Newsroom

In de media

NLvoorelkaar en YoungCapital bundelen krachten voor vrijwilligerswerk

15-05-2019

NLvoorelkaar, het grootste vrijwilligersplatform van Nederland, heeft samen met recruitmentspecialist YoungCapital een platform voor vrijwilligerswerk ontwikkeld. Via de website en de bijbehorende app worden werkzoekende jongeren slim gematched aan vrijwilligerswerk dat past bij hun talent en vaardigheden. “Iets betekenen voor de maatschappij én werken aan je CV zijn op deze manier binnen handbereik voor alle jongeren”, zegt Jeroen de Punder, Directeur van NLvoorelkaar.

Goed voor de wereld én jezelf
Het platform en slimme algoritme maken het voor werkzoekende jongeren makkelijker dan ooit om hun talent óók vrijwillig in te zetten voor de maatschappij. Het vrijwilligerswerk levert de jongeren naast  ervaring en persoonlijke groei ook een mooi CV op. “Jongeren aan het werk helpen is al mooi, maar met deze samenwerking kunnen we echt iets teruggeven aan Nederland”, zegt Hugo de Koning, oprichter van YoungCapital.  
Ruim 23.000 mensen en maatschappelijke organisaties zijn op zoek naar hulp op vrijwilligersplatform NLvoorelkaar. “Jaarlijks melden 350.000 jongeren zich bij YoungCapital aan om betaald werk te doen. Als er 1% van hen gemotiveerd wordt om (ook) onbetaald werk te gaan doen in de vorm van vrijwilligerswerk, worden er al duizenden mensen geholpen.Daarnaast moedigen wij onze eigen medewerkers natuurlijk ook aan om zich in te zetten voor maatschappelijk belang”, aldus De Koning.

Unieke samenwerking
“Deze vorm van samenwerking tussen een recruitmentspecialist en een vrijwilligersplatform is uniek in Nederland”, zegt De Punder. “Jongeren willen graag impact maken. Maar vrijwilligerswerk moet wel passen in hun leven. Dat betekent dat er een goede match moet zijn met hun passie, talent en beschikbare tijd. YoungCapital weet als geen ander wat jongeren belangrijk vinden. Samen met onze slimme matchingstechniek en het grootste aanbod vrijwilligerswerk is dit een gouden combinatie om sociale impact te realiseren.’’

Share me!