Bij Lidl solliciteren: dit moet je weten

Jouw carrière bij Lidl

De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs, de beste supermarkt in groente en fruit, vier de feestdagen met Delicieux… En het schijnt ook nog eens een Top Employer te zijn. We hebben het natuurlijk over Lidl. Vooral dat laatste is interessant als je een baan zoekt en bij Lidl wilt solliciteren, want zo weet je in ieder geval dat je bij een chille werkgever terechtkomt. Maar wat moet je nog meer weten als je bij deze supermarktketen aan de slag wilt? Waarom zou je gaan werken bij Lidl? Hoe is de bedrijfscultuur en wat zijn de benefits van een baan bij deze keten? Als klap op de vuurpijl krijg je ook nog info over het Lidl salaris.

Waarom werken bij Lidl?

Wil jij lekker bijverdienen bij een supermarkt? Mogelijkheden zat, want er zijn nogal wat supermarkten in Nederland. Waarom zou je juist bij Lidl solliciteren en niet bij de concurrent?

 • Lidl is in 2022 voor de vijfde keer op rij uitgeroepen tot Top Employer door het Top Employers Institute. Dat moet dus wel lekker werken zijn bij deze discountsuper.
 • Bij deze supermarkt kun je flexibel werken op tijden die jou goed uitkomen, bijvoorbeeld ’s avonds of in het weekend.
 • Lidl is dé plek om jezelf te ontwikkelen. Werk online aan je skills via de Lidl e-Library, volg een van de interne opleidingsprogramma’s of word een betere leidinggevende dankzij de Leiderschap Academy.
 • Je profiteert er van heel wat benefits, van fruit voor nop en sporten met korting tot reiskostenvergoeding en gezellige teamuitjes.

Wie is Lidl?

Met meer dan 400 filialen in Nederland kun je haast niet om Lidl heen. Of anders ken je deze supermarkt vast wel van de reclame, waarin ze klanten de hoogste kwaliteit voor de laagste prijs beloven. Maar wat moet je nog meer weten over deze supermarkt voordat je gaat solliciteren bij Lidl? Misschien een leuk feitje: deze discountsuper maakt deel uit van de Schwarz-groep, de grootste supermarktketen van Europa. Het eerste filiaal opende in 1973 in Duitsland en sinds 1997 is Lidl ook in Nederland actief. Tegenwoordig doen klanten uit 32 landen in Europa én in de Verenigde Staten hun dagelijkse boodschappen bij Lidl.

Lidl in a nutshell

Als je bij Lidl gaat solliciteren, wil je natuurlijk wel weten bij wat voor soort bedrijf je straks mogelijk terechtkomt. Hoe is de bedrijfscultuur? Het interne motto verklapt al het een en ander, want die luidt: ‘Samen maken we Lidl’. Bij deze supermarkt gaan ze met z’n allen voor het beste resultaat, elke dag weer. Zo zijn ze groot geworden en vallen ze regelmatig in de prijzen, want Lidl is bijvoorbeeld al jarenlang de ‘Beste supermarkt in groente en fruit’.

Bij Lidl vinden ze diversiteit en inclusie belangrijk. De ruim 21.000 werknemers hebben elk hun eigen achtergrond en kwaliteiten, maar hebben ook allemaal iets gemeen: de Lidl-mentaliteit. Dat houdt in dat ze van afwisseling houden, van aanpakken weten en nét dat stapje extra zetten. Zo zorgen ze er niet alleen voor dat de klanten graag terugkomen, maar halen zo ook het beste uit zichzelf en elkaar. Maak hier slim gebruik van bij je sollicitatie bij Lidl, bijvoorbeeld door in je brief duidelijk te maken waarom jij over de Lidl-mentaliteit beschikt.

Hoe Lidl medewerkers tevreden houdt? Door energie te steken in het bieden van uitdagend werk en een prettige, veilige werkomgeving. Zo zijn er volop mogelijkheden om je te ontwikkelen en biedt de supermarktketen onder andere talentklassen, een mentorprogramma en verschillende trainingen en workshops aan. Daarnaast profiteer je als werknemer van flexibele werktijden, een goede balans tussen werk en privé, sporten met korting en meer benefits, of je nou bij Lidl in de logistiek werkt of manager bent. Als je besluit om bij Lidl te solliciteren, ga je voor een baan bij een topwerkgever. Lidl is in 2022 namelijk al voor de vijfde keer op rij uitgeroepen tot Top Employer door het Top Employers Institute.

