Talent Trip 2023 - Boost jouw ontwikkeling

Stap uit die comfortzone, leer nieuwe skills en ontdek waar je goed in bent. Met één doel: impact maken. Op jezelf en anderen. De Talent Trip is de plek waar jij de juiste vaardigheden, zelfkennis en een netwerk opbouwt. Om zo een flinke boost te geven aan je persoonlijke en professionele ontwikkeling. Helemaal gratis.

Samen met Young Impact en Unbreakable Academy bieden we een uitgebreid programma vol trainingen, workshops en coaching. Starten kan in maart of september. Er zijn maar 100 plekken beschikbaar, dus schrijf je snel in. Alleen, of samen met een vriend, vriendin, klasgenoot, sportmaat, broer of zus.

MELD JE GRATIS AAN

Dit kun je verwachten:

Dit kun je verwachten:

  • 7 gratis workshops van gecertificeerde trainers;
  • Een-op-een coaching;
  • Bouw een netwerk op, van vakspecialisten tot ambitieuze jongeren;
  • Een groepschallenge om jouw skills in de praktijk te brengen én impact te maken op anderen;
  • Je cv upgraden met het Talent Trip-certificaat;
  • Fun times met (online)diner en een pubquiz.
Wie ben jij?

Wie ben jij?

De Talent Trip is er voor jongeren tussen de 18 en 25 jaar. Het maakt niet uit of je naar school gaat, studeert, werkt of een tussenjaar of vakantie hebt. Deze kans is er voor iedereen. Dus, wil jij je talenten ontdekken, motivatie (terug)vinden, baankans vergroten en impact maken? Schrijf je in voor de Talent Trip en boost jouw carrière en persoonlijke ontwikkeling.

IK DOE MEE

Het programma

De Talent Trip bestaat uit zeven workshops van drie uur. Het is een volledig programma dat op elkaar aansluit. Losse workshops volgen is dus niet mogelijk.

Je volgt het traject op een manier die het beste bij jou past. In Zwolle, Utrecht, online of via ons e-learning-platform. Er zijn vijf verschillende startmomenten in maart. Komt dat niet uit? In september starten er nieuwe groepen. Geef bij het aanmelden aan welk startdatum jouw voorkeur heeft.

Het programma bestaat uit:

1. Kick-off - Door Young Impact

De officiële start! En wat voor een. Je stapt direct uit je comfortzone in deze interactieve sessie met leuke opdrachten. Zo leer je op een fijne manier jouw mede-kandidaten kennen en krijg je een voorproefje van het Talent Trip programma.

2. Talent - Door YoungCapital
Tijd om in te zoomen op jouw talenten. Je werkt aan opdrachten om erachter te komen wie jij bent en wat jouw kwaliteiten zijn. Ook kom je erachter hoe anderen jou zien, wat jij belangrijk vindt en hoe je het beste in jouw kracht komt te staan. Zo kun jij voortaan beter keuzes maken op basis van wat er echt bij jou past.

3. Mindset - Door Unbreakable Academy
Growth of fixed: jouw mindset bepaalt hoe je over dingen of mensen denkt en wat je daarbij voelt. Maar wist je dat je daar zelf ook invloed op hebt? Door in te zoomen op de verschillen, leer jij jezelf beter kennen. Met praktische opdrachten werken we aan een growth mindset. Zo maak je forse stappen in je persoonlijke ontwikkeling. En kun je beter met tegenslag of verandering omgaan.

4. Let's Talk - Door YoungCapital
Kunnen jouw communicatieskills wel een boost gebruiken? In deze training ervaar je wat communiceren precies betekent, leer je écht te luisteren en kom je erachter hoe je een goede structuur aanhoudt in een gesprek. Allemaal zodat anderen jou begrijpen, jij hen begrijpt en jij straks een nog fijnere gesprekspartner bent. Op school, werk of in je vriendengroep.

