Gebruik dit voorbeeld cv om een ijzersterk cv te maken

Om een idee te krijgen hoe je een mooi cv kunt maken, hebben we een voorbeeld cv voor je gemaakt.Je kunt het aanpassen met jouw gegevens, een goede sollicitatiebrief schrijven en zo je kans op een nieuwe baan vergroten!

Wil je meer tips over het maken van je cv? Check dan het filmpje hieronder.

Persoonsgegevens:

Naam en voorletters: Nieuwenhuizen, T.
Voornaam: Thom
Adres: Siriusdreef 12
Postcode en woonplaats: 2132 WT Hoofddorp
Geboortedatum: 5 april 1993
Geboorteplaats: Hoofddorp
Nationaliteit: Nederlandse
Geslacht: Man
Rijbewijs: Nee
Burgerlijke staat: Ongehuwd
Telefoonnummer: 06-33467781
E-Mail: thomnieuwenhuizen@gmail.com
LinkedInprofiel: nl.linkedin.com/in/thomnieuwenhuizen.nl
Website: www.thomnieuwenhuizen.wordpress.com

Wie ben ik?

The best way to sell something: don’t sell anything. Dat is mijn motto. Mijn kracht ligt bij het luisteren, doorvragen en begrijpen. Pas als je oprecht geïnteresseerd bent in de wensen van een ander, kun je een topadvies geven. Geen afgezaagde verkooppraatjes, het gaat om verwachtingen overtreffen. Inspelen op de behoeften van de klant. Net dat beetje extra geven. Dat geeft mij een kick!

Werkervaring:

Sept. 2015-heden Bedrijf: ING.
Functie: accountmanager.
Na mijn studie kon ik aan de slag bij ING. Als accountmanager werf ik nieuwe klanten en geef ik advies over ontwikkelingen en kansen in de markt. Door mijn goede inlevingsvermogen en mijn radar voor saleskansen, verander ik potentiële klanten binnen no time in vaste, loyale klanten waarmee ik een vertrouwensband opbouw. Die vertrouwensband is voor mij dé key om mijn targets ruimschoots te halen.
Fulltime: 40 uur.
Sept. 2013-sept. 2015 Bedrijf: Rabobank.
Functie: commercieel medewerker.
De conclusies die ik trok uit mijn afstudeeronderzoek kwamen mooi van pas tijdens mijn werk als commercieel medewerker. Met mijn collega’s hield ik de verkoopdoelen scherp in de gaten en zorgde ik voor een groei van het klantbestand. Het werken met targets geeft mij een drive om extra mijn best te doen!
Parttime: 16 uur.

Stages:

Aug. 2014-feb 2015 Bedrijf: Triodos Bank.
Tijdens mijn stageperiode deed ik onderzoek naar de klanttevredenheid onder bestaande klanten. Ik leerde om me in te leven in de klanten en om te kijken hoe je nieuwe klanten het beste kunt aantrekken. De resultaten waren erg relevant voor de bank, waardoor mijn onderzoek met heel de afdeling is gedeeld en gebruikt om het huidige wervingsproces te verbeteren.

Opleidingen:

Sept. 2011-aug. 2015 Hogeschool van Amsterdam.
Bachelor commerciële economie.
Vakken: o.a. financieel management en communicatie.
Bachelordiploma behaald in augustus 2015.
Titel scriptie: Omzetgroei in de detailhandel.
Cijfer: 8.
Sept. 2006-mei 2011 Havo Hoofddorps Lyceum.
Profiel: economie en maatschappij.
Geslaagd in mei 2011.

Extra curriculaire activiteiten:

Sept. 2013-juli 2015 Voorzitter van Studentenvereniging Amsterdam.

Kennis en vaardigheden:

Talen: Nederlands (uitstekend in woord en geschrift).
Engels (goed in woord en geschrift).
Spaans (redelijk in woord).
Frans (goed in woord en geschrift).
Adobe Photoshop: Zeer vaardig.
Google Analytics: Ruime ervaring.

Hobby's en interesses:

Fitness, gamen, mode en reizen.

Referenties:

Beschikbaar op aanvraag.

Ideaal toch? Zo’n voorbeeld-cv? Zorg dat je een mooie lay-out gebruikt voor je cv, zodat de recruiter bijna niet om jou heen kan. Zo vergroot je de kans dat jouw cv gelezen wordt.

