naam: Manhoef.

Roepnaam: Remy
Adres: Atlasdreef
Postcode: 3561 AA
Woonplaats: Hoofddorp
Geboortedatum: 7 mei 1986
Nationaliteit: Nederlandse (ook als man heb je de Nederlandse nationaliteit)
Rijbewijs: B
Burgerlijke staat: Ongehuwd
 
  Social media zoals Twitter en LinkedIn zijn voor sommige functies relevant. Noem je accountnamen en zorg ervoor dat je accounts er representatief en professioneel uitzien. Reken er op dat elk social media-account gecheckt wordt door de recruiter.
 
3. Contactgegevens
Maak het de recruiter makkelijk om contact met je op te nemen en vermeld je telefoonnummer(s) en e-mailadres.
 
4. Opleidingen
Zet je opleidingen van meest recent naar minder recent in je cv. Vermeld zowel het jaartal als de maand waarin je bent begonnen/gestopt. Geef aan of je de opleiding hebt afgerond (diploma behaald) en de instantie waaraan je deze opleiding hebt gedaan.
 
5. Werkervaring
Bovenaan het kopje met werkervaring, plaats je je meest recente werkervaring. Schrijf waar je hebt gewerkt en wat voor taken je had. Verwijs ook naar de website van het bedrijf. Wees specifiek in wanneer je er hebt gewerkt (maand en jaartal) en wat je functie was. Heb je veel baantjes gehad? Vermeld dan de functies die het meest relevant zijn voor de functie waar je op solliciteert.
 
6. Stages
Ook stages zijn werkervaring, dus vergeet dit niet op te schrijven. Vooral als je weinig werkervaring hebt, zijn stages een absolute toevoeging.
 
7. Cursussen
Schrijf alleen relevante cursussen die relevant zijn voor de functie waarop je gaat solliciteren. Vergeet daarbij niet een typecursus. Dat is voor veel functies ontzettend handig.
 
8. Nevenactiviteiten
Nevenactiviteiten laten zien dat je naast je werk en studie sociaal betrokken bent geweest. Bedenk wat interessant is voor de functie en pas je opsomming hierop aan.
 
9. Taalbeheersingen
Vermeld je moedertaal en welke andere talen je beheerst. Overdrijf het niet, je wilt niet opeens in een Frans gesprek belanden omdat ze denken dat je dat vloeiend spreekt.
 
10. Computerskills
Vereist de functie dat je met de computer werkt? Som dan op met welke computerprogramma’s je kunt werken. Overdrijf niet, want dat kan tegen je werken als je eenmaal aan de slag gaat.
 
11. Overige capaciteiten
Vraag jezelf af wat nuttig is voor de functie waarop je solliciteert. Bezit je die skills? Dan mag je daar trots op zijn en ze noemen in je cv.
 
12. Vrijetijdsbestedingen
Hierin kun je laten zien wie jij bent. Bedenk wel dat je hierdoor ook ‘in een hokje’ gestopt kunt worden. Karatefreak? Dat kan als agressief gezien worden. Gek op punniken? Houd dat liever voor je als je bij een trendsettend bedrijf aan de slag wilt.
 
13. Referenties
Geef je een referentie op? Dan is het belangrijk dat diegene weet dat hij/zij gebeld kan worden. Zal deze persoon zich positief over jouw skills uitlaten? Je kunt ook aangeven dat referenties op aanvraag beschikbaar zijn.
 

Vangen en blijven boeien
Recruiters screenen in eerste instantie een cv. Pas als je hun aandacht hebt, zullen ze verder lezen. Naarmate ze verder lezen, zal hun aandacht verslappen. Vang ze dus vanaf het begin met relevante informatie en blijf ze boeien met korte teksten onder duidelijke, scanbare koppen en in een flitsende lay-out. Maak het overzichtelijk, houd de indeling logisch en zorg voor een goed scanbaar document.

Maximaal twee kantjes
De regel is dat een cv uit niet meer dan twee A4’tjes bestaat. Langer is alleen geoorloofd als er zoveel relevante en interessante informatie te vermelden is dat het gewoonweg niet past op twee kantjes.