Best betaalde banen in de zorg

Top 5 best betaalde banen in de zorg

De best betaalde banen in de zorg? We hoeven jou vast niet te vertellen dat functies als longarts en cardioloog bovenaan die lijst staan. Maar zo’n job krijg je niet zomaar. Gelukkig zijn er genoeg andere toegankelijke banen in de zorg die op hetzelfde focussen: mensen helpen. Maar eh, wij snappen het wel als jij ook lekker money wilt maken, ook al heb je geen ambitie om kaakchirurg te worden. Daarom speciaal voor jou op een rij: de 5 best betaalde zorg banen, die je gewoon via YoungCapital kunt scoren. Meer interesse in een andere beroepsgroep? Check ons overzicht met best betaalde banen.

1. Pedagogisch medewerker

Een van onze goed betaalde banen in de zorg is pedagogisch medewerker. Springen je neefjes en nichtjes meteen op als jij de kamer binnenkomt? Noemen ze jou weleens een magneet voor kinderen? Als dit herkenbaar klinkt, is een job als pedagogisch medewerker misschien wel supertof voor jou. In deze functie ben je met veel meer bezig dan alleen op kinderen passen. Je observeert hun gedrag (speelt Sam graag buiten of leest hij liever een boek?), houdt de ontwikkeling in de gaten (heeft Maria geleerd waarom speelgoed afpakken niet leuk is voor andere kinderen?) en ziet ze letterlijk opgroeien.

Bij zo’n baan komt een hoop verantwoordelijkheid kijken, maar het is ook super rewarding, zowel voor je bankrekening als voor je hart. Want wat is er nou leuker dan elke dag genieten van de bijdehante opmerkingen van kinderen die je telkens meer ziet groeien? En dan hebben we het nog niet eens over de toffe knutselmiddagen en uitjes naar de dierentuin.

Wat levert het op?

Klinkt leuk, werken met kinderen, maar misschien denk je niet meteen dat dit een van de best betaalde banen in de zorg is. Snappen we best, want een chirurg of tandarts verdient inderdaad meer. Maar bij YoungCapital is een job als pedagogisch medewerker een supergoede optie als je lekker wilt verdienen. Want longarts word je natuurlijk niet zomaar; een baan als pedagogisch medewerker ligt heel wat meer binnen handbereik.

Vanwege het tekort aan personeel, is het namelijk bij veel kinderdagverblijven en bso’s mogelijk om als student al aan de slag te gaan. Of met een mbo-diploma dat raakvlakken heeft met pedagogiek. Benieuwd of jij ook aan de slag kunt in de kinderopvang? Doe de diplomacheck op de website van Kinderopvang Werkt.

We noemen deze functie niet voor niks een van de best betaalde banen in de zorg via YoungCapital, dus hoe zit het met the money? Bij YC verdien je als pedagogisch medewerker ongeveer tussen de € 13,- en € 18,- per uur. Het precieze bedrag is afhankelijk van het papiertje dat je op zak hebt én de werkgever. Het beste? De kans is groot dat ze jou niet meer kwijt willen met dat tekort aan personeel.

Alle feiten op een rijtje

 • Startsalaris tussen de € 13,- en € 18,- per uur.
 • Maandsalaris van € 2.200 tot zo’n € 3.000 bruto.
 • Doorgroeien qua salaris volgens de cao Kinderopvang.
 • Goede baankansen.
 • Minimaal een verwant mbo-diploma vereist.
 • Je mag als student al aan de slag als een opleiding volgt die raakvlakken heeft met de kinderopvang.

Dit is een salarisindicatie, de precieze bedragen kunnen afwijken.
Laatst geüpdatet: 3 juni 2022

2. Verpleegkundige

Over tekort aan personeel gesproken, da’s ook een enorm probleem in de verpleegkunde. En wist je dat de functie verpleegkundige zeker bij de best betaalde banen in de zorg hoort? Sterker nog, het is zelfs een van de beste betaalde banen op mbo-niveau én een van de best betaalde banen op hbo-niveau. En als dat niet reden genoeg is om voor deze functie te kiezen: je haalt er superveel voldoening uit. Werk je bijvoorbeeld in een ziekenhuis? Dan draag jij bij aan het herstel van patiënten en zie je ze gelukkig terug naar huis gaan na hun behandeling.

