Bij Picnic solliciteren: dit moet je weten

Jouw carrière bij Picnic

Denk jij eraan om bij Picnic te solliciteren? In steeds meer steden scheuren de smalle, elektrische bezorgwagentjes van deze online supermarkt door de straten om boodschappen af te leveren bij klanten. Als het aan Picnic ligt, wordt het bezorggebied met de maand groter, maar dat kunnen ze niet alleen. Niet gek dus dat er heel wat vacatures bij Picnic openstaan. Lijkt het jou tof om ook in zo’n geruisloos autootje te stappen of zoek je een andere Picnic (bij)baan, maar wil je eerst meer weten over dit bedrijf voordat je jouw Picnic sollicitatie de deur uitstuurt? Lees dan verder voor info over het Picnic salaris, de bedrijfscultuur, ervaringen van medewerkers en meer.

Waarom werken bij Picnic?

De ene na de andere bezorgdienst meldt zich in Nederland, waardoor je bij heel wat bedrijven aan de slag kunt als je een logistieke baan zoekt. Dus waarom zou je kiezen voor Picnic als werkgever? Nou, wel hierom:

 • Picnic is een van de snelstgroeiende bedrijven van Europa. Dat brengt doorgroeimogelijkheden met zich mee, ook voor jou. Zie jij jezelf al shinen als trainer of teamleider?
 • Flexibiliteit. Bij Picnic bepaal je écht zelf wanneer en hoeveel je werkt. In de app geef je eenvoudig aan welke shifts jij beschikbaar bent. Natuurlijk overleg je wel altijd met je leidinggevende als je meer, minder of toch op een ander moment wilt werken.
 • Bij Picnic zijn ze gek op tech. Zo draaien de magazijnen op zelfontwikkelde software. Die (technische) innovatie is niet alleen voordelig voor de klant, maar ook voor de werknemers. Als orderpicker werk je bijvoorbeeld met een slimme app die jouw werk makkelijker en leuker maakt.
 • Teamspirit. Bij Picnic werk je in een enthousiast team met gezellige collega’s. Yep, ook als bezorger. Hoewel je in deze functie in je eentje op pad bent (wat overigens niet eenzaam is, want de klanten zijn altijd blij om je te zien), heb je voor en na elke rit contact met collega’s.

Wie is Picnic?

Je kent Picnic vast wel van naam (of van die geinige bezorgautootjes - daar zijn ze weer), maar wat is het verhaal achter dit bedrijf? En waar staan ze voor? Oftewel: wie of wat is Picnic? Online supermarkt Picnic is in 2015 opgericht met het idee om het doen van boodschappen sneller, makkelijker en goedkoper te maken. Klanten doen hun bestelling in de app en hebben de boodschappen de volgende dag al in huis, zonder daar zelf de deur voor uit te hoeven. Omdat Picnic geen dure winkels heeft, direct bij de boer inkoopt en de bezorgroutes slim inplant, zijn de boodschappen ook nog eens voordelig en is de bezorging gratis.

De dienst begon in 2015 als een test in Amersfoort. En die slaagde, want inmiddels heeft Picnic acht magazijnen en rijden de elektrische wagentjes door meer dan 120 steden in Nederland (en daarbuiten!) om boodschappen te bezorgen. Daar houdt het niet bij op, want het bezorggebied breidt zich elke maand verder uit. Logisch dus dat ze bij Picnic regelmatig logistiek personeel zoeken en er voor jou genoeg opties zijn als je bij Picnic wilt solliciteren.

Picnic in a nutshell

Voordat je bij Picnic gaat solliciteren, wil je vast weten met wat voor soort bedrijf je eigenlijk te maken hebt. En dan met name hoe het zit met de bedrijfscultuur, zodat je straks wel op je plek zit bij je nieuwe werkgever. Bij Picnic vinden ze vrijheid en verantwoordelijkheid heel belangrijk. Als je gaat solliciteren bij Picnic scoor je extra punten als je laat zien dat je nieuwsgierig bent en zin hebt in een uitdaging. Er is altijd ruimte voor nieuwe ideeën, bijvoorbeeld om processen te optimaliseren of nóg sneller te groeien. En ze groeien al zo hard, waardoor elke werkdag anders is. Gelukkig heb je altijd een team om op terug te vallen.

Maak een account aan

Wil je op de hoogte blijven van onze vacatures bij Picnic? Maak binnen 2 minuten een gratis een account aan en vind die leuke baan.