5. Challenge yourself - Door Young Impact
Iedereen heeft talenten. Jij ook. Die hebben we inmiddels ontdekt, dus is het nu tijd om anderen ervan te laten profiteren. Samen gebruik je die skills in het bedenken en uitvoeren van een (groeps)challenge. Eén die een positieve impact maakt op anderen.

6. Get shit done - Door YoungCapital
Betrap jij jezelf ook wel eens op uitstelgedrag? Is de verleiding van Instagram of TikTok groter dan aan de slag gaan? In deze workshop leren we je hoe je afleiding voorkomt, je eigen mindset positief beïnvloedt en stresssignalen op tijd oppikt. Lekker praktisch, met veel tips en tricks. Zo kun je na de workshop direct de bezem halen door je agenda, to do-lijst en mailbox.

7. It's a wrap - Door Young Impact
Het zit erop! Je hebt een hele reis achter de rug. Vol nieuwe energie, ervaringen, ontmoetingen en kennis blikken we kort terug. Daarnaast is het tijd om met elkaar te proosten op jouw toekomst. Een inspirerende spreker neemt je mee in zijn of haar eigen journey. En uiteraard krijg je het officiële Talent Trip-certificaat uitgereikt.

We geven het woord aan ...

Martijn

Martijn: “Ik was best zoekende, zowel privé als op werk.”

“Door de Talent Trip heb ik nieuwe inzichten gekregen. Dingen die je niet op school leert. Hoe je anders naar jezelf en je omgeving kunt kijken, bijvoorbeeld. Daardoor is het programma waardevol voor iedereen, ongeacht je achtergrond. Ik zou het ook zeer aanraden. Sterker nog, dat heb ik al gedaan bij m’n zus.”

Deelnemers van de Talent Trip 2022

Om te vertellen hoe zij het traject hebben ervaren. Laat je meeslepen door hun verhalen en kom first-hand te weten wat het traject jou kan brengen. Check de video hierboven.

Elif

Elif: “Ik had een tussenjaar om mentaal sterker te worden.”

“Toen kreeg ik een mail over de Talent Trip: perfect! Ik kwam erachter dat ik me te veel focuste op dingen waar ik geen energie van kreeg. En ontdekte tegelijkertijd waar ik dat juist wél van kreeg. Waar mijn talenten lagen. Het verschil merkte ik direct. Ik zit nu goed in m’n vel, mede door de tools die ik heb meegenomen.”

Registratieformulier

Wil jij meedoen aan de Talent Trip? Geef je dan snel op, want er zijn maar 100 plekken beschikbaar.

YoungCapital verzamelt jouw persoonsgegevens om jouw aanmelding voor de Talent Trip in behandeling te kunnen nemen. Meer weten over hoe YoungCapital omgaat met jouw persoonsgegevens? Lees het in ons privacystatement.

Veelgestelde vragen

Moet ik voor YoungCapital werken om mee te doen aan de Talent Trip?

Nee. De Talent Trip is er voor iedereen die in zichzelf en een ander wilt investeren.

Kost het geld om mee te doen aan de Talent Trip?

Nee. Het programma en de coaching zijn volledig gratis, dit wordt gesubsidieerd vanuit de MDT. Alleen de eventuele reiskosten om naar de locaties in Utrecht en Zwolle te komen zijn voor eigen rekening.

Mag ik mij aanmelden samen met een vriend of vriendin?

Ja. Wij proberen jullie samen in een groep te plaatsen. Wel zo gezellig.

Waar en wanneer kan ik meedoen aan de Talent Trip?

Er zijn verschillende startmomenten en locaties. Voor elke groep staan de dagen, tijden en locatie vast. Het programma bestaat uit 7 sessies.


