YUNGCAPITAL RECORDS WORK.SESSIE | 22.11.2019

Wil jij in gesprek met de top van de muziekindustrie?

De muziekindustrie groeit, maar hierin terecht komen is niet altijd even makkelijk zonder de juiste lijntjes of een goede dosis geluk. Studies die je de weg wijzen naar een carrière als projectmanager bij een label, clipregisseur, A&R-manager, social media- of streaming-specialist zijn er niet. Wij bieden je de unieke kans om in gesprek te gaan met de pro’s die jou hier wél iets over kunnen vertellen. Zodat jij al je vragen kunt stellen over werken, ondernemen en geld verdienen in deze business.

  • Vrijdag 22 november
  • 13.00 - 17.00 uur
  • Amsterdam
Meld je aan

Putting the 'O' in YungCapital

Het afgelopen jaar heeft Bizzey samen met YoungCapital en Top Notch een kickstart gegeven aan een nieuw label: YungCapital Records. Met het label openen we de deuren naar de muziekindustrie, en dat gaat verder dan alleen artiest zijn. De aankomende WORK.SESSIE is een exclusief event waar jij de kans krijgt om in gesprek te gaan met de top van de industrie om hen in real life te vragen: hoe kom ik verder? Let op: meld je snel aan want het aantal plaatsen is beperkt!

Bizzey & Kraantje Pappie / Over artiest zijn

Bizzey en Kraantje Pappie ken je natuurlijk van superhits als o.a. Traag, Drup en Last Man Standing. Alles wat deze artiesten maken lijkt snel te veranderen in goud. Maar dit gaat zeker niet vanzelf, want naast artiesten zijn Bizzey en Kraantje bevlogen ondernemers en creatieve masterminds. Samen beantwoorden ze vragen over hoe jij je eerste stappen als beginnend artiest kunt zetten. Want hoe begin je, hoe word je ontdekt? En wat moet je doen om op te vallen?

Vincent Patty & Hugo de Koning / Over ondernemen

Hugo de Koning, medeoprichter van YoungCapital. De afgelopen jaren was de groei van de recruitmentspecialist niet te stoppen: een omzet van 465 miljoen in 2018, 6,6 miljoen ingeschreven kandidaten en 1.300 medewerkers in dienst. Hij gaat samen met Vincent Patty a.k.a Jiggy Djé het gesprek aan over ondernemerschap. Vincent is momenteel algemeen directeur van de succesvolle labels Top Notch en Noah’s Ark. Hij zal ook ingaan op de muzikale verdieping binnen het ondernemerschap. Hoe start je een eigen platenlabel en hoe breng je een idee tot leven?

Framez Productions / Over videoproductie

Framez Productions is op dit moment één van de grootste producenten op het gebied van videoclips. Zo kun je hun werk kennen van de clips van Bizzey, Ronnie Flex, SFB en Jonna Fraser. Daarnaast zetten ze ook internationaal voet aan de grond en hebben zij onlangs clips gemaakt voor Kevin Gates en Lil Pump. Jonas Beck is regisseur en Pearl Minaj producer. Samen geven zij tijdens de WORK.SESSIE advies over hoe je als maker kunt komen waar zij nu zijn.

Rotjoch & ParraTV / Over media

Rotjoch is presentator en initiatiefnemer van 101Barz. Eén van de grootste hiphop platforms in Nederland. Alle toonaangevende rappers komen er in de studio, en één goede 101Barz-sessie kan je als artiest next level brengen. ParraTV aan de andere kant is uitgegroeid tot dé nieuwsbron van de Nederlandse, Belgische en Internationale hiphop scene. Wat zij met elkaar gemeen hebben? Vanuit passie hebben zij het voor elkaar gekregen één van de meest impactvolle platforms in de scene te creëren.

Spotify & FunX / Over streaming & airplay

Eric van Holland werkt als senior editor bij Spotify Benelux. Voorheen werkte hij onder andere bij NPO FunX, Radio 6 Soul & Jazz, Radio 2 en Sony Music Benelux. Fernando presenteert sinds 2005 de ochtendshow bij radiostation FunX. Daarnaast is hij als muziekjournalist te zien in diverse televisieprogramma’s en produceert en presenteert hij de Nandoleaks Podcast waar hij nieuwe muziekreleases en interviews met artiesten deelt. Eric en Fernando weten alles over streaming én airplay. Hoe werkt het achter de schermen? Welke functies zijn er? En hoe bepaal je wat er op de playlists en radio komt?

Mo Fouradi & Jack $hirak / Over A&R & Music Production

$hirak is sinds zijn veertiende bezig met beats maken en inmiddels uitgegroeid tot één van de meest populaire producers van Nederland. Met inmiddels vele nummer-1 hits en awards op zijn naam, staat hij nu op het punt om als solo-artiest de wereld te veroveren. Samen met Mo Fouradi, A&R Manager bij Top Notch en Noah’s Ark (én de manager van o.a. Josylvio, Sevn Alias én Kevin) geven zij tijdens de WORK.SESSIE advies aan opkomende producers of ambitieuze A&R talenten.

Qucee & Bram Krikke / Over viraliteit

Qucee, bekend van Supergaande, zijn eigen vlogs en passie voor muziek én gaming. Bram Krikke, bekend van SLAM! en één van de vele memes op het internet. Beiden YouTubers, presentatoren en personalities die één ding gemeen hebben: viraliteit. Hoe zij met hun content het algoritme op Insta beheren en/of de trendingpagina op YouTube onder de duim hebben, is indrukwekkend, maar ook hard werken. Hoe word je een persoonlijkheid op social media? En hoe bouw je je eigen merk rondom jezelf én nog belangrijker: hoe verdien je daar geld mee? Qucee en Bram beantwoorden.

Hoe maak je kans?

Laat ons weten met wie jij het liefst in gesprek gaat en wat jouw belangrijkste vragen zijn. Vul vóór 6 november het registratieformulier in en maak kans op een invite voor de YungCapital Records WORK.SESSIE.