Functies bij Picnic

Picnic groeit, en snel ook. Zowel in de verschillende magazijnen als op de weg heeft de online supermarkt daarom regelmatig nieuwe medewerkers nodig om boodschappen snel en veilig bij de klant te krijgen. Banen genoeg dus, maar aan wat voor functies kun je dan denken? Hoeveel verdien je Picnic? En hoe oud moet je zijn om bij Picnic te werken? Hieronder vind je info die écht is interessant is voor wie bij Picnic gaat solliciteren, van het Picnic uurloon tot de functie-eisen. Let op: het Picnic salaris kan altijd iets afwijken van de bedragen die je hieronder ziet, bijvoorbeeld omdat er net een salarisverhoging is doorgevoerd. We doen ons best om de info up-to-date te houden.

Verdien roadtrippend je salaris als bezorger bij Picnic

Als bezorger of runner bij Picnic maak jij de weg onveilig in een van de kenmerkende, smalle bezorgwagentjes van deze online supermarkt. Of nou ja, onveilig is misschien niet het goede woord, want het is de bedoeling dat je de boodschappen netjes, op tijd en zonder kleerscheuren aflevert bij de klant. Je bent dus eigenlijk een soort good old maaltijdbezorger, maar dan van boodschappen.

Hoe licht deze elektrische wagentjes er ook uitzien, je hebt bij Picnic gewoon een auto rijbewijs (B) nodig om ze te mogen besturen. Je moet dus minstens 18 jaar oud zijn voor deze (bij)baan. Benieuwd naar het Picnic bezorger of runner salaris? Scrol dan nog even verder. Liever meteen solliciteren? Check dan onze Picnic vacatures voor bezorger of de Picnic vacatures voor runner.

Bezorger of runner bij Picnic
Minimumleeftijd 18 jaar
Diploma nodig Nee
Overige eisen Rijbewijs B

Picnic salaris bezorger of runner

Het blijft een interessant onderwerp: salaris. Hoeveel verdien je eigenlijk bij Picnic als je gaat werken als boodschappen bezorger? Dat hangt van je leeftijd af. In onderstaande tabel check je snel en eenvoudig wat het Picnic salaris is voor verschillende leeftijden. Let op dat het salaris inclusief vakantiegeld is. Je kunt bovenop je loon nog wel fooien verdienen. Nóg een reden om die boodschappen snel en netjes te bezorgen.

Leeftijd Uurloon Picnic Maandloon Picnic
18 jaar € 8,84 € 1.989
19 jaar € 8,84 € 1.989
20 jaar € 11,47 € 1.989
21 jaar en ouder € 14,33 € 2.483

Dit is een salarisindicatie, de precieze bedragen kunnen afwijken.
Laatst geüpdatet: 18 januari 2024

Boodschappen picken als orderpicker of magazijnmedewerker

Ook in het magazijn van Picnic zijn medewerkers nodig, want die boodschappen belanden natuurlijk niet zomaar netjes ingepakt in de bezorgautootjes van de Picnic chauffeurs. Als magazijnmedewerker of orderpicker van Picnic vis je met behulp van een slimme app binnen no time de juiste producten uit de schappen en stel je zo de bestellingen samen. Ook check je of de producten vers zijn en aan de kwaliteitsnormen voldoen, zodat klanten alleen het beste van het beste geleverd krijgen. Iets voor jou? Bekijk dan onze Picnic vacatures voor magazijnmedewerker, Picnic vacatures voor orderpicker of Picnic vacatures voor shopper. Wat de functie-eisen zijn en wat het picken je oplevert? Het Picnic shopper salaris en andere belangrijke info over deze functie vind je hieronder.

Meer weten over deze functie? Check dan ook onze pagina over het beroep orderpicker.

Magazijnmedewerker, orderpicker of shopper bij Picnic
Minimumleeftijd 18 jaar
Diploma nodig Nee
Minimumloon per uur (21+) € 14,33
Minimumloon per maand (fulltime) € 2.483

Dit is een salarisindicatie, de precieze bedragen kunnen afwijken.
Laatst geüpdatet: 18 januari 2024

Overige functies bij Picnic

Bezorger en magazijnmedewerker zijn dan misschien wel de bekendste functies bij Picnic, maar dit is zeker niet het enige werk dat je bij dit bedrijf kunt doen. Misschien wil je wel bij Picnic solliciteren naar een baan op kantoor. Wat dacht je bijvoorbeeld van een baan in IT, als buyer, in de klantenservice of als recruiter bij Picnic? Grote kans dat dit bedrijf een toffe uitdaging voor je heeft, in welk vakgebied je ook aan de slag wilt.