Ga je een cv maken? Zo wordt jouw cv gelezen

Een cv maken is niet makkelijk. Je hebt jouw cv weliswaar voorzien van ijzersterke, creatieve teksten, maar met een saaie lay-out te gebruiken, veert de recruiter niet op van enthousiasme. Wij hebben vier handige tips voor je om ervoor te zorgen jouw cv ook écht gelezen wordt. Solliciteren op een nieuwe baan wordt zo een stukje makkelijker.

Een recruiter wordt graag verrast door een cv dat overzichtelijk en aantrekkelijk oogt. Ook als je geen held bent in het vormgeven van bestanden, kun je jouw foto voorzien van een indrukwekkend uiterlijk.

Hoe? Je kunt online sollicitatiebrieven en sjablonen kopen. Ga je liever zelf een mooi cv maken? Check dan hieronder onze tips:

Onderscheidend lettertype

De geschikte woorden kiezen is belangrijk bij een cv maken, maar de juiste weergave van de woorden is net zo belangrijk. Het ideale lettertype, of font, zorgt ervoor dat de lezer wordt verleid om verder te lezen. Denk er wel aan dat het font er professioneel en zakelijk uitziet. Maak het dus niet té gek.

Als een recruiter met fijngeknepen ogen de tekst op jouw cv moet ontcijferen, schiet je jouw doel voorbij. Grote kans dat je zo je eigen kansen op een nieuwe baan om zeep helpt. Kies voor een opvallend uiterlijk voor tussenkoppen, maar voor de ‘normale’ tekst gebruik je bijvoorbeeld de lettertypes Helvetica, Calibri of Trebuchet MS.

Kleur bekennen

Ben je een kleurrijk figuur? Beken dan kleur bij de lay-out, als je een cv gaat maken. Zo val je eerder op. De beroemde psycholoog Carl Gustav Jung schreef ooit dat iedere kleur bij een bepaalde persoonlijkheid hoort. Ben je bijvoorbeeld een terriër die nooit opgeeft? Verwerk dan rood in je look-and-feel.

Infographics toevoegen

Ga je solliciteren naar een baan in de commerciële of marketingbranche? Dan is het extra belangrijk dat jouw cv opvalt door je creativiteit, omdat je die in je werkzaamheden ook nodig hebt. Je kunt ervoor kiezen om infographics te gebruiken op je cv. Dat maakt de informatie op je cv aantrekkelijk en overzichtelijk.

Wil je weten hoe je een infographic toevoegt? Check Visualize.me, want hier kun je van jouw LinkedIn-profiel een blinkende infographic maken. Lekker makkelijk, maar je krijgt toch een verrassend mooi resultaat. Je kunt ook Kinzaa, Re.vu en Easel.ly gebruiken om zo'n tof ding voor je cv te maken.

Ook jij kunt (laten) ontwerpen

Ben je een design-kluns, maar wil je toch een cv maken dat uitblinkt door creativiteit? Koop dan prachtige cv’s waar je alleen jouw informatie aan hoeft toe te voegen.

Je kunt natuurlijk ook een gratis cv-sjabloon maken.

Spaar jij kosten, noch moeite om indruk te maken op de recruiter met je cv? En wil je er zeker van zijn dat je cv gelezen wordt? Neem dan een voorbeeld aan deze jongeman. Hij nam drie weken de tijd om een magazine te maken voor zijn droomwerkgever. Het resultaat? Hij hoefde niet op gesprek te komen, maar mocht meteen aan de slag!

Ga zelf ook creatief aan de slag met een cv maken. Succes!

Zo kun je een creatief cv maken

Wil je succesvol solliciteren op een nieuwe baan? Een creatief cv vergroot jouw kansen enorm. Maar hoe ziet zo’n creatief cv eruit? Dat bepaal jij! Misschien vind je het lastig om zelf iets te verzinnen. YoungCapital wakkert jouw creativiteit graag aan met deze voorbeelden van supercoole en creatieve cv’s.

Een creatief cv is vooral succesvol bij creatieve beroepen zoals designer, tekenaar, game developer of communicatiemedewerker. Hieronder geven we je een paar voorbeelden van creatieve cv’s die je kunt gebruiken.

Be the medicine

Door jouw cv op te maken als medicijnhoesje of bijsluiter, kun je jezelf presenteren als probleemoplosser voor een bedrijf.

Het meest creatieve cv ooit?

