Sollicitatietips > De beste tips voor het schrijven van een sollicitatiebrief

De beste tips voor het schrijven van een sollicitatiebrief

Een sollicitatiebrief goed voorbereiden is heel belangrijk. Wil jij weten hoe je dit moet doen? YoungCapital geeft je de beste tips voor een ijzersterke sollicitatiebrief of motivatiebrief. Lees snel verder!

Check het bedrijf

Verdiep je in het bedrijf. Zoek uit waar ze zich precies mee bezighouden en of je raakvlakken hebt met hun idealen. Herken jij jezelf in hun visie? Schrijf dit dan op een briefje, want dat kun je gebruiken bij het schrijven van je sollicitatiebrief.

Wat doe je?

Zorg ervoor dat je precies weet welke baan je wilt hebben en welke werkzaamheden je gaat uitvoeren. Als je nog niet alles weet, kun je via LinkedIn meer informatie vinden over de baan. Hoe? Ga naar ‘advanced search’ en zoek bij ‘titel’ naar jouw functie. Je krijgt mensen te zien die in deze functie aan het werk zijn. Bekijk een aantal profielen, zodat je weet waar ze zich mee bezighouden.

Google jezelf

Die recruiter is natuurlijk nieuwsgierig naar de schrijver van de sollicitatiebrief. Hij of zij zal jou ongetwijfeld zoeken op Facebook, LinkedIn en Twitter. Zorg er dus voor dat die feestjes waar je dronken op straat eindigde, niet te zien zijn. Stel je Facebook-profiel zo in dat alleen vrienden jouw foto’s kunnen zien. De voorbereiding voor het schrijven van een sollicitatie heeft dus ook betrekking op social media.

Waarom jij?

Waarom ben jij de beste kandidaat? Waarom sluiten jouw skills zo goed aan op de eisen? Ga voor de spiegel staan en vertel op een overtuigende manier waarom de recruiter jou aan moet nemen. Ga bij jezelf na waar je goed in bent en schrijf dit op. Je kunt jezelf pas verkopen als je weet wat er zo interessant aan je is. Dit helpt je ook bij de voorbereiding van een sollicitatiegesprek!

It’s me!

De naam van de recruiter staat meestal onder de vacaturetekst. Voor jou is dit een ideale kans om jezelf al voor het sollicitatiegesprek voor te stellen. Schrijf een paar vragen op over de vacaturetekst en bel de recruiter. Noem duidelijk je naam aan de telefoon en stel de vragen. Zo krijg je meer informatie voor in je sollicitatiebrief en klinkt je naam bekend als de recruiter je motivatiebrief leest.

Ben jij er klaar voor om je sollicitatiebrief te gaan schrijven? Bekijk de tips die we voor je hebben.