Sollicitatietips > Maak een goede eerste indruk bij je sollicitatiegesprek

Maak een goede eerste indruk bij je sollicitatiegesprek

Een overtuigende eerste indruk maken bij een sollicitatiegesprek is voor sommigen a piece of cake. Dan hebben we het over die mensen die, vanaf de eerste ontmoeting, iedereen om hun vinger winden en daardoor elke baan krijgen die ze willen. Hoe doen ze dat toch?

Een fantastische eerste indruk achterlaten bij je sollicitatiegesprek lijkt iets ongrijpbaars: het lukt, of het lukt niet. Toch is het minder moeilijk dan je denkt. Het heeft vooral te maken met je manier van communiceren. En dit is niet alleen een talent, maar ook een vaardigheid die je kunt trainen en ontwikkelen. Het is dus vooral een kwestie van veel oefenen en de juiste vragen stellen tijdens je gesprek.

Met onderstaande zeven (non)verbale technieken maak jij een sterke eerste indruk bij een sollicitatiegesprek. Zo maak je jezelf aantrekkelijker voor de recruiter en heb je meer kans op die uitdagende, nieuwe baan.

Techniek 1: beleefdheid loont

Woorden als ‘alstublieft’ en ‘dank u wel’ lijken overbodig, maar maken een wereld van verschil. Het effect zie je in deze video, waarin een extreem beleefde overvaller zijn slag slaat. Hoewel de man een misdaad begaat (en met geweld dreigt), voelt vrijwel iedereen (een beetje) sympathie voor hem. Dit komt door de manier waarop hij communiceert.

Techniek 2: oprechte complimenten doen wonderen

Het sleutelwoord hier is ‘oprecht’. Geef gemeende complimenten, zonder te slijmen of te overdrijven. Heeft die recruiter een mooi jurkje aan? Complimenteer haar dan, want daarmee breek je het ijs. En waarschijnlijk krijg je een glimlach als bedankje.

Techniek 3: bied een helpende hand

Een van de meest krachtige manieren om iemand voor je te winnen, is simpelweg je hulp aanbieden. Dat kun je doen door je kennis, expertise of netwerk in te zetten, maar ook door iets simpels als de deur voor een ander openhouden voor een sollicitatiegesprek. Dit zijn heel subtiele trucjes, en ze zijn ook effectief.

Techniek 4: natuurlijk help ik graag

Zoals gezegd is behulpzaamheid een goede manier om iemands sympathie te winnen, maar je kunt dit nog verder uitvergroten.

Als iemand je bedankt, zeg dan niet ‘geen probleem’ of ‘oké’, maar ‘graag gedaan’. Zo laat je merken dat je iemand niet alleen helpt omdat hij erom vraagt, maar omdat je het ook daadwerkelijk fijn vindt om hem of haar te helpen.

Techniek 5: show your confidence

Rug recht, schouders naar achter, kin omhoog en een vrolijke glimlach: zo straal je zelfvertrouwen uit! Zorg er wel voor dat zelfvertrouwen niet verandert in bluffen of opscheppen.

Hoewel jij jezelf de beste kandidaat vindt voor die baan, werkt het tegen je als je dit tien keer herhaalt. Niemand zit op een collega te wachten die zichzelf continu de hemel in prijst.

Techniek 6: wie bent u ook alweer?

Zorg ervoor dat je je best doet om namen en formele aanspreektitels te onthouden. Welk effect dat heeft, merk je bijvoorbeeld in het verschil tussen: ‘Meneer de Vries, hoe maakt u het?’ en gewoon: ‘Hallo’.

Als je de namen en titels van je gesprekspartner kent, laat je zien dat je goed voorbereid aan het sollicitatiegesprek begint. En daarmee maak je indruk en krijg je hopelijk die nieuwe baan.

Techniek 7: een luisterend oor

Het kostbaarste dat je iemand kunt geven, is tijd. Wil je indruk maken? Praat dan niet alleen, maar luister ook goed naar wat je gesprekspartner te vertellen heeft en wees attent. Dat kan heel nuttig zijn.

Een goede eerst indruk maken, kun je leren

Je hoeft niet meteen alle technieken in elk sollicitatiegesprek toe te passen. Begin gewoon met de paar technieken die voor jou het meest natuurlijk aanvoelen, en werk van daaruit verder. Zo zorg je dat jouw gesprekspartner een goede indruk van jou krijgt. Om een extra overtuigende indruk te maken, stel je deze vragen tijdens je sollicitatiegesprek.