Hoe het begon

Hoe het begon

In 2000, toen Bram Bosveld, Hugo de Koning en Rogier Thewessen nog studeerden, zochten ze een bijbaantje. Online bleken ze niets te kunnen vinden, en dus richtten ze zelf een jobboard op: Studentenwerk. Werkgevers plaatsten hun vacatures en studenten solliciteerden online. Makkelijk, snel en doelgericht.

Op een dag, op de zolderkamer, had Bram een werkgever aan de lijn. “Doen jullie ook aan uitzenden?” vroeg de werkgever. “Jazeker”, antwoordde Bram, om daarna te roepen: “Jongens, we gaan uitzenden!” Een nieuw soort uitzendbureau was geboren.

Online het beste vindbaar

Gewoon doen, dat kenmerkt ons bedrijf nog steeds. Dankzij deze mentaliteit groeide StudentenWerk uit tot YoungCapital: een recruitmentbureau met meer dan 16.000 kandidaten per dag aan het werk. We hebben de grootste jongerendatabase van Europa en zijn online beter vindbaar dan welk Nederlands uitzendbureau dan ook.

0M

Kandidaten in database

0

Verschillende functies

0K

Kandidaten per dag aan het werk

0

Vestigingen in Nederland

0

Vestigingen in Duitsland

Wij denken in kansen

Wij denken in kansen

Net als onze oprichters, denken wij in kansen. En we grijpen ze ook. Zo groeit YoungCapital Duitsland keihard, is ons StudentJob-netwerk actief in acht Europese landen en hebben we onze eigen opleidingstak YoungCapital NEXT. Ook namen we Jobbird over en begonnen wij freelancersplatform YoungOnes.

Proud to grow

De afgelopen jaren was de groei van YoungCapital niet te stoppen. Zo stonden we op plek vijf in de lijst snelst groeiende bedrijven van 2018 en gingen we in drie jaar tijd van 500 naar 1.300 medewerkers. We zijn vooral trots op onze groei, omdat het onze eigen mensen veel kansen biedt om zichzelf te ontwikkelen en mee te groeien.

Proud to grow
We practice what we preach

We practice what we preach

Al bijna twintig jaar zijn wij de schakel tussen jongeren en bedrijven. Logisch misschien, want we begonnen met studentenbaantjes. Maar het is ook een bewuste keuze: wij geloven in de kracht van jongeren. Met een gemiddelde leeftijd van 28 jaar zijn we tenslotte zelf het levende bewijs van wat jongeren kunnen bereiken.

Onmisbaar voor vernieuwing

Wij zien dat jongeren en werkgevers veel van elkaar kunnen leren. Werkgevers hebben de ervaring en de vakkennis, jongeren stellen verfrissende vragen. Zij zitten nog niet vastgeroest in patronen en zijn daarmee onmisbaar voor elk bedrijf dat wil vernieuwen.

Onmisbaar voor vernieuwing

Leer ons kennen

Wie werkt met YoungCapital, weet: wij zijn energiek, optimistisch en enorm gedreven om het vandaag beter te doen dan gisteren. We zijn fan van leren in de praktijk en durven ook fouten te maken. Daar leer je tenslotte het meeste van. Bovendien hebben we plezier in wat we doen. Kom eens bij ons langs, dan voel je het direct.

Proud to be YoungCapital

Onze vernieuwende aanpak heeft ons een aantal prijzen opgeleverd waar we erg trots op zijn. Het keurmerk Beste Werkgever, bijvoorbeeld. Niet alleen mooi voor ons, maar voor iedereen met wie wij samenwerken. Want met blije mensen is het fijn zakendoen. Hieronder de top 10 van de laatste jaren:

 • Internal Branding Company of the Year 2020
 • Nr. 32 in de MT500 (500 beste bedrijven) in 2019
 • Nr. 5 in de Top 250 Groeibedrijven 2018
 • Acht keer op rij Best Managed Company
 • Keurmerk Beste Werkgever 2017-2018
 • Snelst groeiende uitzender van Nederland 2018
 • HR Director van het Jaar 2016
 • Recruitment Talent van het Jaar 2016
 • Publieksprijs en juryprijs van de European Business Awards 2016
 • National Public Champion van de European Business Awards 2015
 • LOEY Award 2013

Meer weten?

Ben je benieuwd naar wat ons Proud to be YoungCapital maakt? Of wil je weten hoe het is om bij ons te werken? Check dan onze Werken-Bij of leer ons management kennen.