Sollicitatietips > Ga je een cv maken? Zo wordt jouw cv gelezen

Ga je een cv maken? Zo wordt jouw cv gelezen

Je hebt jouw cv voorzien van ijzersterke, creatieve teksten. Een prima start, maar door een saaie lay-out te gebruiken, veert de recruiter niet op van enthousiasme. Wij hebben vier handige tips voor je om ervoor te zorgen jouw cv ook écht gelezen wordt. Solliciteren op een nieuwe baan wordt zo een stukje makkelijker.

Een recruiter wordt graag verrast door een cv dat overzichtelijk en aantrekkelijk oogt. Ook als je geen held bent in het vormgeven van bestanden, kun je jouw foto voorzien van een indrukwekkend uiterlijk.

Hoe? Je kunt online sollicitatiebrieven en sjablonen kopen. Vind je het leuk om zelf een mooi cv te ontwerpen? Check dan hieronder onze tips:

Onderscheidend lettertype

De geschikte woorden kiezen is belangrijk, maar de juiste weergave van de woorden is net zo belangrijk. Het ideale lettertype, of font, zorgt ervoor dat de lezer wordt verleid om verder te lezen. Denk er wel aan dat het font er professioneel en zakelijk uitziet. Maak het dus niet té gek.

Als een recruiter met fijngeknepen ogen de tekst op jouw cv moet ontcijferen, schiet je jouw doel voorbij. Grote kans dat je zo je eigen kansen op een nieuwe baan om zeep helpt. Kies voor een opvallend uiterlijk voor tussenkoppen, maar voor de ‘normale’ tekst gebruik je bijvoorbeeld de lettertypes Helvetica, Calibri of Trebuchet MS.

Kleur bekennen

Ben je een kleurrijk figuur? Beken dan kleur met de lay-out van je cv, want zo val je eerder op. De beroemde psycholoog Carl Gustav Jung schreef ooit dat iedere kleur bij een bepaalde persoonlijkheid hoort. Ben je bijvoorbeeld een terriër die nooit opgeeft? Verwerk dan rood in je look-and-feel.

Infographics toevoegen

Ga je solliciteren naar een baan in de commerciële of marketingbranche? Dan is het extra belangrijk dat jouw cv opvalt door je creativiteit, omdat je die in je werkzaamheden ook nodig hebt. Je kunt ervoor kiezen om infographics te gebruiken op je cv. Dat maakt de informatie op je cv aantrekkelijk en overzichtelijk.

Wil je weten hoe je een infographic toevoegt? Check Visualize.me, want hier kun je van jouw LinkedIn-profiel een blinkende infographic maken. Lekker makkelijk, maar je krijgt toch een verrassend mooi resultaat. Je kunt ook Kinzaa, Re.vu en Easel.ly gebruiken.

Ook jij kunt (laten) ontwerpen

Ben je een design-kluns, maar wil je toch jouw cv laten uitblinken door creativiteit? Koop dan prachtige cv’s waar je alleen jouw informatie aan hoeft toe te voegen.

Je kunt natuurlijk ook een gratis cv-sjabloon maken.

Spaar jij kosten, noch moeite om indruk te maken op de recruiter met je cv? En wil je er zeker van zijn dat je cv gelezen wordt? Neem dan een voorbeeld aan deze jongeman. Hij nam drie weken de tijd om een magazine te maken voor zijn droomwerkever. Het resultaat? Hij hoefde niet op gesprek te komen, maar mocht meteen aan de slag!

Ga zelf ook creatief aan de slag met je cv!