Veel creatiever dan dit, wordt een cv niet. Robby Leonard maakte een interactief cv dat doet denken aan Super Mario. En wie wil dat nou niet spelen? Zo geef je de recruiter de kans spelend jouw cv door te lezen. Kun jij games ontwerpen? Of ken je iemand die dit kan? Pak dan jouw moment om te shinen door je cv te verwerken in een game!

Verpak je cv

Je kunt zelfs je eigen pak (melk of frisdrank) ontwikkelen en gebruiken als cv. Een heel originele manier om te laten zien dat je onmisbaar bent tijdens de lunch, of dat jij verfrissing brengt. Want je laat zien dat je anders denkt dan anderen. Breng zo’n cv wel langs bij het bedrijf, want het past niet in de brievenbus.

Wanted!

Als je een baan als vormgever zoekt, kun je ervoor kiezen een cv op te maken in de wanted-stijl. Je weet wel, zo’n aanplakbiljet dat je in westerns ziet. Zo valt jouw cv sowieso op, maar zorg ervoor dat de tekst goed te lezen is.

Bonnetjeslover

Inspiratie voor een creatief cv is dichterbij dan je misschien denkt. Hierboven zie je een cv in de stijl van een kassabonnetje. Zorg er wel voor dat de tekst goed leesbaar is.

Pizza delivery

Reken maar dat de werkgever positief verrast wordt, als jij out-of-the-box denkt. Als je voor bovenstaand cv kiest, moet je wel in staat zijn om jouw keuze overtuigend toe te lichten tijdens een sollicitatiegesprek. De recruiter gaat je zeker vragen waarom je dit opvallende pizzamenu-cv gekozen hebt.

Laat jouw levenspad zien

Curriculum vitae (cv) betekent 'levensloop'. Oftewel: het levenspad dat je tot nu toe hebt bewandeld. Bijvoorbeeld welke opleidingen je hebt afgerond en wat voor werk je gedaan hebt. Hierboven zie je een schoolbord-cv. Want daar begon je opleiding natuurlijk, in het klaslokaal van de basisschool.

Creativiteit op een nieuw level

Hoe succesvol een creatief cv kan zijn, bewees Sumukh Mehta. Deze jongeman uit India huurde een vormgever in om een hippe glossy te maken. Zijn doel? Zichzelf voorstellen, zijn creativiteit showen en uiteindelijk de baan krijgen op de marketingafdeling van het Britse blad GQ.

Hij was drie weken bezig om het glossy samen te stellen, maar het resultaat mag er zijn: zonder sollicitatiegesprek kon hij direct aan de slag! Hierboven zie je de voorpagina van zijn magazine, precies in de stijl van het glossy GQ. Nieuwsgierig geworden? Check ook de andere pagina’s van zijn meesterwerk.

Ook makkelijk een glossy maken?

Heb je niet drie weken de tijd, maar wil je toch een glossy-cv maken? Dat kan!

Stay creative

Heel belangrijk bij het maken van een creatief cv: zorg voor een goed haakje waaraan je jouw cv ‘ophangt’. Kun jij de allerbeste antivirusprogramma’s ontwerpen? Maak dan bijvoorbeeld je cv op als medicijn(doosje). Wil je aan de slag bij een krant? Maak dan een cv in de vorm van een persbericht.

Weinig moeite, maar toch een mooi cv

Wil je een cv dat niet perse heel creatief is, maar wel anders dan een standaard-cv? En wil je zo’n cv snel en makkelijk maken? Dan kan het handig zijn een online template te gebruiken. Even inloggen, bijvoorbeeld met je Facebookaccount, en je gegevens invullen. Het template maakt van deze gegevens een opvallend cv. Succes!

Wil je liever beelden dan woorden gebruiken om indruk te maken? Kies dan voor een video-cv!

Succesvol solliciteren door een video-cv te maken

Urenlang bezig zijn met een cv maken, dat vervolgens op de gevreesde stapel en misschien wel in de papierversnipperaar eindigt. Zonde van de tijd, toch? Je kunt er ook voor kiezen om jezelf meteen te onderscheiden met een video-cv. We geven je vier redenen om een video-cv te maken.

