WERKEN IN LISSABON

Jouw carrière in Lissabon

Heb jij altijd al willen werken en wonen in het buitenland, maar wil je niet te ver van huis aan de slag? Wil je je wel echt wanen in een andere cultuur, geniet je van een relaxte sfeer én wil je wonen in een bruisende stad? Dan is werken in Lissabon de ideale optie voor jou. De zonnige hoofdstad is een geweldige keuze als je wilt werken in Portugal. Het is een ontzettend populaire stad voor expats en digital nomads. Waar wacht je nog op? Lees op deze pagina alles wat je moet weten over werken in Lissabon en ga de uitdaging aan.

Wil je weten wat voor opties wij voor jou in Lissabon hebben? Bekijk dan meteen ons huidige aanbod.

Waarom werken in Lissabon?

Er zijn ontzettend veel opties als je tijdelijk wilt werken in het buitenland, dus waarom zou je nou voor werken in Lissabon kiezen? Lissabon is de hoofdstad van Portugal en heeft daarom alle voordelen van een hoofdstad. Denk hierbij aan goede openbaar vervoer verbindingen, genoeg winkels en restaurants en natuurlijk werkgelegenheid.

Er zijn bijvoorbeeld ontzettend veel baankansen voor jou als je wilt werken in de klantenservice in Lissabon. Door de vele winkels en restaurants kun je aan de slag in de horeca of retail. In Lissabon is Engels een belangrijke taal om onder de knie te hebben, dus je kunt ook werken in Lissabon als ESL-docent.

Voordelen van werken in Lissabon

 • Je hebt lange lunchpauzes. Het leven in Lissabon is veel minder gehaast dan in Nederland. Je kunt rustig genieten van je lunch tijdens jouw pauze van zeker een uur of twee.
 • De klantenservice afdelingen van veel Nederlandse bedrijven zijn gevestigd in Lissabon. Je kunt dus gewoon een Nederlandstalig baantje in deze stad nemen.
 • Bij een fulltime dienstverband heb je recht op ten minste 22 vrije dagen en je mag die allemaal achter elkaar opnemen. Wel zo fijn als je even terug naar huis wilt.
 • Er zijn veel buitenlanders die (tijdelijk) werken in Lissabon, je zult dus vast en zeker Nederlanders tegenkomen.

Nadelen van werken in Lissabon

 • Het gemiddelde inkomen in Lissabon is lager dan in Nederland, maar jouw maandelijkse kosten liggen ook lager.
 • Deadlines worden minder serieus genomen dan in Nederland, je moet dus een relaxte houding hebben in deze situaties.
 • Regels worden niet zo strict genomen als je in Nederland gewend bent, en deze laid-back attitude kan soms frustrerend zijn.
 • De eerste drie dagen dat je ziek bent, hoef je niet uitbetaald te worden. Ben je een dagje ziek? Dan is het mogelijk dat je een vakantiedag moet inzetten of geen salaris voor die dag ontvangt.

Tram in Lissabon

Informatie over werken in Lissabon

Als je gaat werken in Lissabon is het belangrijk om de zakelijke kant van Portugezen te begrijpen. Zo is op tijd zijn voor een afspraak in sociale situaties niet heel belangrijk, maar in zakelijke situaties wel. Er wordt dus verwacht dat je altijd op tijd bent voor je werk en werkafspraken. Maar ga je wat drinken met collega’s? Verwacht dan niet dat iedereen er stipt op tijd is.

In Portugal is er sprake van een sterkere hiërarchie dan in Nederland. Als je gaat werken in Lissabon, is dit minder te merken dan in de rest van het land. Maar blijf hier wel rekening mee houden. Er wordt verwacht dat je met veel respect omgaat met je collega’s en de hiërarchie in het bedrijf respecteert. Ook zijn Portugezen wat meer gereserveerd dan hun buurlanden, verwacht dus niet dat er zo’n open cultuur is zoals je hier gewend bent. Ga jij voor een internationale organisatie werken? Dan is dit in mindere mate.

Maak een account aan

Wil je op de hoogte blijven van onze vacatures? Maak binnen 2 minuten een gratis een account aan en vind die leuke baan in het buitenland.

Wat moet je regelen?

Zo lang jij een Europees paspoort hebt, kun je zonder visum werken in Lissabon. Je hoeft daarom niet veel te regelen op dat gebied. Het is vooral belangrijk dat je een NIF-nummer hebt. Daarnaast moet je je inschrijven bij de gemeente en een bankrekening openen, zodat je natuurlijk je salaris kunt ontvangen. Het valt dus ontzettend mee wat je moet regelen als je wilt werken in Lissabon.

Wil je meer weten over wat je moet doen en waar je rekening mee moet houden?

Bekijk dan onze wonen in Lissabon en werken in Portugal pagina's.


Via YoungCapital werken in Lissabon

Heb je na het lezen van dit artikel helemaal zin om te gaan werken in Lissabon? Via YoungCapital wordt dat extra makkelijk voor jou. Wij zijn namelijk de schakel tussen jou en de werkgever. In de vacatures lees je precies wat je kunt verwachten als je kiest voor desbetreffende baan. Wij begeleiden je tijdens het sollicitatieproces en zodra je die baan in the pocket hebt, blijft onze contactpersoon altijd bereikbaar voor al je vragen.

Het kan zijn dat er al allerlei dingen voor jou geregeld worden. De ene werkgever betaalt bijvoorbeeld jouw vliegtickets, en de andere regelt een appartement voor je. Dat maakt werken in Lissabon nog aantrekkelijker, toch? Het kan ook zijn dat je alles zelf moet regelen. Bekijk ons artikel over wonen in Lissabon om erachter te komen wat je moet doen en hoe je dit doet.

Toren van Belém, Lissabon

Ervaringen van onze kandidaten in het buitenland

Veelgestelde vragen

 • Heb je een visum nodig om te werken in Lissabon?

 • Als EU-burger heb je geen visum nodig om te werken in Lissabon. Daar hoef je dus niks voor te regelen.

 • Wat is het gemiddelde salaris in Lissabon?

 • Het gemiddelde salaris in Lissabon ligt rond de € 1.000. De kosten om te wonen in Lissabon zijn relatief laag, dus dit salaris is zeker toereikend.

 • Hoe kan ik in Lissabon werken?

 • Via YoungCapital vind je zo een leuke optie om in Lissabon werken. Bekijk onze vacatures in Lissabon en kies jouw volgende uitdaging.

Bekijk ook eens deze landen en steden