Hoe het begon

Hoe het begon

In 2000, toen Bram Bosveld, Hugo de Koning en Rogier Thewessen nog studeerden, zochten ze een bijbaantje. Online bleken ze niets te kunnen vinden, en dus richtten ze zelf een jobboard op: Studentenwerk. Werkgevers plaatsten hun vacatures en studenten solliciteerden online. Makkelijk, snel en doelgericht.

Op een dag, op de zolderkamer, had Bram een werkgever aan de lijn. “Doen jullie ook aan uitzenden?” vroeg de werkgever. “Jazeker”, antwoordde Bram, om daarna te roepen: “Jongens, we gaan uitzenden!” Een nieuw soort uitzendbureau was geboren.

Online het beste vindbaar

Gewoon doen, dat kenmerkt ons bedrijf nog steeds. Dankzij deze mentaliteit groeide StudentenWerk uit tot YoungCapital: een recruitmentbureau met meer dan 20.000 kandidaten per week aan het werk. We hebben de grootste jongerendatabase van Europa en zijn online beter vindbaar dan welk Nederlands uitzendbureau dan ook.

0M

Kandidaten in database

0

Verschillende functies

0K

Kandidaten per dag aan het werk

0

Vestigingen in Nederland

0

Vestigingen in Duitsland

Wij denken in kansen

Wij denken in kansen

Net als onze oprichters, denken wij in kansen. En we grijpen ze ook. YoungCapital is onderdeel van The Works, een internationale groep met merken die als doel hebben om álle mensen aan het werk te helpen. En dat doen we goed. Zo groeit YoungCapital Duitsland keihard, is ons StudentJob-netwerk actief in tien Europese landen en hebben we een detachering- en opleidingslabel YoungCapital NEXT. Met Jobbird.com hebben we een van de grootste recruitmentplatforms van Nederland. Vanuit ons fund is freelancersplatform YoungOnes ontstaan. En DASH is de tech accelerator van The Works.

Proud to grow

De afgelopen jaren was de groei van YoungCapital niet te stoppen. We staan op plek vijf in de lijst snelst groeiende bedrijven en zijn in drie jaar tijd van 500 naar 1.300 medewerkers gegaan. En we mogen zeggen dat we op #1 van de MT500 staan in de categorie Uitzendbranche & Executive. We zijn vooral trots op onze groei, omdat het onze eigen mensen veel kansen biedt om zichzelf te ontwikkelen en mee te groeien.

Proud to grow
We practice what we preach

We practice what we preach

Al bijna twintig jaar zijn wij de schakel tussen jongeren en bedrijven. Logisch misschien, want we begonnen met studentenbaantjes. Maar het is ook een bewuste keuze: wij geloven in de kracht van jongeren. Met een gemiddelde leeftijd van 28 jaar zijn we tenslotte zelf het levende bewijs van wat jongeren kunnen bereiken.

Onmisbaar voor vernieuwing

Wij zien dat jongeren en werkgevers veel van elkaar kunnen leren. Werkgevers hebben de ervaring en de vakkennis, jongeren stellen verfrissende vragen. Zij zitten nog niet vastgeroest in patronen en zijn daarmee onmisbaar voor elk bedrijf dat wil vernieuwen.

Onmisbaar voor vernieuwing

Leer ons kennen

Wie werkt met YoungCapital, weet: wij zijn energiek, optimistisch en enorm gedreven om het vandaag beter te doen dan gisteren. We zijn fan van leren in de praktijk en durven ook fouten te maken. Daar leer je tenslotte het meeste van. Bovendien hebben we plezier in wat we doen. Kom eens bij ons langs, dan voel je het direct.

Proud to be YoungCapital

Onze vernieuwende aanpak heeft ons een aantal prijzen opgeleverd waar we erg trots op zijn. Het keurmerk Beste Werkgever, bijvoorbeeld. Niet alleen mooi voor ons, maar voor iedereen met wie wij samenwerken. Want met blije mensen is het fijn zakendoen. Hieronder de top 5 van de laatste jaren:

  • Nr. 1 in de MT500 (500 beste bedrijven) in de categorie beste uitzend- en executive search bureaus in 2021, nummer 15 in de algemene ranking
  • Internal Branding Company of the Year 2020
  • Nr. 5 in de Top 250 Groeibedrijven 2020
  • Negen keer op rij Best Managed Company
  • Keurmerk Beste Werkgever 2017-2018

Meer weten?

Ben je benieuwd naar wat ons Proud to be YoungCapital maakt? Of wil je weten hoe het is om bij ons te werken? Check dan onze Werken-Bij of leer ons management kennen.