Persoonlijke ontwikkeling

Competenties, skills, eigenschappen: grote kans dat je dit soort termen vaak voorbij ziet komen. Ze hebben allemaal iets te maken met persoonlijke ontwikkeling, een onderwerp dat tegenwoordig zo hot is als karamel-zeezout. Het is belangrijk om je bezig te houden met zelfontwikkeling en persoonlijke groei, maar hoe ga je te werk? De artikelen van YoungCapital over persoonlijke ontwikkeling helpen je op weg.

Alles over Persoonlijke ontwikkeling

Wat is persoonlijke ontwikkeling?

Je raadt het al, persoonlijke ontwikkeling draait helemaal om jou. Hoe je eraan werkt dus ook. Het is een manier om jezelf te ontwikkelen op persoonlijk en professioneel vlak. Maar dat gaat niet vanzelf, je moet er wel tijd en moeite insteken. Werken aan je vaardigheden is bijvoorbeeld een vorm van zelfontwikkeling. En leren hoe je omgaat met feedback geven is dat ook. Wil je het makkelijk voor jezelf maken? Volg dan de Talent Trip van YoungCapital en geef een flinke boost aan je persoonlijke ontwikkeling.

Persoonlijke ontwikkeling versus persoonlijke groei

Hoewel deze termen vaak door elkaar gebruikt worden, zit er wel degelijk een verschil tussen persoonlijke ontwikkeling en persoonlijke groei. De meeste werkgevers bieden allerlei opties om te werken aan je persoonlijke ontwikkeling, zoals trainingen en cursussen, of ze helpen je met een persoonlijk ontwikkelingsplan opstellen. Ze vinden namelijk dat dit het verschil kan maken op de werkvloer. Persoonlijke groei gaat verder dan dat. Dan hebben we het over fundamentele veranderingen die je als persoon doormaakt. Die veranderingen merk je aan de manier waarop je kijkt naar het leven. Persoonlijke ontwikkeling kan hierbij aan de basis staan.

Veelgestelde vragen

  • Wat is persoonlijke ontwikkeling?

  • De betekenis van persoonlijke ontwikkeling is jezelf ontwikkelen op persoonlijk en professioneel vlak. Dat doe je bijvoorbeeld door je vaardigheden te verbeteren of door te leren hoe je feedback geeft.

  • Hoe ontwikkel je jezelf?

  • Dat is voor iedereen anders. De een volgt een persoonlijke ontwikkeling cursus, de ander vindt blogs en boeken over zelfontwikkeling lezen fijner. In andere woorden ontwikkel jezelf hoe je dat zelf wilt. Op YoungCapital vind je alle tools.

  • Waarom zou ik mij bezighouden met persoonlijke ontwikkeling?

  • Je scoort makkelijker een leuke baan, want werkgevers vinden het belangrijk om je competenties, skills en eigenschappen te ontwikkelen. Maar dit is ook de basis van persoonlijke groei, fundamentele veranderingen die je als persoon doormaakt.