Een beeld of duizend woorden

Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Een cliché? Ja, maar er is niets aan gelogen. Je kunt honderden woorden opschrijven over jezelf, maar je laat jezelf pas echt zien als je letterlijk in beeld bent. De recruiter hoeft zich dan niet door eindeloze teksten te worstelen, maar hij of zij krijgt binnen een minuut inzicht in jouw motivatie. Want de ideale video-cv duurt maximaal een minuut.

Show, don’t tell

Sommige dingen kun je niet beschrijven, maar moet je laten zien. Heb jij een fijne stem? Of een heel enthousiaste uitstraling? Zie dat maar eens op papier te zetten. Show, don’t tell, is ons advies in dit geval. In een video-cv laat je deze unieke kwaliteiten direct zien of horen. Solliciteer je bijvoorbeeld op een baan waar je meerdere taken tegelijk moet uitvoeren? Laat je dan inspireren door Rutger Taal. Hij laat hierboven zien dat hij letterlijk en figuurlijk meerdere balletjes tegelijk in de lucht kan houden. Het resultaat van zijn video? Een nieuwe baan, via YoungCapital, bij Bol.com!

Overleef de schifting

Een recruiter kan door jouw video-cv zien of je bij het bedrijf en de functie past. Soms twijfelt een recruiter of een kandidaat geschikt is voor een bepaalde vacature. Als jij in een video-cv heel enthousiast en overtuigend overkomt, kun je twijfels wegnemen. Jouw enthousiasme kan ervoor zorgen dat je tóch wordt uitgenodigd voor een gesprek. Op papier kun je deze glimlach niet laten zien, maar in een video-cv dus wel. Rianne Paap mocht op gesprek komen, dankzij bovenstaande video-cv.

Het werkt onderscheidend

De meeste kandidaten, jouw concurrenten, leveren hun cv aan als tekstdocument. Met een video-cv laat je zien dat je allesbehalve een dertien-in-een-dozijn-kandidaat bent. Grote kans dat die recruiter liever even een video-cv bekijkt, dan dat hij of zij weer zo’n tekstbestand door moet lezen.

Tip: Naast een video-cv kun je natuurlijk ook een motivatiefilmpje maken voor die ene speciale baan. Vertel kort, maar krachtig waarom jij de beste kandidaat bent, en speel slim in op de eisen die in de vacaturetekst staan.

Toch liever een traditionele papieren CV? Bekijk dan ook eens ons voorbeeld cv.

Met deze tips finetune je jouw cv

Voldoet jouw cv aan de standaard eisen? Dan presenteer jij jezelf met een degelijk cv. Wil je net dat stapje extra zetten om zeker te weten dat je een sterk cv aanlevert en daardoor een grotere kans maakt op die nieuwe baan? Check dan of je cv aan onderstaande punten voldoet.

Ready to go?

 • Geef de belangrijkste contactgegevens. Schrijf boven aan je cv niet alleen je adres, maar ook je e-mailadres en een link naar je eigen website (als je die hebt).
 • Gebruik een representatief e-mailadres. ikbendeallerbestekandidaatdieerbestaat@superster.nl komt niet erg professioneel over. Zorg voor een serieus e-mailadres.
 • Pasfoto? Gebruik een zakelijke pasfoto. Heb je die niet, plaats dan geen pasfoto.
 • Gebruik hyperlinks in je tekst. Bijvoorbeeld naar je LinkedIn-profiel of je eigen website. Hoe? Selecteer de tekst waarin je wilt linken, klik met de rechtermuisknop en kies ‘hyperlink’. Vervolgens vul je de URL in van de site waarnaar je wilt verwijzen. Let op: te veel hyperlinks maken je tekst onleesbaar! Gebruik er dus niet meer dan drie in je cv.
 • Zet alleen relevante werkervaring op je cv. Een werkgever uit de marketingbranche is niet geïnteresseerd in je vakantiebaantje als vakkenvuller, tenzij je natuurlijk bij datzelfde bedrijf solliciteert.
 • Be fair. Je cv iets aandikken? Dat mag best, maar je moet er wel mee uitkijken: je kunt tijdens het gesprek lelijk onderuitgaan. Zelfs als je de baan krijgt, zal vroeg of laat blijken dat je de kennis niet hebt, en daar zal je werkgever niet blij mee zijn. Dus overdrijf het niet.
 • Maak één basis-cv. Gebruik dit cv als basis met je diploma’s, hobby’s enzovoort. Heb je een baan in het vizier? Pas je cv dan aan aan de eisen die in de vacature staan. Zo zorg je voor een perfecte match met deze job.
 • Maak het niet te lang. Langer is niet beter. Zorg ervoor dat je cv niet langer is dan twee A4’tjes.
 • Zorg voor een overzichtelijke opmaak. De eerste indruk van je cv is heel belangrijk. Is alles netjes uitgelijnd? Ziet de tekst er overzichtelijk uit? Dit is zeker een dubbele check waard, want de opmaak moet de recruiter uitnodigen verder te lezen. En gebruik een zakelijk lettertype, dus geen Comic Sans.
 • Zet je naam in de header van het document. Dit is vooral handig voor de HR-medewerker: die kan jouw cv snel vinden. Klik dubbel met je cursor boven aan de tekst, in de ruimte waar je niet kunt schrijven. Hier kun je een headertekst invoeren, bijvoorbeeld: ‘Curriculum vitae Jan Jansen’. Deze regel verschijnt dan op elke pagina boven aan de tekst.
 • Print je cv voor een laatste check. Als je cv geprint is, zie je vaak andere foutjes dan wanneer je het cv digitaal bekijkt.
 • Dubbelcheck. Laat je cv door iemand anders nakijken. Diegene haalt er fouten uit die jij niet meer ziet. Vier ogen zien natuurlijk meer dan twee.
 • Ben je klaar? Sla je cv dan op als pdf-bestand, want dan kan er niets meer verspringen in de opmaak. Ook kun je niet per ongeluk nog iets aanpassen.