Het verschil met de functie helpende of verzorgende? Simpel: als verpleegkundige heb je ook medische taken. Denk bijvoorbeeld aan het verzorgen van wonden of het toedienen van medicijnen. Dat maakt het werk afwisselender én je krijgt een hoger maandelijks bedrag op je rekening. Win-win! Best logisch dus dat verpleegkundige bij de best betaalde banen in de zorg hoort.

Wat levert het op?

Goed om te weten: vanwege het personeelstekort in de zorg kun je als student verpleegkundige vaak al parttime aan de slag naast je opleiding. Dan krijg je goed uitbetaald (gemiddeld zo’n € 14,- per uur) én doe je meteen praktijkervaring op. Plus, big chance dat jouw werkgever je graag houdt nadat je bent afgestudeerd. Het is zeker slim om dat te doen, want jouw salaris kan na een aantal jaar oplopen tot wel € 4.100 bruto per maand. We zeiden het al: een van de best betaalde banen in de zorg.

Alle feiten op een rijtje

 • Startsalaris (als student) rond de € 14,- per uur.
 • Maandsalaris van € 2.600 tot zo’n € 4.100 bruto.
 • Doorgroeien qua salaris volgens de cao.
 • Uitstekende baankansen.
 • Minimaal een relevant mbo-diploma vereist.
 • Als student verpleegkunde mag je tijdens je studie al (parttime) aan de slag.

Dit is een salarisindicatie, de precieze bedragen kunnen afwijken.
Laatst geüpdatet: 3 juni 2022

Maak een account aan

Wil je op de hoogte blijven van onze best betaalde banen? Maak binnen 2 minuten een gratis een account aan en vind die leuke baan.

3. Medewerker in een crematorium

Misschien verwacht je het niet meteen, maar medewerker in een crematorium hoort ook bij de best betaalde banen in de zorg van YoungCapital. Jammer dat het zo’n negatieve lading heeft, want werken in een crematorium is eigenlijk een hele mooie en afwisselende baan als je het ons vraagt. Je krijgt namelijk veel verschillende taken en doet naast werkervaring ook nog eens een flinke dosis levenservaring op. Wat voor takenpakket je kunt verwachten? Je verzorgt bijvoorbeeld de overledenen op medische en cosmetische wijze, maakt de locatie klaar of begeleidt nabestaanden tijdens een dienst. Dat betekent dat je een steun in de rug bent voor bezoekers. Belangrijk werk dus dat veel voldoening geeft én je leert er een hoop van.

Wat levert het op?

Voldoening en een levensles is fijn, maar we hebben het hier over de best betaalde banen in de zorg en welzijn. Wat een baan in een crematorium je oplevert naast de ervaring? Deze functie is vooral interessant voor studenten of parttimers. Je verdient namelijk zo’n € 12,- tot € 16,- per uur en hebt geen diploma nodig voor de job. Dat maakt het een van de best betaalde bijbanen op YoungCapital. Meestal zoeken crematoria medewerkers die een aantal dagen per week flexibel inzetbaar zijn.

Alle feiten op een rijtje

 • Startsalaris tussen de € 12,- en € 17,- per uur.
 • Gemiddeld maandsalaris van rond de € 2.500 als je fulltime werkt.
 • Minimaal mbo-werk- en -denkniveau, dus geen diploma vereist.

Dit is een salarisindicatie, de precieze bedragen kunnen afwijken.
Laatst geüpdatet: 3 juni 2022

4. Verzorgende IG

Nog een van de goed betaalde banen in de zorg via YoungCapital: verzorgende IG. Deze functie heeft raakvlakken met verpleegkundige, maar is minder medisch. Dus heb jij het niet zo op injecties, wondverzorging en het toedienen van medicijnen? Maar vind je het wel fijn om mensen te ondersteunen? Dan is dit de job voor jou. Jouw taken als verzorgende IG bestaan onder andere uit het helpen van zorgbehoevenden met douchen en aankleden. Ook help je cliënten met verschillende huishoudelijke taken. Waar je dit doet? Dat verschilt. Een verzorgende IG werkt bijvoorbeeld in een woonzorgcentrum voor ouderen, een ziekenhuis, een woonvorm voor mensen met een beperking, of in de thuiszorg.

Voldoening haal je sowieso uit deze job, waar je werkplek ook is. Je werkt met heel verschillende mensen: van meneer Robert die graag een potje mens-erger-je-niet met je speelt tot mevrouw Anna die regelmatig vertelt over wat ze in haar leven heeft meegemaakt. Jij maakt de dag van deze mensen en zij die van jou. En dan is het ook nog eens een van onze best betaalde banen in de zorg.

