Zo kan uitzenden
dus ook

Wij houden ervan om dingen anders aan te pakken. Of je het nu hebt over de werving van jong talent, of over de manier waarop wij met onze klanten omgaan. Wij werken snel, innovatief en nét even anders. Al sinds onze start in 2000 bedenken we nieuwe online toepassingen. En dat doen we nog steeds, door altijd een stap verder te gaan. Zo maken we ons uitzendproces beter en sneller.

Groepsfoto YoungCapital

Wij zijn de nieuwe generatie

Werken met YoungCapital, is werken met de nieuwe generatie. Dit merk je direct aan onze energie en aan ons ondernemerschap. Wij houden van het maken van duidelijke afspraken, zodat u precies weet wat u kunt verwachten. Bovendien doen en denken wij graag tegelijk. En daarmee behalen wij mooie resultaten. Zo laat ons eigen succes zien wat de nieuwe generatie in haar mars heeft: met 300 mensen van gemiddeld 27 jaar realiseerden wij in 2014 een omzet van 100 miljoen euro.

YoungCapital APP

Realtime beschikbaarheid via de YoungCapital App

Wij blijven de uitzendmarkt vernieuwen. Eerst tilden we uitzenden naar de cloud, nu brengen we het zelfs naar de broekzak van onze doelgroep. Dankzij de YoungCapital App weten wij realtime of zij beschikbaar zijn. De kandidaat kan zichzelf direct op beschikbaar ‘swipen’. Zo kan de kandidaat dezelfde dag nog bij u aan de slag.

solliciteren via video

Solliciteren via video

Wij springen in op de nieuwste online ontwikkelingen. Zo kunnen kandidaten bij ons al sinds 2012 solliciteren met een video-cv en zijn er sinds 2013 al duizenden sollicitatiegesprekken gevoerd via Skype. Nieuw is het solliciteren via WhatsApp. Met een videobericht via WhatsApp kunnen kandidaten direct aan onze recruiters laten zien hoe enthousiast ze zijn over een vacature. Dit versnelt het selectieproces en zorgt voor een razendsnelle invulling van uw vacature.

eHire

eHIRE: een webshop voor werkgevers

Zoekt u liever zelf een kandidaat? Dat kan ook. Via eHIRE kunt u zelf in ons bestand naar kandidaten zoeken. Zonder tussenkomst van een recruiter. U kunt direct afspraken maken over de inhoud van het werk, de voorwaarden en de beschikbaarheid. En uiteraard hebben wij al onze kandidaten vooraf voor u gescreend. Zo komt u nooit voor een verrassing te staan.

Out of the box

Wij werven out of the box

Wij denken altijd net een stapje verder. Ook qua werving. Wij selecteren onze kandidaten niet alleen op harde ervaring. Hun persoonlijke competenties zijn net zo belangrijk. Zo werven wij bijvoorbeeld gamers voor PostNL om hun goede oog-handcoördinatie. Sociale innovatie noemen we dat.

YoungCapital valt in de prijzen

Wij lopen voorop

Met onze disruptive aanpak hebben we de afgelopen jaren een aantal prijzen gewonnen waar we erg trots op zijn. Dat is goed voor ons, maar nog beter voor u. Want zo weet u zeker dat u met een betrouwbare en vernieuwende partij in zee gaat.

  • Finalist Erasmus Innovatie Monitor 2014
  • Intercedent van het Jaar 2014
  • High Growth Award 2014 voor financieel meest gezonde bedrijf
  • Flexspecialist van het Jaar 2012, 2013, 2014
  • LOEY Award voor Leading Online Entrepreneur 2013
  • Best Managed Company 2011, 2012, 2013
  • FD Gazellen Award 2011, 2012, 2013
  • High Growth Award 2009