Werving en selectie

Zoek je een nieuwe collega, maar krijg je die vacature maar niet vervuld? Kies dan voor werving en selectie. Dankzij ons netwerk bereikt jouw vacature in korte tijd honderdduizenden werkzoekenden. Onze recruiters selecteren alleen de allerbesten voor een gesprek, om vervolgens de perfecte match aan jou voor te stellen. Soms al binnen één dag. Dus, heb je snel vast personeel nodig? Wij helpen je graag.

Werving en selectie door YoungCapital betekent:

 • Een gigantisch online bereik;
 • Toegang tot interessante profielen uit onze database met ruim 3,9 miljoen profielen;
 • Geen cv’s doorspitten, gesprekken voeren of referenties checken. Dat doen wij voor je;
 • Alleen de allerbeste kandidaten bij jou op gesprek.

Match gevonden? Dan neem jij de kandidaat zelf in dienst. Je betaalt een eenmalige werving- en selectie-fee die we van tevoren hebben afgesproken. Hoe hoog dit is, hangt af van de schaarste van het profiel in jouw regio. Neem contact op voor vrijblijvend advies en meer informatie over de kosten.

Verschil uitzenden en werving en selectie

Wat is het verschil tussen uitzenden en werving en selectie?

Bij werving en selectie geef je ons opdracht om de meest geschikte kandidaat voor jouw vacature te vinden. Jij bent wettelijk werkgever en zelf verantwoordelijk voor de indiensttreding van de kandidaat, zijn of haar salaris en de kosten die komen kijken bij verzuim of uitval.

Kies je voor uitzenden, dan houdt onze taak niet op na de werving en selectie, maar nemen wij de kandidaat op ons eigen contract. Wij zijn wettelijk werkgever van de kandidaat en verantwoordelijk voor zijn of haar contract, salaris en uitbetaling bij bijvoorbeeld ziekte of uitval.

Wat kost werving en selectie?

Wat werving en selectie exact kost, hangt af van de schaarste van het profiel dat jij zoekt en de regio. We maken daarom altijd een prijsvoorstel op maat, op basis van onze data. Meer weten? Neem contact met ons op, dan informeren we je vrijblijvend over de kosten.

Werving en selectie is goedkoper dan een uitzendkracht inhuren of detachering. Dat komt omdat je zelf de administratie, salarisbetaling en werkgeversrisico’s voor rekening neemt.

Kosten
Selectieprocedure

Hoe lang duurt de werving- en selectieprocedure?

Dat is niet exact te zeggen en hangt af van verschillende factoren. Je kunt er echter vanuit gaan dat wij alles op alles zetten om zo snel mogelijk de perfecte match te vinden. Soms al binnen één dag.

Niet zomaar een werving- en selectiebureau

Wat YoungCapital onderscheidt van andere werving- en selectiebureaus? Onze expertise. We zijn al twintig jaar gespecialiseerd in online marketing en jongeren. Hierdoor zijn we online het best vindbaar. Wel zo handig, want bijna alle werkzoekenden beginnen hun zoektocht naar een baan op het internet. Tel daar onze effectieve marketingcampagnes bij op, waarmee we de aandacht van jongeren weten te trekken én behouden. En het is geen verrassing dat wij in korte tijd de meest geschikte kandidaat weten te vinden.

Werving en selectiebureau

Veelgestelde vragen

 • Wat is werving en selectie?

 • Werving en selectie is het gehele proces rondom het vinden van de juiste werknemer. Van het online zetten van de vacaturetekst tot het doorspitten van cv’s en het voeren van gesprekken.

 • Wat zijn de voordelen van YoungCapital als werving- en selectiebureau?

 • Het scheelt jou veel kostbare tijd. Ons (online) jongerenbereik is gigantisch, waardoor wij veel sneller geschikte kandidaten voor je kunnen vinden. Als marktleider op het gebied van jongeren en werk weten we precies wat we doen. En het mooie is: jij betaalt pas als jouw nieuwe werknemer zijn of haar proeftijd door is.

 • Wie neemt de kandidaat na de werving- en selectieprocedure in dienst?

 • Dat doe jij. Wij verzorgen het gehele werving- en selectieproces tot aan de indiensttreding. Vanaf dat moment ben jij de wettelijke werkgever en verantwoordelijk voor bijvoorbeeld de uitbetaling van het salaris van de kandidaat en kosten die komen kijken bij ziekteverzuim. Laat jij óók dit liever aan ons over? Kies dan voor een uitzendkracht van YoungCapital en wij regelen alles.

 • Wat zijn de kosten van werving en selectie door YoungCapital?

 • Dat verschilt. De kosten zijn voornamelijk afhankelijk van de moeilijkheidsgraad van het werkprofiel dat je zoekt. De betreffende regio kan daarnaast ook nog van invloed zijn. Om die reden maken we altijd een prijsvoorstel op maat, zodat jij weet waar je aan toe bent. We pakken onze data erbij, maken een inschatting en vertellen jou wat we kunnen bieden voor welk bedrag.

Neem contact op

Versterking nodig? Laat ons weten wat je zoekt, dan komen wij met een voorstel op maat. Liever direct iemand spreken? Bel dan naar 023 - 751 92 40.