Sollicitatietips > Deze tien socialmediablunders verpesten je kansen op een nieuwe baan

Deze tien socialmediablunders verpesten je kansen op een nieuwe baan

Social media kunnen bij jouw zoektocht naar een nieuwe baan het ultieme hulpmiddel zijn, maar ze kunnen jouw carrière ook verpesten. Het juist gebruiken van social media is dus van groot belang. Wat moet je sowieso voorkomen? Je leest het in ons blog.

Blunder 1: ongepaste foto’s

Grappig, hoor, die foto’s van jouw wilde stapavond vorige week vrijdag. Maar als je deze deelt met je vrienden, dan loop je het risico dat jouw toekomstige baas deze ook te zien krijgt. Ook video’s van jou, bewusteloos tussen de bierflesjes of lopend in een mankini, vergroten jouw kansen op een nieuwe (bij)baan niet.

Blunder 2: grof taalgebruik

Je charmant en beleefd gedragen tijdens je sollicitatiegesprek is zinloos als je Twitter-account bomvol staat met gevloek en gescheld. Reken maar dat de recruiter je Facebook-profiel checkt. Met zulke berichten op je tijdlijn word je waarschijnlijk niet eens uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek.

Blunder 3: afkraken van een (oud-)collega of werkgever

Word je helemaal gestoord van die vervelende baas of collega? Het is dan verleidelijk om je hart te luchten op social media. Doe toch maar niet. Als jouw potentiële nieuwe werkgever dat leest, denkt hij: als ik hem aanneem, praat hij straks ook zo over mij. Dat kan een reden zijn om jou niet die nieuwe baan te geven.

Blunder 4: praten over illegale acties

Als je graag een pilletje slikt op een festival, dronken een bushokje sloopt of een voetbalhooligan bent, kun je dit beter voor jezelf houden. Door foto’s, berichtjes of filmpjes hiervan op je socialmedia-account te plaatsen, gooi je jouw eigen glazen in. Want veel recruiters zien hier niet de lol van in.

Blunder 5: extreme uitspraken

Natuurlijk heb je vrijheid van meningsuiting in Nederland. Maar je socialmedia-account gebruiken om extreme, racistische of controversiële berichten te delen, kan jou de kans op een baan ontnemen. Iedereen heeft recht op een eigen mening, maar wees je ervan bewust dat iedereen het kan lezen als je die plaatst op bijvoorbeeld Facebook of Twitter.

Blunder 6: zeuren en klagen

Niemand zit te wachten op een zeurpiet. Is jouw Facebook-tijdlijn gevuld met geklaag en gemopper? Dan kom je echt niet over als vrolijke collega. Een recruiter die al jouw klaagposts leest, zal snel verder zoeken.

Blunder 7: commentaar en tags van anderen

Heb jij ook zo’n Facebook-vriend die jou regelmatig tagt in vreselijke foto’s of in posts met dubieuze links? Dat is niet alleen irritant, maar ook schadelijk voor jouw online reputatie. Je kunt makkelijk jouw instellingen bij Facebook aanpassen, zodat mensen jou alleen kunnen taggen met jouw toestemming.

Blunder 8: haastige en slordige posts

Reageer jij altijd razendsnel op social media? Pas wel op en check wat je schrijft, want als je je posts afraffelt, is er een grote kans dat je typefouten en/of ongelukkige formuleringen de online wereld inslingert. Recruiters die jouw online activiteiten checken, kunnen zo het idee krijgen dat je een slordig type bent, of dat je spelling belabberd is. Belangrijk dus om altijd even je tekst goed door te lezen voor je je bericht deelt met de wereld.

Blunder 9: jezelf verraden

Dit is iets wat veel te vaak gebeurt: lacherig doen of zelfs opscheppen over het feit dat je weer eens te laat bent voor je werk, of jezelf zogenaamd ‘ziek’ hebt gemeld. Voor werkgevers een luid en duidelijk signaal dat ze jou vooral moeten mijden. Als jij jezelf ziek meldt, terwijl je niet echt ziek bent, deel dit dan dus niet met de hele wereld.

Blunder 10: online onzichtbaar

Van een jong talent wordt verwacht dat je kennis hebt over het online leven én dat je actief bouwt aan je professionele netwerk. Heb je geen LinkedIn, Facebook en ook geen Twitter? Dan ben je online onzichtbaar en val je dus nooit op. Zonde!

Kortom: wees je bewust van je online doen en laten!

Het is eigenlijk heel simpel:

  1. Wat je schrijft en plaatst op social media, is – in veel gevallen – openbaar.
  2. Recruiters en werkgevers zoeken jou online op om te checken wat voor vlees ze in de kuip hebben. Sta je op het punt een bericht de online wereld in te slingeren? Houd dit dan in je achterhoofd als je het plaatst.

Check voordat je gaat solliciteren, nog even je accounts op social media. Heb je in het verleden iets geplaatst wat schadelijk is voor jouw kansen op een (bij)baan? Pas het dan aan, want het kan het verschil zijn tussen wel, of juist geen nieuwe baan.

Wist je dat social media je ook kunnen helpen bij het vinden van een baan? Lees hier meer over in onze blog.