Sollicitatietips > Een goed voorbeeld van een sollicitatiebrief

Een goed voorbeeld van een sollicitatiebrief

Zoek je een voorbeeld van een sollicitatiebrief, omdat je niet weet waar je moet beginnen? Speciaal voor jou hebben we een voorbeeld sollicitatiebrief, of motivatiebrief, opgesteld. In dit voorbeeld solliciteer je op een baan als contentmedewerker.

J.O.U.W. N.A.A.M.
Sluisweg 18
1056 BC, Amsterdam

ENECO
Groothandelsstraat 22
Postbus 25
3439 TR Groningen

Datum: 11 juli 2016

Betreft: sollicitatie contentmedewerker

Geachte heer Jansen,

Bij dezen wil ik graag solliciteren naar de baan van contentmedewerker. Ik herkende mezelf direct in het profiel, omdat mijn kwaliteiten overeenkomen met de eisen die u stelt.

Mijn naam is Anne de Wit en ik ben 23 jaar. Vorige maand heb ik mijn bachelor Media, Informatie en Communicatie afgerond, met Redactie en Mediaproductie als afstudeerrichting. Nu ben ik op zoek naar een fulltime baan, en ik zou erg graag bij uw bedrijf aan de slag gaan.

Uw vacature sprak me erg aan: ik heb namelijk al een paar jaar ervaring met het schrijven van creatieve teksten. Momenteel werk ik bij een webwinkel in Amsterdam, waar ik blogs, nieuwsbrieven en persberichten schrijf over kleding. Daar heb ik ook leren werken met SEO en Engelse teksten, waar u om vroeg in de vacature. Verder schrijf ik in mijn vrije tijd graag teksten voor mijn blog. Van het idee tot aan de eerste woorden, van het spelen met zinnen tot aan de definitieve versie: het hele proces intrigeert me. Ik redigeer automatisch alle teksten die ik tegenkom; daar haal ik plezier uit. Ik heb oog voor detail en ik stop pas als ik honderd procent tevreden ben. Ik werk goed met deadlines, ik leer graag en ik sta altijd open voor nieuwe dingen.

Kortom: ik denk dat uw vacature goed aansluit op mijn werkervaring en interesses. Naast mijn cv heb ik een paar voorbeeldteksten toegevoegd als bijlage, zodat u een goed beeld krijgt van mijn kwaliteiten. Ik hoor graag van u.

Met vriendelijke groet,

Anne de Wit

Bijlage: curriculum vitae en zelfgeschreven teksten


Natuurlijk moet je de tekst uit deze motivatiebrief niet letterlijk overnemen. Kijk goed hoe je in kunt spelen op de eisen die in de vacature genoemd worden. Je kunt dit voorbeeld van een sollicitatiebrief gebruiken ter inspiratie of houvast.

Ben je op zoek naar krachtige tips voor het schrijven van je sollicitatiebrief? Lees dan dit blog.