Secundaire arbeidsvoorwaarden

Got the job? Yes! Voordat je jouw contract tekent, check je natuurlijk - naast de primaire - ook de secundaire arbeidsvoorwaarden. Secundaire arbeidsvoorwaarden staan meestal wat verder in je contract. Denk aan reiskostenvergoeding, het aantal vakantiedagen dat je krijgt en of je recht hebt op een auto van de zaak. Je kunt hier goed over onderhandelen. Meer weten? Scrol vooral verder

Werk jij via YoungCapital?

Ben jij uitzendkracht via YoungCapital en heb jij een vraag over jouw reiskosten of vakantiedagen? Check dan onze FAQ’s!

Alles over secundaire arbeidsvoorwaarden

Wat zijn (secundaire) arbeidsvoorwaarden?

Voordat je er helemaal induikt, is het handig om te weten wat arbeidsvoorwaarden überhaupt zijn. Komt-ie: primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden zijn de voorwaarden waarvoor je werkt. De arbeidsvoorwaarden die je waarschijnlijk het meest bekend zijn en die je tijdens je sollicitatie al snel bespreekt, zijn het salaris en de arbeidsduur. Dit noem je de primaire arbeidsvoorwaarden. Je wilt natuurlijk weten wat voor bedrag je straks maandelijks op je bankrekening spot. Vergeet alleen zeker de secundaire arbeidsvoorwaarden niet. Dat zijn beloningen die bovenop je salaris komen, zoals je adv-dagen of atv-dagen. Die neem je op als je je na een weekend feesten liever nog een keer in je bed omdraait. Hierboven hebben we de belangrijkste secundaire voorwaarden voor je uitgelicht.