Contract

Bingo! Na al dat solliciteren en onderhandelen heb je je contract op zak. Tijd om je handtekening te zetten onder die arbeidsovereenkomst en lekker aan de slag te gaan. Maar voordat je je krabbeltje zet onder dat felbegeerde contract, is het slim om alles nog even na te lopen. Wat staat er eigenlijk allemaal in een arbeidscontract?

Werk jij via YoungCapital?

Ben jij uitzendkracht via YoungCapital en heb jij een vraag over jouw contract?
Check dan onze FAQ’s!

Alles over contract

Arbeidsovereenkomst of contract: wat is het verschil?

Een arbeidsovereenkomst bestaat uit alle afspraken die jij maakt met je werkgever. Zet je deze afspraken op papier, dan is het een arbeidscontract (of gewoon contract). De inhoud is dus hetzelfde, maar een contract staat altijd op papier, terwijl dat bij een arbeidsovereenkomst niet per se hoeft.

Wat er allemaal in je contract staat? Al jouw rechten en plichten als medewerker to be. Denk aan het aantal vakantiedagen, jouw opzegtermijn en het bruto-uurloon. Ook kunnen er nog aanvullende documenten bij je arbeidsovereenkomst zitten, zoals een concurrentiebeding. Geen idee wat dit allemaal inhoudt? Geeft niks, want op deze pagina leggen we het allemaal uit. Check hierboven de belangrijkste onderwerpen over je contract.