Vijf tips voor het perfecte video-cv

Met een video-cv maak je meer kans op een (bij)baan. Werkgevers leren je beter kennen en ze kunnen direct zien hoe enthousiast je bent.

Benieuwd hoe je een perfect video-cv maakt? Volg deze vijf tips:

 • 1. Denk aan de kwaliteit
  Zorg ervoor dat je video van goede kwaliteit is, want naar een pixelfilmpje kijkt liever niemand. Met een goede smartphone, webcam of (foto)camera lukt het gelukkig prima. Daarna zet je je filmpje op YouTube of een andere videowebsite. De link vermeld je gemakkelijk in je sollicitatiebrief, cv en op LinkedIn.

  Handig: op jouw persoonlijke pagina van YoungCapital kun je direct je video-cv maken en uploaden.

 • 2. Kies de juiste plek
  Denk na over de setting waarin je jouw video-cv wilt opnemen. Dit kan achter een bureau zijn, maar ook op een plek die past bij je verhaal. Wil je bijvoorbeeld aan de slag in de toeristische sector? Maak je video dan op het vliegveld. Dan heb je direct een slimme truc om je verhaal te beginnen.

 • 3. Houd het kort
  Vertel wie je bent en wat jou kenmerkt. Wat zijn jouw sterke punten? Jouw passies? En waar word je blij van in je werk? Houd het wel kort. Een video-cv is een aanvulling op het papieren cv. Je hoeft daarom niet in te gaan op de details. Lees hier hoe je in een minuut alles over jezelf vertelt.

  Wil je extra origineel zijn? Laat dan ook anderen (vrienden, collega's) iets over jou vertellen.

 • 4. Let op je presentatie
  Eigenlijk is een video-cv een korte presentatie van jezelf. De manier waarop je overkomt, is net zo belangrijk als wat je te vertellen hebt. Bereid je daarom net zo voor als wanneer je een echte presentatie zou geven. Let ook op je lichaamstaal: rechtop en met een open houding. Zo kom je professioneel, ontspannen en krachtig over.

 • 5. Wees jezelf!
  Het allerbelangrijkste is dat jouw toekomstige werkgever direct ziet wie je bent. Doe je dus niet voor als een ander. Ook voor jou is het belangrijk dat je zeker weet dat je bij de functie en het bedrijf past, anders kom je jezelf misschien later tegen. Wees dus vooral gewoon jezelf.