Wat levert het op?

Oké, toegegeven, als verzorgende IG verdien je niet zoveel als een verpleegkundige. Maar toch hoort deze functie bij de best betaalde banen in de zorg op YoungCapital. Als starter begin je met een uurloon van minimaal € 11,-, en dat loopt uiteindelijk op tot zo’n € 17,50 per uur. Werkervaring wordt enorm gewaardeerd binnen deze job, en je krijgt ook volop de kans om die op te doen. Bij veel werkgevers krijg je zelfs de kans om een officieel papiertje voor verzorgende IG te halen als je die nog niet hebt.

Alle feiten op een rijtje

 • Startsalaris vanaf € 11,- dat oploopt tot zo’n € 17,50 per uur.
 • Bruto maandsalaris op fulltime basis tussen de € 1.960 en € 3.060 per maand, afhankelijk van je werkervaring.
 • Een mbo-diploma is vereist, maar niet altijd van een specifieke opleiding.

Dit is een salarisindicatie, de precieze bedragen kunnen afwijken.
Laatst geüpdatet: 3 juni 2022

5. Administratief medewerker of receptioniste in de zorg

Welke goed betaalde banen in de zorg wij nog meer aanbieden? Jobs voor administratief medewerker of receptioniste bij een zorginstelling, bijvoorbeeld. Net als andere frontoffice medewerkers houd je de administratie bij, ontvang je bezoekers en wijs je ze de weg. Soms ben je ook verantwoordelijk voor het opnemen van de telefoon.

In de zorg komt er net wat meer verantwoordelijkheid kijken bij deze functie. Je hebt namelijk, afhankelijk van je werkplek, te maken met medische dossiers. In veel gevallen heb je voldoende medische kennis nodig om bezoekers goed te helpen. Dat maakt werken als administratief medewerker bij een zorginstelling misschien wel uitdagender dan bij andere bedrijven. Vooral als jij veel hebt met de zorg, is dit werk een interessante optie. En laat het nou net een van onze best betaalde banen in de zorg zijn.

Wat levert het op?

Tja, ook bij deze job geldt: zoveel als een longarts zul je niet meteen verdienen, maar toch levert een (bij)baan als administratief medewerker in de zorg je een leuk maandloon op. Verwacht als starter een salaris van gemiddeld € 15,- per uur, afhankelijk van je precieze werkplek. Meestal heb je voor deze functie geen specifiek diploma nodig. Een slimme keuze dus als jij aan de slag wilt in een administratieve job óf een bijbaan zoekt voor naast je (zorg)opleiding.

Alle feiten op een rijtje

 • Gemiddeld startsalaris van rond de € 15,- per uur.
 • Maandsalaris van gemiddeld € 2.600, afhankelijk van je werkplek.
 • Mbo-werk- en -denkniveau is meestal vereist, dus een specifiek diploma is niet nodig.

Dit is een salarisindicatie, de precieze bedragen kunnen afwijken.
Laatst geüpdatet: 3 juni 2022

Check onze best betaalde banen in de zorg

Veelgestelde vragen

 • Wat is de best betaalde verpleegkundige baan?

 • Alle banen in de verpleegkunde leveren een prima salaris op, maar je verdient het meeste als je in een ziekenhuis werkt, bent gespecialiseerd in een bepaald vakgebied en een hbo-opleiding hebt afgerond.

 • Biedt YoungCapital goed betaalde banen in de zorg aan?

 • Zeker, kijk maar eens tussen onze zorg vacatures en ontdek wat er op dit moment mogelijk is. Vooral onze banen als pedagogisch medewerker en verpleegkundige verdienen goed.

 • Wat zijn de best betaalde medische banen die YoungCapital aanbiedt?

 • De best betaalde baan in de zorg op YoungCapital is verpleegkundige. Daarvoor bieden we regelmatig vacatures aan. Deze functie heeft dus goede baankansen én het levert een mooi salaris op.

 • Welke baan betaalt beter: verzorgende IG of verpleegkundige?

 • In de meeste gevallen krijg je als verpleegkundige een hoger salaris dan een verzorgende IG. Maar als verpleegkundige zijn de functie-eisen hoger en krijg je bovenop verzorgende taken ook medische taken.

Bekijk ook eens deze best betaalde banen