Vrijwilligerswerk
VIA NLVOORELKAAR

Voor jongeren, door jongeren

De coronacrisis hakt er bij tienduizenden Nederlanders hard in. Vooral jongeren kregen de afgelopen tijd veel voor hun kiezen. Het sociale leven verdween met de noorderzon, studies kwamen praktisch stil te liggen en maandenlang opgehokt zitten op je kamer was de norm. Een extra steuntje in de rug kan dus geen kwaad. Steun die jij kan bieden. Voor een ochtend, middag of hele dag. Op welke manier dan ook. Klaar voor de challenge?

Kom in actie!

Met low-key challenges om jongeren te helpen die wel een steuntje in hun rug kunnen gebruiken. Het is een initiatief van YoungCapital en NLvoorelkaar, het grootste vrijwilligersplatform van Nederland. Ons doel? Met zoveel mogelijk mensen een zo groot mogelijke impact te maken. Op een laagdrempelige manier. Geen ingewikkelde of tijdrovende klussen, maar leuke (eenmalige) challenges die je zelf kiest of bedenkt.

coronahulp
anderen helpen

Doing good maakt blij

Niets maakt mensen gelukkiger dan het helpen van anderen. Echt waar. Wat voor jou een kleine moeite is, kan voor een ander heel veel betekenen. Help jonge moeders door babyspullen in te zamelen, help Mo aan een baan door sollicitatiehulp te geven. Of zet je in voor de wereld van morgen met de #pakjekapje-challenge en verlos jouw buurt van rondslingerende mondkapjes. Jouw talent komt altijd van pas.

Vrijwilligerswerk helpt jou ook

Het is namelijk net zo goed een investering in jezelf. Een boost voor je eigen ontwikkeling. Je leert mensen kennen met totaal verschillende achtergronden. Je sociale vaardigheden gaan vooruit, je zelfvertrouwen groeit en met een beetje geluk doe je ook andere skills op. Daarnaast staat vrijwilligerswerk gewoon goed op je cv. Een win-win-situatie, dus.

vrijwilligerswerk
Young Impact

Doe jij met ons mee?

Alle 1.300 medewerkers van YoungCapital krijgen namelijk een dagdeel vrij om vrijwilligerswerk te doen. Iets wat ze vorig jaar massaal hebben gedaan. Hoe die tijd hebben besteed en wat ze ervan vonden, zie je in de video hiernaast. Lisa: “Die eerste dag ontdekte ik hoeveel verschil een klein gebaar kan maken. Sindsdien probeer ik me minimaal één keer per maand in te zetten voor een ander. Dat geeft ontzettend veel voldoening!”.

Enthousiast?

Start met een challenge die bij jou past.