Sollicitatietips > Met deze vragen eindig je het sollicitatiegesprek

Met deze vragen eindig je het sollicitatiegesprek

Je sollicitatiegesprek zit er bijna op. De recruiter kijkt je aan en stelt een laatste vraag: “Heb je nog vragen?” Volautomatisch zeg je ‘nee’, geef je een hand en loop je het gebouw uit. Zonde! Want juist met een goede tegenvraag had je ervoor kunnen zorgen dat de recruiter jouw naam onthoudt na het sollicitatiegesprek.

Kennis is macht

“Recruiters stellen die laatste vraag tijdens een sollicitatiegesprek met een reden”, vertelt onze recruiter Aranxia Harthoorn. Het is een test om te kijken of kandidaten zich hebben verdiept in de functie. “Als een kandidaat geen vragen voor mij heeft, gaat er bij mij een alarmbel af”, vertelt Aranxia. “Het is een signaal dat de kandidaat weinig geeft om de baan, of dat hij/zij zich niet goed heeft voorbereid.” Vragen stellen is dus essentieel. Maar met welke vragen maak je de beste indruk tijdens het sollicitatiegesprek? We geven je zes voorbeelden.

‘Waar ziet u de organisatie over tien jaar?’

Met deze vraag laat je de recruiter flink nadenken: dit krijgt hij niet elke dag te horen. Door deze vraag te stellen laat je niet alleen zien dat je nadenkt over de toekomst van het bedrijf, maar ook dat je graag bij de beste werkgever aan de slag wilt.

‘Hoe lang werken mensen gemiddeld in deze baan?’

Het antwoord op deze vraag geeft je veel informatie over de gang van zaken in het bedrijf. Als het bedrijf zijn werknemers lang vasthoudt, weet je dat ze graag in je willen investeren. Ook de recruiter zal inzien dat je op zoek bent naar een goede werkgever, en zal je daardoor zeker onthouden.

‘Welke vaardigheden zijn belangrijk in deze functie?’

De beste manier om je inzet te tonen, is door dieper in te gaan op de benodigde ervaring en vaardigheden. Zo wek je de indruk dat je bereid bent om verder te leren. Werkgevers houden van ijverige werknemers, dus laat zien dat je dat bent.

‘Hoe vaak krijg ik feedback op mijn werk en op welke manier gebeurt dat?’

Dit is een goede vraag om te stellen! Het toont aan dat je bereid bent om te leren van je fouten en dat je openstaat voor kritiek. Reflectie is een sterke eigenschap van een kandidaat, en de recruiter weet dat.

‘Ik zag dat jullie de laatste maanden actiever zijn geworden op social media. Hebben jullie je strategie veranderd?’

Je laat de recruiter zien dat je je in het bedrijf hebt verdiept. Een simpele vraag over de website toont al aan dat je de werkgever hebt gecheckt en dat je weet waar het bedrijf voor staat.

‘Wat zou mij echt succesvol maken in deze functie?’

Soms zegt een vraag meer dan tien sollicitatiegesprekken. Dit is er een van. Door deze vraag te stellen laat je zien dat je er alles aan wilt doen om te slagen. En dat is precies wat de recruiter en opdrachtgever in jou zoeken!

Met zulke vragen kun je de recruiter net dat laatste zetje geven om jou als kandidaat voor te stellen bij de opdrachtgever. Heb je de selectie overleefd? Zo zorg je ervoor dat je een marktconform salaris gaat verdienen.