YOUNGCAPITAL BLOG

Met een nieuw IT-omschooltraject voor high potentials speelt YoungCapital NEXT in op de groeiende behoefte aan junior software developers. Toppers met een bèta-achtergrond, zoals wiskundeleraren en sterrenkundigen, worden in één maand opgeleid tot gecertificeerde ontwikkelaars. Deze maand startte de eerste groep. 

“Op een gegeven moment merkte ik dat ik meer passie voor programmeren had, dan voor mijn eigen studierichting”, vertelt Erik Schoonhoff (27). Zes jaar lang studeerde hij Biomedische Wetenschappen, hoewel hij geregeld twijfelde of de studie wel goed bij hem paste. Hij zette toch door: deze maand studeert hij af. Tegelijkertijd is hij een nieuwe carrière gestart als software developer.  

 

IT-sector trekt weer aan

 Na een flinke periode van stagnatie ten gevolge van de crisis, realiseren steeds meer bedrijven in de IT-branche zich dat progressie noodzakelijk is. Talloze nieuwe IT-projecten gaan van start en de behoefte aan bekwame software developers groeit. De vraag naar ontwikkelaars is al tijden vele malen groter dan het aanbod. Hier springt YoungCapital NEXT op in, met een programma voor high potentials dat enig is in zijn soort: het ‘.Net C# traineeship’ .

Professionals

“Wij bieden bedrijven de mogelijkheid om ambitieuze, hoogopgeleide en communicatief sterke IT-professionals in te laten stromen volgens een detavast constructie”, vertelt Mark Hink, consultant bij YoungCapital NEXT. “Ze beschikken over de juiste certificaten en kunnen direct aan de slag. Bij wederzijdse tevredenheid treedt de kandidaat na circa tien maanden in dienst bij de opdrachtgever. Een prachtige kans om jong talent te werven.” 

 

Strenge selectie op skills en persoonlijkheid

YoungCapital NEXT beschikt in haar database over ruim 50.000 kandidaten met een bèta-achtergrond. Niet iedereen is geschikt voor een carrière in de IT. “Wij onderwerpen kandidaten eerst aan een persoonlijkheidstest, vervolgens doen zij een assessment op numeriek, abstract en verbaal niveau, en ten slotte moeten zij een presentatie geven om hun communicatieve vaardigheden te tonen”, aldus Hink. De ‘lucky few’ die door deze beproeving heenkomen, worden opgenomen in het traineeship. 

 

Big risk, big reward

De selectieprocedure is dus erg streng, maar dat moet ook wel. De kandidaten die slagen voor alle onderdelen van de selectie komen direct bij YoungCapital NEXT in dienst. Zelfs voordat er een opdrachtgever voor hen gevonden is. Mark Hink: “Wij nemen dus een groot risico, maar wij hebben dan ook enorm veel vertrouwen in deze kandidaten. Alle kandidaten beschikken over het vereiste denkniveau, hebben de juiste intrinsieke motivatie en een passie voor softwareontwikkeling.”

Erik
Mark Hink en trainee Erik Schoonhoff aan het werk 

In een maand opgeleid tot ontwikkelaar 

Twee weken geleden startte de allereerste groep van tien man. Een select, maar zeer divers gezelschap: de groep bevat sterrenkundigen, econometristen, wiskundeleraren, chemisten, biologen en MA’s in Computer Science. Gedurende een maand leren zij, door middel van klassikale training van gecertificeerde Microsoft-trainers en met een mix van theorie en praktijkopdrachten, de fijne kneepjes van het vak. Hard werken, maar na een maand hebben zij wel de waardevolle certificaten MTA en MCSD (C#) in hun bezit. Het volgende traineeship staat al op de agenda en start waarschijnlijk in april of mei. 

 

Van passie tot professional 

Erik Schoonhoff zit nog midden in de training, maar kijkt nu al uit naar een toekomst als ontwikkelaar. “Programmeren vind ik geweldig, ik doe niets liever. In mijn vrije tijd was ik altijd al bezig met programmeren en het maken van websites. Dit is dé kans om vanuit mijn passie een professionele IT-carrière op te bouwen. Vanaf volgende maand kan ik alles wat ik geleerd heb eindelijk in praktijk brengen.” 

 

Meer informatie voor werkgevers

Voor meer informatie over dit omscholingsproject kunt u contact opnemen met Mark Hink, consultant YoungCapital NEXT: m.hink@youngcapital.nl of 06-41342393. 

Wil jij deelnemen aan het .NET C# traineeship? Kijk of je voldoet aan de voorwaarden en meld je aan!

Deel dit artikel

Plaats jouw reactie

Reacties

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste die een reactie plaatst?

Blijf lekker hangen. Lees deze posts.