Sollicitatietips > Vind zo een nieuwe baan met LinkedIn

Vind zo een nieuwe baan met LinkedIn

Een nieuwe baan vinden op internet is niet zo ingewikkeld, als je weet waar je moet zoeken. Er zijn talloze vacaturesites en ook op LinkedIn vind je er genoeg. Veel interessanter is het om te weten hoe je jouw LinkedIn-profiel en netwerk inzet om een leuke, nieuwe baan te scoren. Lees hieronder hoe je in acht stappen succesvol solliciteert via LinkedIn.

Go the extra mile! Maak je écht werk van je LinkedIn-profiel? Dan onderscheid jij je van de massa. Een opvallend en uitgebreid profiel wekt vertrouwen bij recruiters en vergroot de kans op een nieuwe baan.

Stap 1: Wat voor baan zoek je?

Als je niet weet wat je wilt, is LinkedIn een bos waarin je eindeloos kunt dwalen. Wil je doelgericht en efficiënt te werk gaan? Dan is het belangrijk om jezelf eerst wat vragen te stellen:

  • Welke sector past bij mij?
  • Wat voor functie zou ik willen?
  • In welke plaats of omgeving wil ik werken?

Stap 2: Jouw ambitie in je headline

Heb je al nagedacht over hoe je jouw headline gaat gebruiken om een nieuwe baan te vinden? Als je jouw ambitie duidelijk omschrijft in je headline, word je sneller gevonden door recruiters en vind je dus sneller werk. Denk bijvoorbeeld aan:

Bachelor Media en Cultuur zoekt junior functie redacteur/editor bij videoproductiebedrijf

Duidelijker dan dit kun je niet zijn. Als je jouw wensen en kwaliteiten in je headline hebt gezet, kun je direct solliciteren en een nieuwe baan vinden.

Stap 3: Laat je visitekaartje achter bij de juiste mensen

We bedoelen niet een papieren visitekaartje, maar je digitale visitekaartje! Iedereen doet het: kijken wie er op jouw profiel heeft gekeken. Hier kun je ook handig gebruik van maken. Zoek alle belangrijke mensen van voor jou interessante bedrijven op en check hun profielen. Ze bekijken ook jouw profiel, wacht maar af!

Stap 4: Volg bedrijven waar je zou willen werken

Wil je er als eerste bij zijn als er een vacature van jouw droombedrijf verschijnt? Dat kan! Volg de bedrijven waarin jij het meest geïnteresseerd bent, door op hun company page rechtsboven op ‘follow’ te klikken. Zo verschijnen al hun statusupdates, vacatures, nieuwtjes en carrièreswitches in jouw tijdlijn op de homepage. Zo ben je altijd direct op de hoogte en kun je snel reageren.

TIP: Door statusupdates van bedrijven te lezen, weet je wat bedrijven bezighoudt. Dat kan goed van pas komen in een gesprek, want zo kun je vragen stellen die goed aansluiten bij het bedrijf.

Stap 5: Gebruik je eerstegraadsconnecties om boven op de stapel te komen

Laat iemand een goed woordje voor je doen! Op de company page van jouw droombedrijf zie je aan de rechterkant staan: ‘How you’re connected’. Zitten er mensen uit jouw netwerk tussen? Misschien kunnen zij hun HR-manager wijzen op jouw profiel. Als je echt goede connecties van elkaar bent, kunnen ze jou vast een beetje promoten, zodat je in elk geval boven op de stapel komt!

Stap 6: Laat je tweedegraadsconnecties jou voorstellen aan de hiring manager

‘How you’re connected’ werkt natuurlijk niet alleen bij company pages, maar ook bij persoonlijke profielen. Dus pak het belangrijkemensenlijstje van stap 3 er nog eens bij en kijk wie van jouw connecties hen kent. Klik op ‘get introduced’ en vraag of ze jou willen voorstellen.

Stap 7: Let the world know!

Helpt al dat netwerken nog niet? Laat de wereld weten dat je op zoek bent! Laat in een statusupdate weten dat je een nieuwe baan zoekt, maar ook in de groepen waar je lid van bent. Wees wel specifiek, want met ‘ik zoek werk’ kom je niet in de buurt van die nieuwe baan!

Stap 8: Stuur een privébericht

Last but not least: stuur een enthousiast privébericht naar je connecties. Niet iedereen komt even vaak op LinkedIn, dus je statusupdate wordt misschien gemist. Een privébericht komt ook in hun inbox terecht. Als ze de app hebben, krijgen ze ook nog een notificatie op hun telefoon of tablet.

Conclusie: de netwerker wint!

Een nieuwe baan vinden is niet makkelijk, zeker niet als je pas bent afgestudeerd. De meeste werkgevers kiezen toch sneller voor mensen met werkervaring. Juist daarom is het belangrijk dat je goed leert netwerken. Recruiters weten ook niet alles, dat durven wij best toe te geven. Gebruik ons advies en ga achter de door jou gewenste baan aan!

Wist je dat je ook via andere social media een nieuwe baan kunt vinden? Je leest er meer over in ons blog.

TIP: Ook YoungCapital is op zoek naar versterking! Zit er een vacature voor je bij? Zoek dan eens de betreffende recruiter op LinkedIn en gebruik deze tips als leuke binnenkomer!