Sollicitatietips > Voorbeeld sollicitatiebrief

Ter inspiratie: voorbeeld sollicitatiebrief

Heb je na de tips voor het maken van een goede sollicitatiebrief nog behoefte aan een concreet voorbeeld? Bekijk dan ter inspiratie deze voorbeeld sollicitatiebrief. Net als bij het voorbeeld cv, kun je dit slechts zien als een richtlijn. Iedere brief is anders en hangt af van jouw ervaring, ambitie en de functie waarnaar je solliciteert.Mijntje Visser Amsterdam, 25 juni 2016

Sluisweg 18
1056 BC, Amsterdam

Neon Media
Afd. P&O, t.a.v. Mevrouw de Wit
Postbus 25
1078 AA, Amsterdam

Betreft: sollicitatie junior pr-Medewerker, ref. #125

Geachte mevrouw De Wit,

Ik heb drie zeer kenmerkende eigenschappen:

  1) Ik hou van scoren.
  2) Ik ben gek op schrijven.
  3) Ik leef om te netwerken. En andersom!

Nu zag ik de vacature voor junior pr-medewerker voorbij komen en kon niets anders doen dan direct reageren. Al sinds de middelbare school is het mijn passie om te schrijven. Om die reden ben ik drie jaar lang hoofdredacteur geweest van onze schoolkrant. Ik ontdekte dat ik een kei was in het corrigeren en redigeren van artikelen; ik ben een echt pietje precies.

Na de middelbare school koos ik voor een studie waarmee ik het schrijven kon combineren met sociale en commerciƫle vaardigheden: Media, Informatie en Communicatie. Ik heb in deze periode veel verschillende bijbanen gehad, van commercieel telefonisch verkoper tot pr-medewerker voor een cultureel muziekcentrum. In deze laatste functie heb ik veel ervaring opgedaan in het genereren van free publicity middels het schrijven van persberichten, de inzet van social media en het leggen van de juiste mediacontacten in onze branche.

Ik verdiende met deze baan weliswaar niets meer dan eeuwige roem, maar het sloot wel het beste aan op mijn passies: scoren, schrijven en netwerken. Als ik de functie-eisen in uw openstaande vacature goed lees, zijn dat precies de vaardigheden die u zoekt bij uw nieuwe pr-medewerker.

Ik heb goed bekeken wat voor soort bedrijf Neon Media is en ik ben er als een blok voor gevallen. Dat komt niet omdat Neon perfect is, maar juist omdat Neon dat niet is. Zo zie ik bijvoorbeeld dat u een prachtig weblog heeft, maar dat er weinig op wordt gereageerd. Ik zou mijn social mediavaardigheden graag willen botvieren op het promoten van dit blog. Ook is uw perspagina nog uitdagend leeg. En dat, terwijl uw product zich enorm leent voor mooie persartikelen!

Kortom, ik zie heel veel mogelijkheden, waarover ik graag met u het gesprek aanga. Ik zie uit naar uw reactie en een kans om mezelf in een volgend gesprek te presenteren.

Met vriendelijke groet,

Mijntje Visser