Hoe het begon

Hoe het begon

In 2000, toen Bram Bosveld, Hugo de Koning en Rogier Thewessen nog studeerden, zochten ze een bijbaantje. Online bleken ze niets te kunnen vinden, en dus richtten ze zelf een jobboard op: Studentenwerk. Werkgevers plaatsten hun vacatures en studenten solliciteerden online. Makkelijk, snel en doelgericht.

Op een dag, op de zolderkamer, had Bram een werkgever aan de lijn. “Doen jullie ook aan uitzenden?” vroeg de werkgever. “Jazeker”, antwoordde Bram, om daarna te roepen: “Jongens, we gaan uitzenden!” Een nieuw soort uitzendbureau was geboren.

Online het beste vindbaar

Gewoon doen, dat kenmerkt ons bedrijf nog steeds. Dankzij deze mentaliteit groeide StudentenWerk uit tot YoungCapital: een recruitmentbureau met meer dan 20.000 kandidaten per week aan het werk. We hebben de grootste jongerendatabase van Europa en zijn online beter vindbaar dan welk Nederlands uitzendbureau dan ook.

0M

Kandidaten in database

0

Verschillende functies

0K

Kandidaten per dag aan het werk

0

Vestigingen in Nederland

Wij denken in kansen

Wij denken in kansen

Net als onze oprichters, denken wij in kansen. En we grijpen ze ook. Met YoungCapital en YoungCapital NEXT hebben wij als missie om alle jongeren aan werk te helpen. Daar zijn we trots op en komen we iedere dag ons bed voor uit.

We practice what we preach

Al meer dan twintig jaar zijn wij de schakel tussen jongeren en bedrijven. Logisch misschien, want we begonnen met studentenbaantjes. Maar het is ook een bewuste keuze: wij geloven in de kracht van jongeren. Met een gemiddelde leeftijd van 28 jaar zijn we tenslotte zelf het levende bewijs van wat jongeren kunnen bereiken.

Proud to grow
We practice what we preach

Onmisbaar voor vernieuwing

Wij zien dat jongeren en werkgevers veel van elkaar kunnen leren. Werkgevers hebben de ervaring en de vakkennis, jongeren stellen verfrissende vragen. Zij zitten nog niet vastgeroest in patronen en zijn daarmee onmisbaar voor elk bedrijf dat wil vernieuwen.

Leer ons kennen

Wie werkt met YoungCapital, weet: wij zijn energiek, optimistisch en enorm gedreven om het vandaag beter te doen dan gisteren. We zijn fan van leren in de praktijk en durven ook fouten te maken. Daar leer je tenslotte het meeste van. Bovendien hebben we plezier in wat we doen. Kom eens bij ons langs, dan voel je het direct.

Onmisbaar voor vernieuwing

Proud to be YoungCapital

Onze vernieuwende aanpak heeft ons een aantal prijzen opgeleverd waar we erg trots op zijn. Het keurmerk Beste Werkgever, bijvoorbeeld. Niet alleen mooi voor ons, maar voor iedereen met wie wij samenwerken. Want met blije mensen is het fijn zakendoen. Hieronder de top 5 van de laatste jaren:

  • Nr. 1 in de MT500 (500 beste bedrijven) in de categorie beste uitzend- en executive search bureaus in 2021, nummer 15 in de algemene ranking
  • Internal Branding Company of the Year 2020
  • Nr. 5 in de Top 250 Groeibedrijven 2020
  • Negen keer op rij Best Managed Company
  • Keurmerk Beste Werkgever 2017-2018

Meer weten?

Ben je benieuwd naar wat ons Proud to be YoungCapital maakt? Of wil je weten hoe het is om bij ons te werken? Check dan onze Werken-Bij of leer ons management kennen.