Sollicitatietips > Daarom benader je werkgevers voor een nieuwe baan

Daarom benader je werkgevers voor een nieuwe baan

Je hoort het vaak: als je succesvol op een nieuwe baan wilt solliciteren, moet je actie ondernemen. En dat is nog waar ook. Want wil jij aan de slag bij dat topbedrijf? Durf dan initiatief te tonen.

Natuurlijk helpen wij van YoungCapital jou met het vinden van een leuke, nieuwe baan. Toch is het slim als jij niet gaat zitten wachten op een reactie. Neem bijvoorbeeld contact op met een recruiter of potentiële werkgever om actief te solliciteren.

Klim in de telefoon

Je zult nu vast denken: Je gaat toch niet zomaar een onbekend bedrijf opbellen om te solliciteren? Die recruiter van dat bedrijf zit daar toch niet op te wachten? Ons antwoord is: jawel. Want als jij contact opneemt, laat jij zien hoeveel ambitie je hebt en dat je graag initiatief neemt om die nieuwe baan te krijgen. En daar zijn werkgevers dol op. Waarom? Dat leggen we hieronder uit.

Reden 1: werkgevers zijn ook jong geweest

Iedere manager, directeur of recruiter is zelf ook ooit student geweest en moest een begin maken met zijn of haar banenjacht door te solliciteren. Ook zij hebben geworsteld met het maken van hun cv en met klamme handen zitten wachten tot ze naar binnen werden geroepen voor een sollicitatiegesprek.

They appreciate it

Werkgevers snappen als geen ander hoe spannend het voor jou is om zelf contact op te nemen. Als je dan tóch initiatief neemt, en opbelt of een berichtje stuurt, zullen ze dat waarderen. Je laat zien dat je lef hebt en initiatief neemt om succesvol te solliciteren naar een nieuwe baan.

Reden 2: jong talent is hot

Bedrijven hebben ambitieuze jonge mensen, zoals jij, hard nodig. Veel organisaties kampen met de aankomende vergrijzing, of hebben medewerkers die al jarenlang op dezelfde manier werken. Om in de toekomst succesvol te blijven, hebben ze mensen met frisse ideeën nodig.

Vernieuwen of meegroeien

Jongeren zijn ‘digital natives’: opgegroeid in de digitale wereld en gewend te werken binnen een snel veranderend technologisch landschap. Daardoor kunnen ze vaak snel schakelen en zorgen ze voor vernieuwende ideeën. Deze skills zijn noodzakelijk om vernieuwing aan te jagen bij grote bedrijven, maar passen ook goed bij start-ups.

Er komen steeds meer jonge bedrijven die flink groeien. In alle gevallen geldt dus dat bedrijven dringend op zoek zijn naar toppers zoals jij. Kansen genoeg, maar je moet die kansen zelf grijpen om een nieuwe baan te krijgen.

Reden 3: als je iets echt wilt, moet je dat ook laten zien

Het kan zijn dat jij een vacature hebt gevonden bij een bedrijf dat helemaal bij je past. De vraag die je jezelf dan moet stellen, is: hoe vergroot ik mijn kansen om succesvol te solliciteren op deze baan? Natuurlijk is het schrijven van een sollicitatiebrief en cv noodzakelijk, maar is dit alles? Durf je ervan uit te gaan dat ze jouw sollicitatie uit al die andere reacties pikken?

Laat je horen

Jij wilt dat de recruiter al aan jou denkt, voordat hij die hele stapel sollicitaties gaat bekijken. En dat kan! Bijvoorbeeld door één goed voorbereid telefoongesprek. Zelfs als een werkgever je vervolgens doorverwijst naar de officiële sollicitatieprocedure, is zo’n persoonlijk telefoontje zinvol. Zo is je nieuwe baan net iets dichterbij.

It’s me again

Als de recruiter jou al eens heeft gesproken, en later jouw sollicitatie tegenkomt, denkt hij geheid: oh ja, die was vorige week al zo enthousiast aan de telefoon. Zo sta je meteen al met 1-0 voor op je concurrentie!

Pak je kans!

Het is dus helemaal niet raar om zelf contact op te nemen met een recruiter. Sterker nog: het is bijna een must, als je die topbaan wilt scoren. Je concurrenten doen namelijk ook hun best om jou een stapje voor te zijn. Dus: go for it!