Om te zorgen dat je cv actueel blijft, kun je kiezen voor seizoensupdates. Aan het begin van een nieuw seizoen, bijvoorbeeld bij de start van de zomer of winter, geef je jouw cv een kleine opfrisbeurt. Je schrijft nieuwe werkervaring op je cv en relevante diploma’s.

Zoek je een standaard voorbeeld-cv? Of raak je liever geïnspireerd door een creatief cv? YoungCapital helpt je graag op weg!

Cv-fouten die je moet voorkomen als je een cv gaat maken

Wil je weten welke fouten je sowieso moet voorkomen als je een cv gaat maken? Lees dan snel verder!

Oneindig lange teksten schrijven

Schrijf geen lange teksten met veel vage woorden. Het belangrijkst is dat de recruiter een goed beeld krijgt van de kennis en ervaring die je al hebt, en het talent dat je nog kunt ontwikkelen. Een complete lijst van alle afgeronde projecten is niet nodig. Schrijf alleen het belangrijkste op, want zo maak je indruk. Kort en krachtig schrijven is moeilijk, maar heel effectief!

Het de recruiter moeilijk maken

Gebruik geen benamingen en afkortingen die alleen bekend zijn bij je vorige werkgever. Als jij niet de moeite neemt een vertaalslag te maken naar begrijpelijke tekst, dan doet de recruiter dit ook niet. Jij moet de recruiter bij de hand nemen en je tekst zo duidelijk mogelijk schrijven. Dus: gebruik woorden die de lezer sowieso begrijpt!

Liegen

Iedereen die een cv gaat maken, wil zichzelf natuurlijk van zijn beste kant laten zien. Let echter op dat je geen fictie op je cv zet. Je hebt een keer meegedaan aan een brainstorm, maar je schrijft het op als ‘conceptontwikkelaar’. Je kunt een beetje HTML, maar presenteert het als ‘ervaren programmeur’. Niet doen. Eerlijkheid duurt het langst, want als je uitgenodigd wordt vanwege je indrukwekkende cv, val je bij het sollicitatiegesprek alsnog door de mand.

Niet inspelen op de vacaturetekst

Dat dé perfecte kandidaat niet bestaat, weet elke recruiter. Maar je kunt natuurlijk wel in de buurt komen van die droomkandidaat. Hoe? Door je cv zo te maken, dat deze aansluit op de baan waarop je solliciteert. Zoek in de vacaturetekst naar de belangrijkste eigenschappen die worden gevraagd, en benadruk op je cv dat je over deze skills beschikt. Staat er in de vacaturetekst dat je stressbestendig moet zijn? Zet dan op je cv juist die werkervaring die laat zien dat jij in stressvolle situaties op je best bent. Doe je dit niet? Dan laat je een unieke kans liggen om jezelf te onderscheiden.

Benieuwd hoe een goed cv er dan wel uit ziet? Bekijk ons voorbeeld cv.