Werken bij Picnic: ervaringen

Secundaire arbeidsvoorwaarden bij Picnic

Medewerkers van Picnic vallen onder de cao e-commerce. Hierin vind je niet alleen informatie over het Picnic salaris, maar bijvoorbeeld ook over de secundaire arbeidsvoorwaarden. Op welke extra’s kun je rekenen als je voor dit bedrijf werkt? Let op: werk je als uitzendkracht via YoungCapital bij Picnic? Dan kunnen de secundaire arbeidsvoorwaarden net iets anders zijn. In de betreffende vacature lees je precies wat je kunt verwachten.

 • Een reiskostenvergoeding tot 80 kilometer per dag. Deze vergoeding is er alleen voor magazijnmedewerkers die meer dan 10 kilometer bij het magazijn vandaan wonen.
 • Een gratis lunch en/of diner voor magazijnmedewerkers.
 • Een opleidingsbudget per jaar vanaf het moment dat je 12 maanden in dienst bent.
 • Vakantiegeld is al opgenomen in het uurloon. Bovenop het salaris van een Picnic bezorger kunnen nog fooien komen.

Opleidings- en doorgroeimogelijkheden bij Picnic

De e-commerce ontwikkelt zich in een razend tempo. Om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen binnen het vakgebied, krijg je als werknemer van Picnic jaarlijks een opleidingsbudget om te besteden aan een training of opleiding. Je krijgt dit budget alleen als je al minstens een jaar voor Picnic werkt en je moet de gekozen opleiding eerst laten goedkeuren door je baas.

Ook goed om te weten voordat je bij Picnic gaat solliciteren: er zijn zat doorgroeimogelijkheden binnen het bedrijf. Als je ambitieuze toekomstplannen hebt, kun je dat al tijdens je sollicitatiegesprek laten doorschemeren. Er zijn verschillende stappen die je kunt maken, afhankelijk van jouw skills en ambities. Magazijnmedewerkers en bezorgers met talent groeien vaak door naar een leidinggevende rol. Maar je kunt bijvoorbeeld ook intern solliciteren bij Picnic naar een functie op kantoor, bijvoorbeeld op de administratieve afdeling of bij HR. Doordat je al ervaring hebt binnen het bedrijf, heb je vaak een streepje voor op externe kandidaten.

Via YoungCapital werken bij Picnic

Ben je zo enthousiast over dit bedrijf dat je bij Picnic wilt solliciteren? Dat kan gewoon via YoungCapital. Bekijk onze Picnic vacatures en reageer met je YoungCapital-account. Zorg dat je cv up-to-date is en gebruik de informatie op deze pagina slim bij het schrijven van een motivatiebrief. Staan er momenteel interessante Picnic vacatures open? Reageer dan op een van de poolvacatures, dan komen wij bij je terug wanneer we wél aanbod hebben. Of neem onze andere logistieke vacatures door en ga aan de slag voor een ander tof bedrijf.

Veelgestelde vragen

 • Hoeveel verdien je bij Picnic?

 • Wat verdien je eigenlijk bij Picnic? Het Picnic salaris is afhankelijk van je functie, leeftijd en het aantal uren dat je per week werkt. Check de tabellen op deze pagina voor de exacte bedragen.

 • Ik wil solliciteren bij Picnic. Hoe doe ik dat?

 • Je kunt eenvoudig bij Picnic solliciteren via YoungCapital. Staat er geen Picnic vacature open die je aanspreekt? Reageer dan op een van de poolvacatures.

 • Wat verdient een Picnic bezorger?

 • Het Picnic salaris van een runner of bezorger is afhankelijk van je leeftijd. Het Picnic loon per uur is voor deze functie € 8,84 voor 18-jarigen en € 14,33 voor iedereen van 21 jaar en ouder.

 • Ik wil werken bij Picnic en zoek ervaringen van anderen. Hebben jullie die?

 • Zeker. Check hierboven hoe (ex-)medewerkers van Picnic hun werk (hebben) ervaren bij dit bedrijf.

 • Hoe oud moet je zijn om bij Picnic te werken?

 • Je moet minstens 18 jaar oud zijn om bij Picnic te kunnen werken als bezorger of magazijnmedewerker.

 • Wat zijn bij Picnic de werktijden?

 • Als je bij Picnic gaat werken, kies je zelf wanneer en hoeveel je dit doet. Je kunt hierbij kiezen uit verschillende ochtend-, middag- en avondshifts, afhankelijk van je functie en de regio waarin je werkt.

Bekijk ook eens deze bedrijven