Doorzoek de F.A.Q's

Wat houdt fase A in?

Fase A is de eerste fase van je uitzendcontract en duurt 78 weken. Elke week die je werkt (onafhankelijk van het aantal uren) telt mee voor de opbouw van die 78 weken. In fase A mag je een onbeperkt aantal contracten krijgen en bij verschillende opdrachtgevers werken.

Tijdens deze fase is er geen loondoorbetalingsverplichting. Dit houdt in dat wanneer er geen werk is, je ook niet uitbetaald hoeft te worden. Werk je een halfjaar lang (26 weken) niet voor You

Fase A met of zonder uitzendbeding

Als je in fase A zit, werk je op basis van een uitzendcontract met uitzendbeding. Wil je stoppen met de baan? Dan hoef je dit maar één werkdag van tevoren aan te geven. Maar dat geldt ook andersom.

Heb je een contract zonder uitzendbeding, dan heb je als uizendkracht meer zekerheid. Er is dan een contract afgesloten voor een bepaalde tijd. Wil je toch stoppen met werken, dan heb je altijd te maken met een opzegtermijn. Ook als het bedrijf besluit om jou niet meer in te zetten voor de contractperiode is afgelopen, moeten zij jou dit op tijd laten weten.