Start mogelijkheden:

1. Online | dinsdagavond | 18.00-21.00 uur | 14 mrt, 28 mrt, 11 apr, 25 apr, 9 mei, 23 mei, 6 jun

2. Online | woensdagavond | 18.00-21.00 uur | 15 mrt, 29 mrt, 12 apr, 25 apr, 10 mei, 24 mei, 7 jun (1 afwijkende datum op de 25e ivm Koningsnacht op de 26e)

3. Utrecht | woensdag overdag | 14.00-17.00 uur | 22 mrt, 5 apr, 18 apr, 3 mei, 17 mei, 31 mei, 14 jun (1 afwijkende datum 18 april ivm ruimte niet meer beschikbaar de 19e)

4. Zwolle | donderdagavond | 18.00-21.00 uur | 23 mrt, 6 apr, 20 apr, 4 mei, 16 mei, 1 jun, 15 jun (1 afwijkende datum ivm Hemelvaart op 16 mei ipv de 18e)

5. Online | donderdag overdag | 14.00-17.00 uur | 23 mrt, 6 apr, 20 apr, 4 mei, 16 mei, 1 jun, 15 jun

6. Online via de E-learning modules.

7. Starten in september.

Zijn de locaties goed bereikbaar met het OV?

Beide locaties (Utrecht en Zwolle) zijn 10 minuten lopen vanaf het centraal station.


Locatie Utrecht
De Kargadoor
Oudegracht 36
3511 AP Utrecht


Locatie Zwolle
Schouwburg Odeon
Blijmarkt 25
8011 ND Zwolle

Hoe kan ik mij aanmelden?

Je kunt jezelf aanmelden via deze pagina, door je gegevens achter te laten in het registratieformulier. Omdat we maar plek hebben voor 100 jongeren, vragen we je een korte motivatie in te vullen. We laten jou binnen een week weten of je mee kunt doen.

Kan ik me ook opgeven voor één losse workshop?

Nee, helaas niet. De workshops sluiten op elkaar aan en geven jou zo de beste ervaring en kennis mee. We verwachten daarom dat je bij alle workshops aanwezig bent. Hiervoor krijg je achteraf ook een certificaat voor op je cv.

Wat als ik op één van de data niet kan?

Dan kijken we samen met jou of je de workshop met een andere groep kunt volgen.

Wat bedoelen jullie met de groepschallenge?

De challenge vindt plaats tijdens de vijfde workshop. Je zet dan - samen met je mede-talenten - jouw talenten en skills in op een onderwerp die jullie belangrijk vinden én die impact maakt op anderen. Denk aan het helpen van (kwetsbare) mensen, dieren of het milieu. Via een interactieve brainstorm bedenken jullie een tof plan. Deze voeren jullie ook echt uit, met z’n allen of in kleinere groepjes. Zo breng jij je nieuwe kennis in de praktijk en maak je een verschil. Win-win, dus.

Wat houdt de coaching tijdens de Talent Trip in?

Jij wordt aan het begin van de Talent Trip gekoppeld aan een coach. Iemand uit het werkveld die de hele reis voor je klaarstaat. Tussen de workshops door mag je vier aanvullende sessie van een menukaart kiezen. Denk aan een cv-check, sollicitatietraining of een dagje meelopen op een YoungCapital-vestiging. Zit er niets interessant voor jou tussen of heb je hier geen tijd voor? Geen probleem, het is namelijk niet verplicht.

Krijg ik achteraf een bewijs van deelname?

Zeker! Je ontvangt aan het einde van de Talent Trip een certificaat. Nice voor op je cv.

Wat doen jullie met mijn gegevens?

Alle gegevens worden via de AVG-richtlijnen verwerkt. We gebruiken jouw gegevens dus niet voor andere doeleinden dan de Talent Trip-aanmelding en je ontvangt achteraf geen reclame of aanbiedingen vanuit ons.

Ik heb een andere vraag die hier niet tussen staat, waar kan ik die stellen?

Stuur een mailtje naar everybodywork@youngcapital.nl en je ontvangt zo snel mogelijk antwoord op jouw vraag.

Samenwerking Young Impact, YoungCapital en MDT

De Talent Trip is een samenwerking tussen Young Impact, Unbreakable Academy en YoungCapital en is een onderdeel van de MDT.