Werkgevers > Talentpool beheer

Talentpool / Beheer

YoungCapital wordt ingezet als strategische wervingspartner. Een samenwerking als deze heeft als doel om onze opdrachtgevers eerder in contact te laten komen met de doelgroep. De doelgroep zal worden beheerd in de Backend (database) van YoungCapital. YoungCapital zal in samenwerking met de opdrachtgever deze doelgroep beheren, informeren, volgen en enthousiasmeren. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de technische middelen van Backend gecombineerd met de wervingsstrategie van onze opdrachtgever.


Opbouwen van de talentpool

YoungCapital zal starten met het telefonisch benaderen van de doelgroep; 1e t/m 4e jaars studenten die matchen met het vooraf opgestelde profiel. (deze Young Professionals zijn reeds bekend in de database van CareeerNetwork). Daarnaast zal YoungCapital nieuwe geïnteresseerde potentials binnen de doelgroep werven door:

  • Vacatures te plaatsen op ons carrièrenetwerk (Studentenwerk.nl, Studentjob.nl, CN-IT, YoungCapital.nl).
  • Een landingspagina te maken (in de huisstijl van de opdrachtgever) waarop de geïnteresseerden hun gegevens kunnen achterlaten.
  • Young Professionals te benaderen op Job boards (Monsterboard, Jobbird, Nationale Vacaturebank, LinkedIn).
  • Young Professionals te bereiken door Google Search Engine te koppelen aan de Backend.
  • De landingspagina te optimaliseren voor Google.

Alle Young Professionals zullen kwalitatief in de talentpool worden geregistreerd. Dit betekent dat de gegevens van de Young Professionals altijd zijn geverifieerd en volledig zijn ingevoerd in de talentpool.


Talentpool
De bestaande database en de nieuwe data die de opdrachtver zelf genereert kan worden opgenomen in de talentpool van YoungCapital. De recruiters van YoungCapital zullen deze profielen te allen tijde verifiëren en opnemen in de talentpool van de opdrachtgever.


Inschrijfformulier
YoungCapital zal een offline en online inschrijfformulier ontwikkelen. Dit inschrijfformulier kan worden gebruikt op bijvoorbeeld:

  • Beurzen (bijvoorbeeld: de Nationale carrièrebeurs, Nederlandse carrièredagen)
  • Externe of interne seminars
  • In-house dagen
  • Open dagen
  • Banenmarkten op Hogescholen of Universiteiten

Geïnteresseerden binnen de doelgroep die het formulier in hebben gevuld worden benaderd door de recruiters van YoungCapital. De recruiters verifiëren de gegevens en vullen deze indien nodig aan. Op deze manier wordt een potentiële Young Professional te allen tijde kwalitatief ingeschreven in de talentpool.


Young Professionals volgen tijdens en na de studieperiode
Door het kwalitatieve proces van inschrijven in combinatie met onze techniek zijn we in staat de Young Professionals te volgen. Doordat wij de Young Professionals binnen de doelgroep kunnen volgen is onze opdrachtgever in staat om eerder in contact te komen met de specifieke doelgroep en deze sneller te enthousiasmeren dan de concurrentie. YoungCapital kan deze doelgroep vanuit het eerste studiejaar uit haar database traceren. Om in contact te blijven met de doelgroep van zal YoungCapital samen met de opdrachtgever een Young Professionals contact strategie ontwikkelingen.

Op zoek naar
Young Professionals?
Wij bellen u

*
*
*
*