OVER YOUNGCAPITAL

Hoe het begon

Jong talent heeft grote impact. Onze oprichters, Hugo de Koning, Bram Bosveld en Rogier Thewessen, zijn hiervan het levende bewijs. In 2000, zelf nog studerend, zochten zij een bijbaan.

Ze merkten al snel dat er nog geen platform bestond voor hun behoefte en doelgroep, dus creëerden ze deze zelf: StudentenWerk. Wat startte als een simpele website groeide uit tot een innovatief uitzendbureau dat het Nederlandse recruitmentlandschap voorgoed zou veranderen.

Wij zijn de nieuwe generatie

Wij zijn de nieuwe generatie

Werken met YoungCapital, is werken met de nieuwe generatie. Dit merk je direct aan onze energie en aan ons ondernemerschap. Wij houden van het maken van duidelijke afspraken, zodat je precies weet wat je kunt verwachten. Bovendien doen en denken wij graag tegelijk.

En daarmee behalen wij mooie resultaten. Zo laat ons eigen succes zien wat de nieuwe generatie in haar mars heeft: wij realiseerden in 2018 een omzet van 465 miljoen euro. Inmiddels werken bij ons maar liefst 1300 mensen van gemiddeld 28 jaar oud.

Beter matchen met de Talent Scan

Als starter is het lastig aantonen waar je goed in bent, omdat je nog maar weinig werkervaring hebt. Daarom hebben wij de Talent Scan ontwikkeld, die je vindt in de YoungCapital App.

De Talent Scan geeft inzicht in de kwaliteiten van de kandidaat; binnen twintig minuten is duidelijk waar zijn of haar zeven grootste talenten liggen. Concrete competenties, zoals ‘presenteren’, ‘samenwerken’ of ‘motiveren’. Hierdoor wordt snel duidelijk welke functies en bedrijven bij iemand passen. Zo maken we met de Talent Scan een nóg betere match.

Beter matchen met de Talent Scan
Slimme technologie

Slimme technologie

Wij blijven de uitzendmarkt vernieuwen. Eerst tilden we uitzenden naar de cloud, nu brengen we het zelfs naar de broekzak van onze doelgroep. Dankzij de YoungCapital App weten wij realtime wie beschikbaar is. Als je voor ons werkt kan je jezelf op beschikbaar ‘swipen’ en sturen wij meer werk naar je toe.

Solliciteren via video

Wij springen in op de nieuwste online ontwikkelingen. Zo kun je als kandidaat bij ons al sinds 2012 solliciteren met een video-cv en zijn er sinds 2013 al duizenden sollicitatiegesprekken gevoerd via Skype. Nieuw is het solliciteren via WhatsApp. Met een videobericht via WhatsApp kun je direct aan onze recruiters laten zien hoe enthousiast je bent over een vacature. Dit versnelt het selectieproces en zorgt ervoor dat jij jezelf van je beste kant kan laten zien.

Solliciteren via video
Solliciteren via video

Wij lopen voorop

Met onze disruptive aanpak hebben we de afgelopen jaren een aantal prijzen gewonnen waar we erg trots op zijn. Dat is goed voor ons, maar nog beter voor u. Want zo weet u zeker dat u met een betrouwbare en vernieuwende partij in zee gaat.

 • Keurmerk Beste Werkgever 2017-2018
 • Snelst groeiende uitzender van Nederland
 • Nr. 32 in de MT500 (500 beste bedrijven)
 • Recruitment Talent van het Jaar 2016
 • National Public Champion (2015) & Publieksprijs en juryprijs (2016) - European Business Awards

Echte ambitie kent geen grenzen

Ook buiten Nederland zijn wij actief; ons internationale netwerk groeit met duizenden connecties per week. Echte ambitie kent geen grenzen.

Bekijk live ons internationale netwerk

Wij werven out of the box

In het kort


 • 2019

  ISO 9001:2015 certificaat behaald. Lancering van de nieuwe merknaam YoungCapital NEXT - hiermee komen de namen YoungCapital Academy en YoungCapital Professionals te vervallen. Op nr 777 binnengekomen in de Financial Times' third annual list of Europe’s fastest-growing companies (The FT 1000). Nummer 5 in de Top 250 Groeibedrijven 2019 van Nederland.


 • 2018

  Keurmerk voor Beste Werkgever 2017-2018. Voor zevende maal uitgeroepen tot Best Managed Company. Winnaar van de HR Proffie 2018 voor ons happy, healthy & connected HR-beleid. Overname van Jobbird, ons 23e jobboard. De award 'Innovative use of Technology for a large Agency' in ontvangst genomen bij de Bullseye Awards in Londen voor onze succesvolle integratie van nieuwe technologie in het recruitmentlandschap. Lancering van het mobile onboarding programma voor medewerkers en kandidaten, genaamd Job. Start van YoungCapital Academy, de hbo-opleiding voor software development.


