Dutch College League

Dorans Alpha winnaar YoungCapital Dutch College League!

In de bloedstollende finale op zaterdag 25 juni versloeg het team Dorans Alpha uit Nijmegen het Delftse team DSEA Red. Dorans Alpha won met 3 - 1 uit een wedstrijdreeks van best of five. Zij maken zich nu op voor het WK in Jakarta van 6 tot 9 oktober.

Dorans Alpha Winnaars Dutch College League

YoungCapital Dutch College League. Where talent becomes legend

De YoungCapital Dutch College League is de eerste nationale eSports-competitie voor studenten. De Dutch College League brengt teams van Nederlandse hogescholen en universiteiten samen in de multiplayer online battle-arena van League of Legends. De topteams speelden zelfs live tegen elkaar in een bioscoop, omgebouwd tot game-arena. De competitie is losgebarsten op 29 maart, waarna de teams elf weken lang hebben gestreden om een plek in de Grand Finals op zaterdag 25 juni. Dorans Alpha uit Nijmegen won die finale van het Delftse DSEA Red. Daarmee kwalificeerden zij zich voor het WK League of Legends van de International eSports Federation (IeSF) van 6 t/m 9 oktober in Jakarta.

Yarasky is ook aanwezig

YouTube-gamer Yarasky was aanwezig tijdens de finale op 25 juni. Bezoekers konden een wedstrijd tegen hem gamen en hij deelde handtekeningen uit. Hij is een echte game-fanaat en vooral bekend om zijn YouTube-kanaal, waar iedereen kan genieten van zijn video’s over games. Hij is vooral fan van de spellen GTA V en Call of Duty. Inmiddels heeft zijn kanaal meer dan 400.000 abonnees.

De kracht van eSports

ESports, of competitief gamen, is wereldwijd immens populair. On- en offline strijden teams tegen elkaar, onder de ogen van miljoenen toeschouwers. Ook in Nederland wint het fenomeen aan bekendheid. Ben jij klaar om een legende te worden? Let op: de inschrijving voor de Dutch College League is gesloten.

Bekende LOL-gamer Fabian Diepstraten bij Dutch College League

Lol-gamer Fabian Diepstraten was aanwezig op één van de wedstrijddagen om de spelers te supporten en zijn feedback te geven op de wedstrijden.

YoungCapital & eSports

Topsport van de nieuwe generatie

YoungCapital is hoofdsponsor van de Dutch College League. Wij zijn er trots op dat wij de legendes van morgen mogen ondersteunen in de eerste eSports-competitie voor studenten.

Net als het fenomeen eSports is YoungCapital groot geworden in het digitale tijdperk, met de nieuwe generatie als belangrijkste doelgroep. Als hoofdsponsor vinden wij het belangrijk om te laten zien dat competitief gamen niet zomaar een spelletje is; het is ‘serious business’, voor ‘serious talent’. Ook in het echte leven bereik je alleen met talent, toewijding en teamwork de top.

League of Legends voor noobs

League of Legends is een free-to-play online multiplayer battle-arena. Spelers strijden in teams van vijf 'champions' met elk hun eigen (magische) krachten tegen elkaar om te winnen. En daarvoor heb je strategie, teamwork en vastberadenheid nodig. Nog niet zo bekend met deze game? Bekijk dan de video hiernaast. Je krijgt een korte uitleg over wat League of Legends precies is, en hoe je het speelt.

League of Legends cijfers

Bron: League of Legends Wiki, League of Graphs

70 miljoen

Totaal aantal geregistreerden werelwijd

12 miljoen

Dagelijkse spelers wereldwijd

36 miljoen

Kijkers tijdens het wk 2015


favorite champion

85%

van de speler is jonger dan 30 jaar

School

60%

van de spelers is student

Ezrael

Ezrael

is de meest gekozen champion

Blog

Grand Finals YC Dutch College League

De spannende Grand Finals van de YoungCapital Dutch College League

Op zaterdag 25 juni, in hartje Hilversum, was het eindelijk zo ver. Fans uit het hele land kwamen bij elkaar in bioscoop Vue voor de spectaculaire finale van de YoungCapital Dutch College League.

LEES MEER...

ESports: dé topsport van de nieuwe generatie

ESports: dé topsport van de nieuwe generatie

ESports is niet zomaar een spelletje; het is ‘serious business’ voor ‘serious talent’. Maar wat is eSports eigenlijk en hoort het al in het rijtje van de meest populaire topsporten? In deze blog lees je er meer over.

LEES MEER...

Van gamen je werk maken: drie banen in de gaming-industrie

Van gamen je werk maken: drie banen in de gaming-industrie

Irritant, hè? Als je moeder weer naar je roept dat je écht achter je scherm vandaan moet komen. Maar vanaf nu heb je een weerwoord. Want gamen kan jou een supergave carrière opleveren!

LEES MEER...

De sensationele play-offs van de YoungCapital Dutch College League

De sensationele play-offs van de YoungCapital Dutch College League

Voorbijgangers van bioscoop Vue Hilversum gluurden op 29 maart even naar binnen: gek verklede fantasyfiguren, een opnamestudio en een hoop studenten. Wat zij zagen? De play-offs van de Dutch College League!

LEES MEER...

Gamen maakt jou de ideale werknemer!

Gamen maakt jou de ideale werknemer!

Veel niet-gamers vinden jouw gamehobby maar tijdsverspilling. Klinkt bekend? Trek je er niets van aan! Zij weten namelijk niet wat voor skills jij ontwikkelt als je leven in Call of Duty op het spel staat. En precies die vaardigheden maken het verschil op de werkvloer.

LEES MEER...

LEVEL UP YOUR RESUME

Gaming is een van je passies, maar je hebt er vast nog meer. Wil jij een vette uitdaging op carrièregebied die aansluit bij jouw passie? YoungCapital helpt je graag aan de perfecte (bij)baan tijdens je studie of aan een leuk traineeship. Word jij webapplicatieontwikkelaar, informatieanalist of financespecialist? De mogelijkheden om jouw cv ijzersterk te maken, zijn eindeloos!

Wil je meer weten? Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op.

*
*
*
*