Ter inspiratie: creatieve cv’s

Sommige mensen doen alles om hun cv te laten opvallen tussen de stapel aan reacties van sollicitaties. Hieronder een paar inspirerende voorbeelden die laten zien hoe creatief je met een cv kunt zijn. Ben je niet zo van de creatieve uitspattingen, maar wil je wel een killer-cv maken? Bekijk dan hier een voorbeeld-cv.

Website als cv
Ben je een held in het bouwen van websites? Dan kun je deze skills gebruiken om op een creatieve manier op te vallen. Een bekend voorbeeld is Niek Gooren. Deze vormgever lanceerde in 2013 een website, genaamd ‘Help Niek uit de WW’. Naast praktische gegevens over zijn werkverleden liet hij meteen zien wat hij allemaal kon. Met succes, want hij vond daarmee zijn droombaan.

Interactieve cv
De jongen hieronder is een startende pr-professional, die op zoek is naar een baan. Het is een mooi voorbeeld van een video-cv, waarin hij als communicatie-expert laat zien wie hij is en dat hij geschikt voor zijn vak is. Na 34 seconden verschijnt er een interactief menu in zijn filmpje, met de opties: About me, Portfolio, Skills, Timeline en Contact. Als je op één van deze opties klikt, gaat hij uitgebreider op één van deze onderwerpen in.

Filmposter

De jonge designer Chris Swanger heeft zijn cv met Photoshop omgetoverd tot een filmposter van de film ‘The Designer’ met zichzelf in de hoofdrol. Het is niet alleen een plaatje om te zien, maar er zit ook nog een bepaalde boodschap in: Chris de ‘superman’ die geschikt is voor de job.

Klik op onderstaand plaatje voor de volledige afbeelding

Creatief voorbeeld cv StudentenWerk.

Flash Master

Een ander cv, misschien wel de meest opvallende, is gemaakt door een Franse programmeur met een flash programma. Dit muzikale cv was ooit een hit op het internet waardoor hij honderden aanbiedingen kreeg van verschillende bedrijven. Hij koos uiteindelijk voor een functie bij Microsoft. Vergeet vooral niet even je geluid aan te zetten!


Niet voor iedereen
Bovenstaande manier van solliciteren moet natuurlijk wel passen bij zowel jezelf als de baan waar je op solliciteert. Lees meer over de slaagkans van creatief solliciteren op ons blog.