Sollicitatietips > Vier karaktereigenschappen waar een recruiter blij van wordt

Vier karaktereigenschappen waar een recruiter blij van wordt

Succesvol solliciteren op een nieuwe baan ondanks een gebrek aan ervaring? Dat kan! Er zijn namelijk meer manieren om jezelf te onderscheiden van concurrenten dan alleen met diploma’s of ervaring.

Wat je nodig hebt om succesvol te solliciteren en jezelf te onderscheiden van je concurrenten, zijn eigenschappen die laten zien dat jij anders bent dan de rest. Zet deze eigenschappen op je cv, inclusief voorbeelden waaruit blijkt dat je deze eigenschappen bezit. Welke eigenschappen recruiters belangrijk vinden, lees je hieronder.

Eigenschap 1: je bent positief

Positief zijn, geeft je energie. Terwijl negatief zijn, energie kost. Baal je dat je aan het werk moet vandaag? Dat heeft iedereen weleens, maar wees blij dat je werk hebt om naartoe te gaan! Iemand die in elke situatie mogelijkheden ziet, in plaats van problemen, houdt dus energie over. En daar kun je mooi iets leuks mee doen, zodat je daar weer blij van wordt.

Eigenschap 2: je vertrouwt op jezelf

Werkgevers zoeken mensen die zelfvertrouwen uitstralen, zonder arrogant te worden. Je bent overtuigd van je eigen kwaliteiten, maar staat open voor feedback. Als jij zelfvertrouwen uitstraalt, in je cv en bij face-to-face-gesprekken, ben je overtuigender en maak je meer indruk. Een gezonde dosis zelfvertrouwen vergroot de kans om succesvol te solliciteren en die leuke baan te scoren.

Eigenschap 3: je bent sociaal

Of een recruiter jou een geschikte kandidaat vindt, hangt af van jouw manier van communiceren. Schrijf en spreek je met overtuiging? En weet jij goed te vertellen waarom jij de meest geschikte kandidaat bent? Dan scoor je daar punten mee bij een recruiter. Een fijn telefoongesprek, of geslaagd face-to-face-gesprek, laat jouw sociale skills zien. Wel zo fijn, want je gaat straks (hopelijk) ook met collega’s samenwerken in je nieuwe baan.

Eigenschap 4: je brengt nieuwe ideeën

Anders dan weleens wordt gedacht, zoeken werkgevers geen robots die regel voor regel de functieomschrijving uitvoeren. Ze hebben juist behoefte aan kandidaten die frisse energie en originele ideeën meebrengen. Ben jij starter en heb je dus weinig ervaring? Grote kans dat je dan juist uitblinkt door de verfrissende ideeën die je meeneemt. Vraag bijvoorbeeld aan de recruiter met welk probleem de opdrachtgever kampt, en bied een creatieve oplossing.

Heb je gereageerd op een vacature en word je uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek? Zorg er dan voor dat je voorbeelden paraat hebt die laten zien dat je deze eigenschappen in huis hebt. Zo benadruk je dat jouw karakter het verschil maakt. Succesvol solliciteren, en die nieuwe baan krijgen, is zo dichterbij dan ooit.

Natuurlijk zijn er meer kansen om aan die nieuwe baan te komen. Een ervan is om werkgevers zelf te benaderen. Waarom? Dat lees je in dit blog.