Maak een account aan

Wil je op de hoogte blijven van onze vacatures bij Lidl? Maak binnen 2 minuten een gratis een account aan en vind die leuke baan.

Functies bij Lidl

Lidl lijkt dus best een toffe werkgever, maar er is natuurlijk nog meer dat je moet weten voordat je eventueel gaat solliciteren bij Lidl. Misschien wel het belangrijkste: welke functies kun je uitvoeren bij deze supermarkt? Maar ook: hoe oud moet je zijn om te werken bij Lidl? En wat kun je verwachten van het Lidl salaris? Wij zochten het voor je uit. Let op: het Lidl salaris dat je hieronder vindt is een indicatie. Vergeef het ons als het daadwerkelijke loon net iets afwijkt van de genoemde bedragen. We doen ons best om de info up-to-date te houden, maar geef ons even om salarisverhogingen en andere wijzigingen door te voeren.

Zorg voor volle schappen als vakkenvuller bij Lidl

Als vakkenvuller bij Lidl is het jouw verantwoordelijkheid dat de schappen altijd goed gevuld zijn. Dankzij jouw vlotte en nauwkeurige werk grijpen klanten nooit mis. Je weet precies waar alles staat en helpt klanten als ze iets niet kunnen vinden. Het leuke is dat elke supermarktmedewerker van 16 jaar of ouder bij Lidl een allrounder is, dus je werkt bijvoorbeeld ook weleens achter de kassa. Zo blijft het werk uitdagend en afwisselend en leer je extra veel. In de vacatures voor vakkenvuller bij Lidl lees je nog veel meer over deze functie. Je kunt daar ook meteen solliciteren bij Lidl via YoungCapital.

Vakkenvuller bij Lidl
Minimumleeftijd 15 jaar
Diploma nodig Nee
Minimumloon per uur (21+) € 17,21
Minimumloon per maand (fulltime) € 2.983
Extra's, bonussen en toeslagen Korting op de sportschool, maaltijdvergoeding, onregelmatigheidstoeslag

Dit is een salarisindicatie, de precieze salarissen kunnen afwijken.
Laatst geüpdatet: 18 januari 2024

Benieuwd naar de verdiensten? Scrol nog even verder voor het Lidl salaris van een vakkenvuller.

Reken boodschappen af als kassamedewerker bij Lidl

In de functie van kassamedewerker of caissière bij Lidl zorg je ervoor dat klanten snel hun boodschappen kunnen afrekenen. Je scant artikelen, beantwoordt vragen en laat de klant vlot betalen zodat hij of zij tevreden de winkel verlaat. Je zit niet alleen maar achter de kassa, want supermarktmedewerkers van Lidl zijn echte allrounders. Zo vul je bijvoorbeeld ook weleens de schappen aan. Lekker afwisselend dus. Meer weten over deze baan? Check dan onze vacatures voor kassamedewerker bij Lidl, waar je ook direct bij Lidl kunt solliciteren. En de verdiensten? Check hieronder wat je minimaal gaat verdienen als kassamedewerker bij Lidl. Bovenop dit loon komen nog extra’s zoals vakantiegeld en vakantie-uren. Het Lidl kassamedewerker salaris per leeftijd vind je in een tabel verderop deze pagina.

Kassamedewerker bij Lidl
Minimumleeftijd 16 jaar
Diploma nodig Nee
Minimumloon per uur € 17,21
Minumumloon per maand (fulltime) € 2.983
Extra's, toeslagen en bonussen Korting op de sportschool, maaltijdvergoeding, onregelmatigheidstoeslag

Dit is een salarisindicatie, de precieze salarissen kunnen afwijken.
Laatst geüpdatet: 18 januari 2024


Lidl salaris van een hulpkracht per leeftijd

Jij wilt gaan werken bij Lidl, maar wat voor salaris kun je dan verwachten? Het Lidl salaris hangt af van je leeftijd, maar is wel voor elke supermarktmedewerker hetzelfde. Iedereen die tot 12 uur per week bij deze supermarkt werkt, wordt namelijk hulpkracht genoemd. Het salaris bij Lidl van een hulpkracht is een all-in brutoloon. Dit houdt in dat je elke maand alles in een keer krijgt uitbetaald, inclusief je uitbetaalde verlofuren, adv-uren en vakantietoeslag. Dit is 29,70% bovenop het ‘gewone’ salaris.

