Basistips voor je cv

Deze is voor de noobs, de young grasshoppers, de Jon Snows ("You know nothing"): een spoedcursus cv-maken voor dummy's. Hét antwoord op de vraag: hoe maak je een top-cv?

Do's en don'ts voor je cv

Comic Sans gebruiken? Goed idee. Als je wilt dat je cv niet gelezen wordt. Spelfouten, nog zo’n aanrader om direct in de prullenbak te belanden. Wat je wél moet doen voor een killer-cv? Check deze video!

Wat zet ik wel en niet op mijn cv?

Zet je je werkervaring als Albert Heijn-hamster op je cv? Je zwarte band bij karate? Je sicke dancemoves? En als je een gat op je cv hebt… Hoe ga je daar dan mee om? Dat zie je in deze video.

Scoor een baan met je persoonlijkheid!

Wat je nodig hebt om succesvol te solliciteren en jezelf te onderscheiden van je concurrenten, zijn eigenschappen die laten zien dat jij anders bent dan de rest. Misschien heb je net onze Talent Scan gedaan en weet jij precies wat jouw talenten zijn. Maar hoe kun je deze talenten gebruiken in de zoektocht naar een baan?

Lees hoe je scoort met je persoonlijkheid


Gebruik dit voorbeeld-cv om een ijzersterk cv te maken

Om een idee te krijgen hoe je een mooi cv kunt maken, hebben we een voorbeeld-cv voor je gemaakt. Je kunt het aanpassen met jouw gegevens, een goede sollicitatiebrief schrijven en zo je kans op een nieuwe baan vergroten!

Bekijk het voorbeeld cv


Ga je een cv maken? Zo wordt jouw cv gelezen

Je hebt jouw cv voorzien van ijzersterke, creatieve teksten. Een prima start, maar door een saaie lay-out te gebruiken, veert de recruiter niet op van enthousiasme. Wij hebben vier handige tips voor je om ervoor te zorgen jouw cv ook écht gelezen wordt. Solliciteren op een nieuwe baan wordt zo een stukje makkelijker.

Zo maak je jouw cv ijzersterk


Zo kun je een creatief cv maken

Wil je succesvol solliciteren op een nieuwe baan? Een creatief cv vergroot jouw kansen enorm. Maar hoe ziet zo’n creatief cv eruit? Dat bepaal jij! Misschien vind je het lastig om zelf iets te verzinnen. YoungCapital wakkert jouw creativiteit graag aan met deze voorbeelden van supercoole en creatieve cv’s.

Kies voor een creatief cv


Succesvol solliciteren door een video-cv te maken

Urenlang bezig zijn met het schrijven van een cv, dat vervolgens op de gevreesde stapel en misschien wel in de papierversnipperaar eindigt. Zonde van de tijd, toch? Je kunt er ook voor kiezen om jezelf meteen te onderscheiden met een video-cv. We geven je vier redenen om een video-cv te maken.

Maak dat video-cv


Met deze tips finetune je jouw cv

Voldoet jouw cv aan de standaard eisen? Dan presenteer jij jezelf met een degelijk cv. Wil je net dat stapje extra zetten om zeker te weten dat je een sterk cv aanlevert en daardoor een grotere kans maakt op die nieuwe baan? Check dan of je cv aan onderstaande punten voldoet.

Optimaliseer je cv


Cv-fouten die je moet voorkomen als je een cv gaat maken

Wil je weten welke fouten je sowieso moet voorkomen als je een cv gaat maken? Lees dan snel verder!

Deze cv-fouten wil je voorkomen


Een goed voorbeeld van een sollicitatiebrief

Zoek je een voorbeeld van een sollicitatiebrief, omdat je niet weet waar je moet beginnen? Speciaal voor jou hebben we een voorbeeld sollicitatiebrief, of motivatiebrief, opgesteld. In dit voorbeeld solliciteer je op een baan als contentmedewerker.

Check dit voorbeeld


De beste tips voor het schrijven van een sollicitatiebrief

Een sollicitatiebrief goed voorbereiden is heel belangrijk. Wil jij weten hoe je dit moet doen? YoungCapital geeft je de beste tips voor een ijzersterke sollicitatiebrief of motivatiebrief. Lees snel verder!

Lees deze tips voor je sollicitatiebrief


Een goede sollicitatiebrief schrijven doe je zo

Vraag jij je af hoe je een goede sollicitatiebrief moet schrijven? Om je kort, maar krachtig advies te geven, hebben we in dit blog zeven do’s en don’ts opgeschreven die je sowieso helpen om die nieuwe baan binnen te halen.

Een sollicitatierief schrijf je zo


Zo verstuur je jouw sollicitatiebrief foutloos

Je hebt een overtuigende sollicitatiebrief, ook wel motivatiebrief genoemd, geschreven en ook je cv is indrukwekkend. Even snel versturen en dan hopen dat je uitgenodigd wordt voor een sollicitatiegesprek. Vijf minuten later bedenk je ineens dat je geen bijlagen toegevoegd hebt aan je e-mail. Omdat je snel het mailtje wilde versturen, heb je nu een slordige indruk gemaakt. Hoe voorkom je dit soort fouten voortaan?

