Sollicitatietips > Zo kun je een creatief cv maken

Zo kun je een creatief cv maken

Wil je succesvol solliciteren op een nieuwe baan? Een creatief cv vergroot jouw kansen enorm. Maar hoe ziet zo’n creatief cv eruit? Dat bepaal jij! Misschien vind je het lastig om zelf iets te verzinnen. YoungCapital wakkert jouw creativiteit graag aan met deze voorbeelden van supercoole en creatieve cv’s.

Een creatief cv is vooral succesvol bij creatieve beroepen zoals designer, tekenaar, game developer of communicatiemedewerker. Hieronder geven we je een paar voorbeelden van creatieve cv’s die je kunt gebruiken.

Be the medicine

Door jouw cv op te maken als medicijnhoesje of bijsluiter, kun je jezelf presenteren als probleemoplosser voor een bedrijf.

Het meest creatieve cv ooit?

Veel creatiever dan dit, wordt een cv niet. Robby Leonard maakte een interactief cv dat doet denken aan Super Mario. En wie wil dat nou niet spelen? Zo geef je de recruiter de kans spelend jouw cv door te lezen. Kun jij games ontwerpen? Of ken je iemand die dit kan? Pak dan jouw moment om te shinen door je cv te verwerken in een game!

Verpak je cv

Je kunt zelfs je eigen pak (melk of frisdrank) ontwikkelen en gebruiken als cv. Een heel originele manier om te laten zien dat je onmisbaar bent tijdens de lunch, of dat jij verfrissing brengt. Want je laat zien dat je anders denkt dan anderen. Breng zo’n cv wel langs bij het bedrijf, want het past niet in de brievenbus.

Wanted!

Als je een baan als vormgever zoekt, kun je ervoor kiezen een cv op te maken in de wanted-stijl. Je weet wel, zo’n aanplakbiljet dat je in westerns ziet. Zo valt jouw cv sowieso op, maar zorg ervoor dat de tekst goed te lezen is.

Bonnetjeslover

Inspiratie voor een creatief cv is dichterbij dan je misschien denkt. Hierboven zie je een cv in de stijl van een kassabonnetje. Zorg er wel voor dat de tekst goed leesbaar is.

Pizza delivery

Reken maar dat de werkgever positief verrast wordt, als jij out-of-the-box denkt. Als je voor bovenstaand cv kiest, moet je wel in staat zijn om jouw keuze overtuigend toe te lichten tijdens een sollicitatiegesprek. De recruiter gaat je zeker vragen waarom je dit opvallende pizzamenu-cv gekozen hebt.

Laat jouw levenspad zien

Curriculum vitae (cv) betekent 'levensloop'. Oftewel: het levenspad dat je tot nu toe hebt bewandeld. Bijvoorbeeld welke opleidingen je hebt afgerond en wat voor werk je gedaan hebt. Hierboven zie je een schoolbord-cv. Want daar begon je opleiding natuurlijk, in het klaslokaal van de basisschool.

Creativiteit op een nieuw level

Hoe succesvol een creatief cv kan zijn, bewees Sumukh Mehta. Deze jongeman uit India huurde een vormgever in om een hippe glossy te maken. Zijn doel? Zichzelf voorstellen, zijn creativiteit showen en uiteindelijk de baan krijgen op de marketingafdeling van het Britse blad GQ.

Hij was drie weken bezig om het glossy samen te stellen, maar het resultaat mag er zijn: zonder sollicitatiegesprek kon hij direct aan de slag! Hierboven zie je de voorpagina van zijn magazine, precies in de stijl van het glossy GQ. Nieuwsgierig geworden? Check ook de andere pagina’s van zijn meesterwerk.

Ook makkelijk een glossy maken?

Heb je niet drie weken de tijd, maar wil je toch een glossy-cv maken? Dat kan!

Stay creative

Heel belangrijk bij het maken van een creatief cv: zorg voor een goed haakje waaraan je jouw cv ‘ophangt’. Kun jij de allerbeste antivirusprogramma’s ontwerpen? Maak dan bijvoorbeeld je cv op als medicijn(doosje). Wil je aan de slag bij een krant? Maak dan een cv in de vorm van een persbericht.

Weinig moeite, maar toch een mooi cv

Wil je een cv dat niet perse heel creatief is, maar wel anders dan een standaard-cv? En wil je zo’n cv snel en makkelijk maken? Dan kan het handig zijn een online template te gebruiken. Even inloggen, bijvoorbeeld met je Facebookaccount, en je gegevens invullen. Het template maakt van deze gegevens een opvallend cv. Succes!

Wil je liever beelden dan woorden gebruiken om indruk te maken? Kies dan voor een video-cv!