Over YoungCapital: Vernieuwing door verjonging

Een generatie van ‘digital natives’
YoungCapital richt zich op jong talent, de nieuwe generatie medewerkers. Dit is een bijzondere groep, opgegroeid in een bijzondere tijd. Denk eens aan alle technologische ontdekkingen van de afgelopen twintig jaar, die ons dagelijks leven drastisch hebben beïnvloed. We zijn en masse van de floppy disc naar de cloud gemigreerd, technologie valt niet meer weg te denken uit ons leven, zowel privé als professioneel.


“Ten thousand hours is the magic number of greatness.” Malcolm Gladwell
Niet zo gek dus dat de nieuwe generatie anders in de wereld staat dan haar voorgangers. In haar DNA komen twee werelden samen. Jongeren staan met beide benen op de grond, in het tastbare echte leven én in de virtuele online wereld. Ze benutten ‘the best of both worlds’, en dat kost ze geen enkele moeite. Nieuwe media zijn voor jongeren niet nieuw, maar vanzelfsprekend. Het zijn ‘digital natives’, met meer dan 10.000 uur ervaring achter de schermen.


Dicht de kloof
Juist die ervaring maakt de nieuwe generatie nu belangrijker dan ooit. Een groot deel van hun leven speelt zich af in de virtuele wereld, ze verwachten dat bedrijven zich hieraan aanpassen. Naarmate de tijd vordert, zal deze verwachting alleen maar sterker worden, bij een steeds groter deel van de bevolking. Bedrijven die ook in de toekomst succesvol willen zijn, moeten zich continu aanpassen en vernieuwen.


Vernieuwing door verjonging
Wij pleiten voor vernieuwing door verjonging. Met jong talent komen dynamiek, energie en kennisoverdracht vanzelf. Dat laatste is tweerichtingsverkeer: jong en oud leren van elkaar, geven elkaar input en stof voor nieuwe ideeën. Dat is geen gok, maar een feit, gebaseerd op onze eigen ervaringen met vele tienduizenden geplaatste kandidaten en klanten.

Op zoek naar
Young Professionals?
Wij bellen u

*
*
*
*