 • 2017

  YoungCapital wordt voor het zesde jaar op rij uitgeroepen tot Best Managed Company. Als nieuwkomer op plaats 32 binnengekomen in lijst van 500 beste bedrijven van Nederland. Winnaar SAN-accent voor 'WORK'-campagne in categorie dienstverlening. Uitgeroepen tot snelst groeiende uitzender van Nederland.


 • 2016

  Winnaar award voor beste reclamemuziek 2016. Elbrich Batstra uitgeroepen tot HR Director van het Jaar. Madelon Blokker wint de titel Recruitment Talent van het Jaar. Eline Lolkema wint zilver bij Agency Recruiter van het Jaar. Winnaar publieksprijs Nederland en door jury uitgeroepen tot Ruban d’Honneur in de European Business Awards. Opening van de eerste twee vestigingen van YoungCapital Deutschland in Keulen en Berlijn.


 • 2015

  YoungCapital gaat volledig over op de naam van het moederbedrijf YoungCapital. Ook treden we dit jaar voor het eerst naar buiten met een marketingcampagne op tv. YoungCapital bekroond tot Nieuwe Kampioen van Nederland door het FD en National Champion in de European Business Awards. Uitgeroepen tot Nr. 2 in de lijst meest innovatieve bedrijven van Nederland bij de Erasmus Innovatie Award. Senior recruiter Alana Soares wint zilver bij Intercedent van het Jaar-verkiezing.


 • 2014

  Lancering van YoungCapital als holding van StudentenWerk, StudentJob International, YoungCapital en YoungCapital Professionals. Voor derde maal bekroond tot Flexspecialist van het Jaar, winnaar van een High Growth Award en een nominatie voor de Erasmus Innovatie Award. Senior recruiter Jorrit Gall uitgeroepen tot Intercedent van het Jaar 2014.


 • 2013

  Start Ineke Kooistra als algemeen directeur bij StudentenWerk. Tweede maal winnaar Flexspecialist van het Jaar en derde maal bekroond tot Best Managed Company. Rogier Thewessen wint LOEY Award.


 • 2012

  Winnaar Flexspecialist van het Jaar en voor de tweede keer bekroond tot Best Managed Company. Opening vestiging YoungCapital Zwolle, Haarlem en Almere. Oprichting studentenzorgverzekeraar Besured. Database YoungCapital bereikt 1 miljoen kandidaten.


 • 2011

  Lancering StudentJob USA. Opening vestiging YoungCapital Enschede en 2e vestiging Amsterdam. Winnaar "Best managed company 2011".


 • 2010

  Lancering StudentJob UK, StudentJob Austria en lancering bijbaan.nl. Opening van de eerste overheidsvestiging voor Rijksoverheid in Den Haag. Opening vestiging Breda. Oprichting YoungCapital weblog. Nominatie Ernst & Young Entrepreneur of the Year 2010.


 • 2009

  Opening eerste kantoor in België te Antwerpen en lancering Belgische site StudentJob.be. Lancering websites in Frankrijk en Spanje. Opening kantoor YoungCapital op de TU te Eindhoven. Nationaal winnaar van de High Growth Award 2009 en genomineerd voor de FD Gazellen Award. Het aantal ingeschreven kandidaten in de database passeert de 500.000.


 • 2008

  Opening kantoren StudentenWerk te Leiden, Alkmaar, Amersfoort, Leeuwarden, Den Bosch, Maastricht. Lancering eerste buitenlandse StudentenWerk site onder de naam StudentJob.de


 • 2007

  Opening kantoren StudentenWerk in Den Haag, Amsterdam, Tilburg en oprichting StudenDBase B.V. en Peoples Media B.V.


 • 2006

  Opening kantoren StudentenWerk in Rotterdam, Arnhem,Groningen en overname van ICT-bedrijf Noxa B.V.


 • 2005

  Opening vestiging StudentenWerk in Utrecht en oprichting CN IT detachering


 • 2004

  Start en oprichting CareerNetwork werving en selectie.


 • 2003

  Opening vestiging StudentenWerk in Eindhoven en oprichting CareerNetwork Payroll B.V.


 • 2002

  Eerste medewerker in dienst.


 • 2001

  Betrekking van het eerste kantoorpand te Hoofddorp. De eerste 10.000 kandidaten hebben zich ingeschreven in de database.


 • 2000

  Registratie domein www.studentenwerk.nl en lancering van de eerste StudentenWerk site.