Newsroom

Persbericht

YoungCapital publiekslieveling Nederland bij European Business Awards

10-03-2016

Hoofddorp, 10 maart 2016 – YoungCapital, marktleider in recruitment van jong talent, is uitgeroepen tot publiekslieveling van Nederland bij de European Business Awards. Deze internationale award toetst Europese bedrijven op innovatie, visie en reeds behaalde successen. YoungCapital sleepte de titel van ‘National Public Champion of The Netherlands’ in de wacht.

YoungCapital Publiekslieveling Nederland bij European Business Awards


Na een eerste selectie in september gingen 400 Europese bedrijven door naar de publieke stemronde. In deze ronde werden in totaal 160.000 stemmen uitgebracht. Van elk van de 32 deelnemende landen is een nationale winnaar uitgeroepen. YoungCapital strijkt met de eer voor Nederland.


Internationale erkenning
“We zijn trots dat het publiek onze manier van werken waardeert”, zegt CEO Ineke Kooistra. “YoungCapital is actief in acht Europese landen, en we blijven groeien. Begin dit jaar openden we onze eerste Duitse vestiging in Keulen, later dit jaar volgen er nog meer. De manier waarop wij met jong talent vernieuwing aanjagen in het bedrijfsleven slaat ook in andere landen aan. Dat voelt als een kroon op ons werk”, aldus Ineke Kooistra. YoungCapital voelt zich thuis in een zakelijke competitie als de European Business Awards. “Deze prijzen zijn in het leven geroepen om het bedrijfsleven te stimuleren. Dit doen wij door jong talent aan bedrijven te koppelen. Met onze internationale database staan wij in contact met ruim 4 miljoen jonge talenten. Jong talent helpt bedrijven te vernieuwen. Simpelweg doordat jongeren van nature op een andere wijze naar zaken kijken en veel actuele kennis op het gebied van online met zich meebrengen.”

Finalist voor Ruban d’Honneur
De European Business Awards kennen naast een publieksjury ook een vakjury, bestaande uit kopstukken uit het bedrijfsleven, de politiek en de wetenschap. Zij reiken de prestigieuze Ruban d’Honneur uit. Ook hier is YoungCapital finalist en wel in de categorie voor bedrijven met een omzet tussen de 26 en 150 miljoen euro. De uitreiking van deze prijs vindt in juni van dit jaar plaats.

Over de European Business Awards
De European Business Awards bestaan negen jaar en zijn een initiatief van onder meer de Britse ngo UK Trade & Investment. Vorig jaar waren alle EU-leden vertegenwoordigd, plus Turkije, Noorwegen, Zwitserland, Servië, Kroatië en de voormalige Joegoslavische Republiek Macedonië. In totaal hadden zij een omzet van maar liefst 1.500 miljard euro, meer dan 60 miljard euro winst en meer dan 2,5 miljoen werknemers in dienst. Het belangrijkste doel van de European Business Awards is de ontwikkeling te ondersteunen naar een sterker en succesvoller bedrijfsleven in Europa.

Over YoungCapital
YoungCapital brengt bedrijven in contact met het beste jonge talent. En snel ook. Jong talent is het kapitaal van elk bedrijf dat wil blijven vernieuwen. Die vernieuwing is keihard nodig, want alleen zo kunnen bedrijven bijblijven in de huidige, snel veranderende markt. De kracht van YoungCapital blijkt onder meer uit haar nominatie voor ‘meest innovatieve bedrijf van Nederland’ (Erasmus Innovatie Award) en titels als de Nieuwe Kampioen, Best Managed Company en National Champion van de European Business Awards. YoungCapital is naamgevend sponsor en launching partner van de YoungCapital Dutch College League, de eerste nationale eSports-competitie voor studenten.

Share me!