Werken in de logistiek

Ga werken in de logistiek

Ben je benieuwd of werken in de logistiek wat voor je is? Of je nu een baan zoekt met veel beweging, in de buitenlucht of juist achter een bureau, de logistieke sector heeft veel mogelijkheden. Op zoek naar een leuke bijbaan? Of toch liever fulltime aan de slag? Het kan allemaal. Maar wat doe je precies in de logistiek? En welke beroepen in de logistiek zijn er allemaal? Je ontdekt het via YoungCapital. Zo kom je er snel achter welke baan het beste bij je past.

Wat is logistiek?

Logistiek is alles wat erbij komt kijken om goederen, producten of personen van het startpunt tot het eindpunt te krijgen. Dus bijvoorbeeld van het landschap van de boer tot aan de schappen in de winkel. En van de bushalte in Noord tot de eindhalte in Zuid. De logistieke dienstverlening bestaat dus uit plannen, organiseren, maken, sorteren en transporteren. Wat is dan het verschil tussen transport en logistiek? Transport is een onderdeel van logistiek, waarin personen of goederen van de ene naar de andere plek worden gebracht. Logistiek is ook alles wat daaromheen geregeld moet worden. Van het inkopen van de juiste producten tot een strakke planning van de agenda: werken in de logistiek is veelzijdig.

Werken in de logistiek: is het iets voor jou?

Wil je erachter komen of logistiek werk wat voor je is? Om je te helpen vind je hieronder een paar goede redenen om te gaan werken in de logistiek. Ben je na het lezen toch niet helemaal zeker of werken in de logistieke sector bij je past? Geen zorgen. Er zijn nog genoeg andere sectoren waarin je aan de slag kunt. Kijk bijvoorbeeld eens of werken in retail wat voor je is.

Waarom werken in de logistiek?

 • Flexibele werktijden. Of je nu een baan naast je studie wilt, liever in de avonden werkt of juist fulltime en overdag: you make the choice. En wanneer je buiten kantoortijden werkt, verdien je ook nog eens extra. Kom maar door met die poen!
 • De logistiek is veelzijdig. Er zijn genoeg logistieke beroepen waaruit je kunt kiezen. Maar ook binnen veel logistieke functies heb je vaak verschillende taken. Van sjouwen en inpakken tot achter het stuur zitten.
 • Logistiek werk kan overal. Zoek je een baan dicht bij huis? Er is altijd wel een mogelijkheid om een logistieke baan in de buurt te vinden. Of je nu als fietsbezorger of als buschauffeur aan de slag wilt. Liever verder van huis? Geen probleem.
 • Boost your career. Er zijn genoeg doorgroeimogelijkheden wanneer je gaat werken in de logistiek. Misschien begin je wel als magazijnmedewerker en groei je door tot voorman.
 • Diploma of werkervaring is niet vereist. Heb je nog geen afgeronde studie of werkervaring? Geen probleem. Veel banen in de logistiek zijn dus geschikt als bijbaan naast je studie. Wel een diploma op zak? Ook dan zijn er genoeg functies om uit te kiezen.

Logistieke functies

Zo breed als de logistieke sector is, zoveel logistieke banen zijn er om uit te kiezen. Zelfs binnen één logistiek bedrijf zijn er genoeg functies om uit te kiezen. Elke logistieke functie heeft andere werkzaamheden. Misschien passen de leidinggevende taken van een meewerkend voorman wel bij je. Of doe je liever uitvoerende taken zoals een operator. Lees goed de functieomschrijving in de logistieke vacatures en denk na over welke taken je het meest aanspreken. Ben je graag in beweging? Zit je liever achter het stuur? It's your choice.

Logistieke werkgevers

Naast het vinden van de juiste baan, is het ook verstandig om na te denken over welk logistiek bedrijf bij je past. Houd je bijvoorbeeld van de sfeer binnen een gemoedelijk familiebedrijf of wil je juist bij een multinational werken? Of heb je een hart voor het milieu en word je happy van duurzame logistiek? Kortom: keuze genoeg. Check de lijst hieronder of ga direct naar onze logistieke vacatures om alle mogelijkheden te ontdekken.

Veelgestelde vragen

 • Wat is de logistiek?

 • Logistiek is alles wat er geregeld moet worden om goederen of personen op hun plaats van bestemming te krijgen. Of dit nu de schappen van een supermarkt zijn of een zonnige vakantiebestemming.

 • Wat doe je in de logistiek?

 • Dat ligt helemaal aan de logistieke functie waarin je werkt. Je kiest zelf of je achter het stuur kruipt, dozen inpakt of leiding geeft aan een team. Benieuwd naar de mogelijkheden? Check dan snel onze logistieke vacatures.

 • Waarom zou je willen werken in de logistieke sector?

 • Werken in de logistiek is veelzijdig en daarom helemaal aan te passen aan jouw wensen. Het komt ook vaak voor dat je buiten de normale werktijden werkt en daarmee heb je recht op lekkere toeslagen #katsjing.

Bekijk onze andere sectoren