Newsroom

Persberichten

YoungCapital biedt twaalf jonge kunstenaars podium voor groter publiek

15-12-2022

Hoofddorp, 15 december 2022 - YoungCapital, dé recruitmentspecialist voor jongeren en young-minded, lanceert een bijzondere samenwerking met twaalf jonge kunstenaars. Door middel van een kunst-jaarkalender voor 2023. Iedere maand geeft een artiest invulling aan het woord ‘young’. Met als uniek aspect: de kunstwerken kunnen los uit de kalender worden gehaald en worden ingelijst. Hiermee geeft de jongerenspecialist de kunstenaars een kans om hun werk te verspreiden en aan het grote publiek te tonen, te beginnen bij werkend Nederland. 

Charlotte van de Kuijt, initiator en projectmanager bij YoungCapital: “Wij geloven in de kracht van jongeren en helpen ze op weg met de eerste stappen in hun werkzame leven. Dat was ook de basis voor het kalender-idee. Om onze opdrachtgevers te bedanken voor het afgelopen jaar waren we op zoek naar een passend geschenk. Iets waarmee we werkgevers inspireren ‘jong van geest’ te blijven, en waarmee wij duidelijk maken hoe belangrijk het is dat je werk doet wat bij jou past. Net zoals deze kunstenaars, die vol passie allemaal hun eigen betekenis geven aan het woord young en zo een uniek en tof kunstwerk met ons creëerden”. 

De drieëntwintigjarige Lamiae El Haijaji is één van de jonge kunstenaars. “Voor mij betekent jong zijn steeds de volgende stap zetten. Van het ene station naar het andere rijden. Bij elke stop nieuwe reizigers en ervaringen meenemen. Om zo nooit stil te staan en volop te kunnen experimenteren. Daarom kwam ik op het idee om een kunstwerk te maken waarbij je een reis met de metro of trein maakt.”

Cheyenne van Alphen (22) koppelt young aan lef, creativiteit, passie en energie. “Het spelt allemaal ‘jeugdigheid’. Een eigenschap die iedereen zou moeten hebben. Zodat mensen niet vastroesten in patronen, maar er juist uit knallen. Om zo verder te groeien en kleur te brengen in het leven.”

Voor kunstenaar Peter Roeleveld (25) betekent jong dat alle mogelijkheden nog voor je liggen. “Ambitie is eindeloos dromen. Niemand weet waar de paden naar leiden. Maar het is allemaal met elkaar verbonden. Als de lijnen in het woord zelf”, aldus Peter.

Over YoungCapital
Recruitmentspecialist YoungCapital brengt jongeren en werkgevers samen via een (bij)baan, zodat zij elkaar kunnen helpen groeien. Ze kunnen veel van elkaar leren: werkgevers hebben de ervaring en vakkennis, jongeren stellen de verfrissende vragen. Zij zitten nog niet vastgeroest in patronen en zijn daarmee onmisbaar voor vernieuwing. Met een gemiddelde leeftijd van 28 jaar zijn de 1.300 medewerkers van YoungCapital zelf het levende bewijs van de impact die jongeren kunnen maken. YoungCapital is onderdeel van The Works.

 

Share me!