kleine stappen naar groot succes

Tijdlijn

Voor wie onze hele geschiedenis wil uitpluizen, hebben we de hoogtepunten in een tijdlijn gezet.

In het kort


 • 2021

  Nr. 1 in de MT500 (500 beste bedrijven) in de categorie beste uitzend- en executive search bureaus in 2021, nummer 15 in de algemene ranking. We zijn voor de negende keer uitgeroepen tot Best Managed Company.


 • 2020

  Winnaar Internal Branding Company of the Year Award 2020. Nummer 5 in de Top 250 Groeibedrijven 2020 van Nederland.


 • 2019

  ISO 9001:2015 certificaat behaald. Lancering van de nieuwe merknaam YoungCapital NEXT - hiermee komen de namen YoungCapital Academy en YoungCapital Professionals te vervallen. Op nr 777 binnengekomen in de Financial Times' third annual list of Europe’s fastest-growing companies (The FT 1000). Nummer 5 in de Top 250 Groeibedrijven 2019 van Nederland. Positie 10 op De Flexmarkt Omzetranglijst Top-100. Voor achtste maal uitgeroepen tot Best Managed Company. Nummer 32 op de lijst van MT500 - bedrijven met de beste reputatie van Nederland. En 'National Winner' in 'The Award for Growth Strategy of the Year' bij de European Business Awards. Peter Ligteringen staat in de MT Next Leadership 50 2019, dé lijst voor bestuurlijk toptalent onder de 45 jaar. Nummer 2 in de lijst met de beste dienstverleners in uitzenden en detacheren, volgens MT1000.


 • 2018

  Keurmerk voor Beste Werkgever 2017-2018. Voor zevende maal uitgeroepen tot Best Managed Company. Winnaar van de HR Proffie 2018 voor ons happy, healthy & connected HR-beleid. Overname van Jobbird, ons 23e jobboard. De award 'Innovative use of Technology for a large Agency' in ontvangst genomen bij de Bullseye Awards in Londen voor onze succesvolle integratie van nieuwe technologie in het recruitmentlandschap. Lancering van het mobile onboarding programma voor medewerkers en kandidaten, genaamd Job. Start van YoungCapital Academy, de hbo-opleiding voor software development.


 • 2017

  YoungCapital wordt voor het zesde jaar op rij uitgeroepen tot Best Managed Company. Als nieuwkomer op plaats 32 binnengekomen in lijst van 500 beste bedrijven van Nederland. Winnaar SAN-accent voor 'WORK'-campagne in categorie dienstverlening. Uitgeroepen tot snelst groeiende uitzender van Nederland.


 • 2016

  Winnaar award voor beste reclamemuziek 2016. Elbrich Batstra uitgeroepen tot HR Director van het Jaar. Madelon Blokker wint de titel Recruitment Talent van het Jaar. Eline Lolkema wint zilver bij Agency Recruiter van het Jaar. Winnaar publieksprijs Nederland en door jury uitgeroepen tot Ruban d’Honneur in de European Business Awards. Opening van de eerste twee vestigingen van YoungCapital Deutschland in Keulen en Berlijn.


 • 2015

  YoungCapital gaat volledig over op de naam van het moederbedrijf YoungCapital. Ook treden we dit jaar voor het eerst naar buiten met een marketingcampagne op tv. YoungCapital bekroond tot Nieuwe Kampioen van Nederland door het FD en National Champion in de European Business Awards. Uitgeroepen tot Nr. 2 in de lijst meest innovatieve bedrijven van Nederland bij de Erasmus Innovatie Award. Senior recruiter Alana Soares wint zilver bij Intercedent van het Jaar-verkiezing.


 • 2014

  Lancering van YoungCapital als holding van StudentenWerk, StudentJob International, YoungCapital en YoungCapital Professionals. Voor derde maal bekroond tot Flexspecialist van het Jaar, winnaar van een High Growth Award en een nominatie voor de Erasmus Innovatie Award. Senior recruiter Jorrit Gall uitgeroepen tot Intercedent van het Jaar 2014.


 • 2013

  Start Ineke Kooistra als algemeen directeur bij StudentenWerk. Tweede maal winnaar Flexspecialist van het Jaar en derde maal bekroond tot Best Managed Company. Rogier Thewessen wint LOEY Award.


 • 2012

  Winnaar Flexspecialist van het Jaar en voor de tweede keer bekroond tot Best Managed Company. Opening vestiging YoungCapital Zwolle, Haarlem en Almere. Oprichting studentenzorgverzekeraar Besured. Database YoungCapital bereikt 1 miljoen kandidaten.


 • 2011

  Lancering StudentJob USA. Opening vestiging YoungCapital Enschede en 2e vestiging Amsterdam. Winnaar "Best managed company 2011".


 • 2010

  Lancering StudentJob UK, StudentJob Austria en lancering bijbaan.nl. Opening van de eerste overheidsvestiging voor Rijksoverheid in Den Haag. Opening vestiging Breda. Oprichting YoungCapital weblog. Nominatie Ernst & Young Entrepreneur of the Year 2010.


 • 2009

  Opening eerste kantoor in België te Antwerpen en lancering Belgische site StudentJob.be. Lancering websites in Frankrijk en Spanje. Opening kantoor YoungCapital op de TU te Eindhoven. Nationaal winnaar van de High Growth Award 2009 en genomineerd voor de FD Gazellen Award. Het aantal ingeschreven kandidaten in de database passeert de 500.000.


 • 2008

  Opening kantoren StudentenWerk te Leiden, Alkmaar, Amersfoort, Leeuwarden, Den Bosch, Maastricht. Lancering eerste buitenlandse StudentenWerk site onder de naam StudentJob.de


 • 2007

  Opening kantoren StudentenWerk in Den Haag, Amsterdam, Tilburg en oprichting StudenDBase B.V. en Peoples Media B.V.


 • 2006

  Opening kantoren StudentenWerk in Rotterdam, Arnhem,Groningen en overname van ICT-bedrijf Noxa B.V.


 • 2005

  Opening vestiging StudentenWerk in Utrecht en oprichting CN IT detachering


 • 2004

  Start en oprichting CareerNetwork werving en selectie.


 • 2003

  Opening vestiging StudentenWerk in Eindhoven en oprichting CareerNetwork Payroll B.V.


 • 2002

  Eerste medewerker in dienst.


 • 2001

  Betrekking van het eerste kantoorpand te Hoofddorp. De eerste 10.000 kandidaten hebben zich ingeschreven in de database.


 • 2000

  Registratie domein www.studentenwerk.nl en lancering van de eerste StudentenWerk site.