Leeftijd Uurloon Lidl Maandloon Lidl
16 jaar € 6,58 € 1.141
17 jaar € 7,52 € 1.303
18 jaar € 8,61 € 1.492
19 jaar € 10,32 € 1.789
20 jaar € 13,77 € 2.387
21 jaar en ouder € 17,21 € 2.983

Dit is een salarisindicatie, de precieze salarissen kunnen afwijken.
Laatst geüpdatet: 18 januari 2024

Overige functies bij Lidl

Vakkenvuller en kassamedewerker zijn natuurlijk niet de enige functies bij Lidl. Op het hoofdkantoor en de zes regiokantoren werken zo’n 1.000 medewerkers achter de schermen aan het succes van de supermarktformule. Je kunt dus ook prima bij Lidl solliciteren als je een baan zoekt in bijvoorbeeld de IT, communicatie, inkoop, marketing, HR of klantenservice. Of ga bij Lidl in de logistiek aan de slag. Word bijvoorbeeld Lidl magazijnmedewerker of orderverzamelaar in een van de distributiecentra van de supermarktketen.

Secundaire arbeidsvoorwaarden bij Lidl

Natuurlijk is info over het Lidl salaris interessant, maar misschien wil je ook wel weten wat je nog meer krijgt voor je harde werk. Hoe zit het met de secundaire arbeidsvoorwaarden bij dit bedrijf? Bij Lidl kun je rekenen op de volgende extra’s:

 • Een reiskostenvergoeding als je meer dan tien kilometer van je werkplek woont.
 • Sporten met korting, sportevenementen en een gratis stuk fruit voor een healthy lifestyle.
 • Korting op activiteiten en hotelovernachtingen via Benify.
 • Afhankelijk van je functie krijg je 8% vakantiegeld en vakantiedagen. Als hulpkracht zijn deze toeslagen al in je salaris opgenomen.

Opleidings- en doorgroeimogelijkheden bij Lidl

Als medewerker bij Lidl krijg je volop de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen, of je nou manager bent of zaterdaghulp bij Lidl in de logistiek. Zo zijn er interne opleidingsmogelijkheden en een Leiderschap Academy. Verder staat de Lidl e-Library vol e-books, audioboeken en lesmodules waarmee je online aan je skills kunt werken. Dus heb je ambities? Daar houden ze wel van bij deze supermarkt, dus laat dat vooral merken als je bij Lidl gaat solliciteren. Als hulpkracht kun je na een tijdje bijvoorbeeld de verantwoordelijkheid krijgen voor een eigen afdeling en daarna misschien wel doorgroeien tot assistent-supermarktmanager. The sky is the limit.

Via YoungCapital werken bij Lidl

Klaar om te solliciteren bij Lidl? Dat is via YoungCapital zo gepiept, zeker als je al een account hebt. Eenmaal ingelogd of ingeschreven is jouw sollicitatie bij Lidl al binnen een paar minuten de deur uit. Nog snel een cv maken? Dat kan met onze gratis cv-maker. En met die motivatiebrief komt het ook wel goed nu je alle ins en outs over dit bedrijf al weet. Toch nog lastig? Check dan ook onze sollicitatietips. Staat er op het moment geen leuke vacature bij Lidl voor je open? Reageer dan op een van de poolvacatures, dan komen we bij je terug zodra er wél tof werk beschikbaar is. Je kunt natuurlijk ook solliciteren op een van onze winkel vacatures of logistieke vacatures bij een ander bedrijf.

Check onze vacatures bij Lidl

Veelgestelde vragen

 • Vanaf welke leeftijd mag je werken bij de Lidl?

 • Je kunt werken bij Lidl vanaf 15 jaar. Als 15-jarige mag je alleen nog niet alle werkzaamheden uitvoeren en krijg je dus een aangepast takenpakket. Zo mag je bijvoorbeeld pas achter de kassa werken als je 16 jaar of ouder bent.

 • Ik wil bij Lidl solliciteren. Hoe doe ik dat?

 • Je kunt via YoungCapital solliciteren bij Lidl. Check onze Lidl vacatures en reageer op je favoriet met je YoungCapital-account. Staat er niks interessants voor je tussen? Reageer dan op een van de poolvacatures, dan komen wij bij je terug wanneer er wél werk beschikbaar is.

 • Wat is het Lidl salaris?

 • De hoogte van het Lidl salaris is afhankelijk van je functie en leeftijd. Op deze pagina vind je een tabel met daarin het Lidl salaris per uur en maand voor de functies vakkenvuller en kassamedewerker.

Bekijk ook eens deze bedrijven