Carrièrestap

Een nieuwe carrièrestap zetten is best spannend, of het nou gaat om solliciteren op je allereerste bijbaan of dat je een compleet andere kant op wilt in je carrière. Je stapt ten slotte uit je comfortzone om iets nieuws te gaan doen. Ben jij dol op veranderingen en kun je niet wachten om aan de slag te gaan? Of krijg je al klamme handjes bij de gedachte aan een nieuwe omgeving? No worries, want wij hebben allerlei tips klaarstaan voor jouw carrièrestap. Check onze artikelen, bereid je voor en bewandel jouw carrièrepad met confidence.

Ready voor de volgende stap in je carrière

Je hebt je kersverse diploma op zak en kunt niet wachten om je handen uit de mouwen te steken. Tijd om jouw eerste carrièrestap te zetten: je eerste baan. Da’s niet altijd even makkelijk op een arbeidsmarkt waar werkgevers altijd maar naar ervaren medewerkers zoeken. Gelukkig zijn er genoeg opties voor jou. Al eens aan een traineeship gedacht, bijvoorbeeld? Dat sluit perfect aan op je studies. Heb je die eerste job al achter de rug, maar ben je toe aan een volgende stap in je carrière? We helpen je ook graag met jouw nieuwe baan. Check onze tips over een nieuwe baan zoeken, je eerste werkdag en jezelf voorstellen. Wedden dat het helemaal goed komt met jouw carrièrepad?

Een nieuwe carrièrestap gezet, en nu?

Niet elke carrièrestap gaat meteen goed. Misschien twijfel je over je nieuwe baan, of heb je zelfs spijt van je nieuwe baan. Het is dan belangrijk om goed naar jezelf te luisteren. Merk je dat je niet goed op je plek zit in je functie? Wie weet is een carrièreswitch of omscholingstraject dan een goed idee voor jou. Bedenk van tevoren natuurlijk wel goed welke baan bij je past. Gaat het juist hartstikke lekker op jouw werk en smaakt het naar meer? Wij bieden je ook handvaten om promotie te maken en doorgroeimogelijkheden te creëren. Je ziet het al: welke carrièrestap je ook wilt zetten, wij helpen je graag om comfortabel op je carrièrepad te blijven.

Veelgestelde vragen

  • Wanneer zet ik een nieuwe carrièrestap?

  • Dat bepaal jij helemaal zelf. Je merkt het snel genoeg als je toe bent aan iets nieuws. Je taken op werk worden te eentonig, bijvoorbeeld. Zet in ieder geval pas een nieuwe carrièrestap als jij daar aan toe bent.

  • Ik ben toe aan een volgende stap in mijn carrière. Hoe pak ik dat aan?

  • Bedenk eerst goed wat je wilt en hoe je bij jouw doel komt. Daarna onderneem je actie. Ga op zoek naar een nieuwe baan, schrijf je in voor een traineeship of vraag om promotie. Het is maar net hoe jij jouw carrièrepad wilt bewandelen.