Versturen zonder spijt


Maak een succes van jouw sollicitatiegesprek met deze tips

Natuurlijk wil je dat jouw sollicitatiegesprek een succes wordt en daarom hebben we een aantal tips voor je verzameld. Want goed advies is goud waard.

Laat je sollicitatiegesprek slagen


Met meer zelfvertrouwen een goed sollicitatiegesprek voeren doe je zo

Zelfverzekerde mensen krijgen meer voor elkaar en maken een betere indruk op gesprekspartners. Dit geldt ook bij sollicitatiegesprekken. Wil jij een overtuigende indruk maken bij je sollicitatiegesprek? Gebruik onze tips en haal die nieuwe baan binnen.

Doe zo zelfvertrouwen op


Deze sollicitatievragen kun je verwachten bij een sollicitatiegesprek

Bij veel sollicitatiegesprekken worden dezelfde vragen gesteld. Veel vragen hebben betrekking op de functie, maar je kunt ook vragen krijgen die meer inzicht moeten geven in wie jij bent. En dat zijn soms best onverwachte vragen. Zoals: ‘Wat maakt jou aan het lachen?’ Of: ‘Op welk dier lijk jij het meest?’. De 47 meest voorkomende vragen hebben we voor je op een rijtje gezet, zodat jij goed voorbereid aan het sollicitatiegesprek begint.

Bereid je voor op deze vragen


Maak een goede eerste indruk bij je sollicitatiegesprek

Een overtuigende eerste indruk maken bij een sollicitatiegesprek is voor sommigen a piece of cake. Dan hebben we het over die mensen die, vanaf de eerste ontmoeting, iedereen om hun vinger winden en daardoor elke baan krijgen die ze willen. Hoe doen ze dat toch?

Maak die goede indruk


Met deze vragen eindig je het sollicitatiegesprek

Je sollicitatiegesprek zit er bijna op. De recruiter kijkt je aan en stelt een laatste vraag: “Heb je nog vragen?” Volautomatisch zeg je ‘nee’, geef je een hand en loop je het gebouw uit. Zonde! Want juist nu kon je ervoor zorgen dat de recruiter jouw naam onthoudt na het sollicitatiegesprek.

Slotvragen voor een sollicitatiegesprek


Onderhandel jezelf naar een marktconform salaris

Na een, of meer, succesvolle sollicitatiegesprekken is het tijd om een marktconform salaris te regelen. Een goede voorbereiding is de ideale start. In dit blog geven we jou vijf praktische tips voor een maximaal salaris.

We vertellen je hoe jij jezelf promoot


Promoot jezelf naar die nieuwe baan

Je hebt een nieuwe baan in het vizier. Dan is de vraag: hoe overtuig jij hen dat ze jou moeten hebben? Ons antwoord: door jezelf te verkopen. Dat is makkelijker dan je denkt, en er zijn meer manieren dan alleen een originele sollicitatiebrief of creatief cv. Lees dus snel verder!

Zo regel je een marktconform salaris


Vier karaktereigenschappen waar een recruiter blij van wordt

Succesvol solliciteren op een nieuwe baan ondanks een gebrek aan ervaring? Dat kan! Er zijn namelijk meer manieren om jezelf te onderscheiden van concurrenten dan alleen met diploma’s of ervaring.

Krijg die baan door jouw karakter


Daarom benader je werkgevers voor een nieuwe baan

Je hoort het vaak: als je succesvol op een nieuwe baan wilt solliciteren, moet je actie ondernemen. En dat is nog waar ook. Want wil jij aan de slag bij dat topbedrijf? Durf dan initiatief te tonen.

Lees waarom je werkgevers benadert


Vind zo een nieuwe baan met LinkedIn

Een nieuwe baan vinden op internet is niet zo ingewikkeld, als je weet waar je moet zoeken. Er zijn talloze vacaturesites en ook op LinkedIn vind je er genoeg. Veel interessanter is het om te weten hoe je jouw LinkedIn-profiel en netwerk inzet om een leuke, nieuwe baan te scoren. Lees hoe je in acht stappen succesvol solliciteert via LinkedIn.

Gebruik LinkedIn voor een nieuwe baan


Ook deze social media kunnen jou een nieuwe baan opleveren

Social media zijn handige tools voor het vinden van een nieuwe baan, als je ze op de juiste manier gebruikt. En nee, dan hebben we het niet alleen over LinkedIn. Lees je hoe je ook Facebook en Twitter kunt gebruiken om een nieuwe baan te vinden.

Check Facebook en Twitter voor die baan


Deze tien socialmediablunders verpesten je kansen op een nieuwe baan

Social media kunnen bij jouw zoektocht naar een nieuwe baan het ultieme hulpmiddel zijn, maar ze kunnen jouw carrière ook verpesten. Het juist gebruiken van social media is dus van groot belang. Wat moet je sowieso voorkomen? Je leest het in ons blog.

Voorkom deze blunders


Uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek? Laat deze sollicitatieblunders achterwege

Dat de eerste indruk belangrijk is bij een sollicitatiegesprek, nemen sommige sollicitanten wel heel letterlijk. Zij slaagden er zelfs in een onvergetelijke indruk achter te laten bij de recruiter, maar helaas niet allemaal positief.

Voorkom deze sollicitatieblunders


Helemaal klaar om te solliciteren? Zoek nu naar vacatures!