Sollicitatietips > Uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek? Dit is hoe het niet moet!

Uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek? Dit is hoe het niet moet!

Dat de eerste indruk belangrijk is bij een sollicitatiegesprek, nemen sommige sollicitanten wel heel letterlijk. Deze kandidaten lieten een onvergetelijke indruk achter bij de recruiter, maar helaas niet positief.

Solliciteren zonder argumenten

Karen Bongers, corporate recruiter op het hoofdkantoor van YoungCapital in Hoofddorp, weet nog goed dat ze een mannelijke sollicitant op gesprek had. Ze was geïnteresseerd geraakt in deze kandidaat door de eigenschappen die hij op zijn cv had gezet. “Hij had allerlei kwaliteiten op zijn cv staan. Dus toen werd ik wel benieuwd.”

Toen Bongers haar eerste vraag op hem afvuurde, was zijn reactie verrassend. “Ik vroeg waaruit bleek dat hij communicatief vaardig was. Toen keek hij me met grote ogen aan. Na een paar seconden stilte zei hij dat hij het van zijn moeder op zijn cv moest schrijven.”

Tip: als je jouw sterke punten op je cv zet, zorg er dan ook voor dat je ze kunt aantonen met concrete voorbeelden.

De doorgeslagen notulist

Een recruiter ziet natuurlijk graag dat een kandidaat een sollicitatiegesprek serieus neemt. Maar ook daarin kan hij doorslaan, vertelt Bongers. “Ik had een jongen op gesprek die tijdens ons gesprek alleen maar aan het meeschrijven was. Het leek alsof hij zijn papier interessanter vond dan zijn gesprekspartner, want mij keek hij nauwelijks aan. Ik denk dat hij wilde laten zien hoe serieus hij het gesprek nam. Prima, natuurlijk, maar omdat hij zo krampachtig aan het schrijven was, hadden we geen goed gesprek. Het was eenrichtingsverkeer vanuit mij naar hem. Helaas voor hem, maar dat is natuurlijk niet de bedoeling van een sollicitatiegesprek.”

Tip: Het gesprek met de recruiter heeft niet alleen een informatief doel. Hij of zij wil je ook leren kennen. Voor jou dus dé kans om jezelf te presenteren in een leuk interactief gesprek.

Mislukte verleiding

Guy Tuncbilek, recruiter bij YoungCapital Maastricht, had een paar maanden geleden een bizar gesprek met een vrouwelijke sollicitant. “Ik had een prettig intakegesprek met haar. Ik was ervan overtuigd dat zij een geschikte kandidaat zou zijn om voor te stellen bij een klant van ons (een lingerieketen). Totdat ze aan het einde van het gesprek foto’s liet zien.”

Verbijsterd vertelt Tuncbilek wat voor foto’s hij te zien kreeg. “Een foto van haar ‘dagelijkse’ ondergoed en een van haar ‘ondeugende’ ondergoed. Toen ik deze foto’s zag, schrok ik wel een beetje. Achteraf kan ik er gelukkig om lachen, maar ze heeft de baan niet gekregen.”

Tip: Bedenk voor een sollicitatiegesprek of bepaalde opmerkingen of foto’s wel gepast zijn. Als je twijfelt of iets geschikt is, overleg dan met vrienden of familie.

Solliciteren met succes

Heb jij binnenkort een sollicitatiegesprek? Voorkom dan de blunders die je hierboven gelezen hebt. YoungCapital geeft je tips hoe jouw sollicitatiegesprek wel een succes wordt!