Sollicitatietips > Ook deze social media kunnen jou een nieuwe baan opleveren

Ook deze social media kunnen jou een nieuwe baan opleveren

Social media zijn handige tools voor het vinden van een nieuwe baan, als je ze op de juiste manier gebruikt. En nee, dan hebben we het niet alleen over LinkedIn. Hieronder lees je hoe je ook Facebook en Twitter kunt gebruiken om een nieuwe baan te vinden.

Recruiters gebruiken niet alleen LinkedIn, maar ook Facebook en Twitter om te zoeken naar de beste kandidaten voor openstaande vacatures. Maak hier gebruik van en ga zelf ook op jacht naar een job via Facebook en Twitter.

Twitter

De meeste bedrijven hebben een Twitter-account. Zit je op Twitter, dan heb je een laagdrempelige manier om in contact te komen met het juiste bedrijf. Met de tips hieronder vind jij de perfecte baan:

  • Zoek op Twitter de bedrijven waarin je geïnteresseerd bent en volg ze. Ook recruiters vind je op Twitter. Je blijft zo makkelijk op de hoogte van de nieuwste vacatures.
  • Maak gebruik van #hashtags! De beste om te gebruiken is #vacature. Zo krijg je meteen een waslijst aan vacatures op Twitter.
  • Slinger een tweet de wereld in, bijvoorbeeld: “jr. business analyst zkt een #baan in #rotterdam #solliciteren”. Werkgevers die op deze onderwerpen zoeken, komen jou dan tegen.

Facebook

Facebook staat in eerste instantie niet bepaald bekend als zakelijke netwerksite. Toch hebben de meeste bedrijven een Facebook-pagina. Deze gebruiken ze voor het plaatsen van (interne) vacatures. Zorg ervoor dat je Facebook-profiel er professioneel uitziet, dan kun je ook via deze weg een baan vinden. Ook YoungCapital heeft een Facebookpagina waar we o.a. vacatures delen.

Je kunt op je Facebook-tijdlijn een oproep plaatsen, waarin je aangeeft dat je op zoek bent naar een nieuwe baan. Misschien helpt een vriend of vriendin je wel aan die leuke baan!