YoungCapital Junior

VOORLOPIG GEEN YOUNGCAPITAL JUNIOR

1 April! YoungCapital start geen eigen basisschool. We gebruiken deze dag om aandacht te vragen voor een probleem waar jongeren mee te maken krijgen: er is een gat tussen wat je op school leert en wat je nodig hebt voor een succesvolle toekomst.

We vinden dat de aansluiting tussen het onderwijs en de arbeidsmarkt beter kan. De wereld verandert razendsnel, maar het onderwijs is behoorlijk inflexibel. Daarnaast ligt de focus vaak op het eindresultaat, niet op de weg ernaartoe. Hierdoor ontwikkelen kinderen angst om fouten te maken, terwijl je van fouten maken juist het meeste leert!

Up to date lesstof

Aan alle reacties te zien, vindt een groot deel van Nederland ook dat het onderwijs moet veranderen. We kregen honderden aanmeldingen en reacties op social media. Voor wie een kind wilde aanmelden of zelf wilde lesgeven: sorry, die basisschool komt er voorlopig nog niet. De problemen van ons onderwijs zijn zo diepgeworteld, dat we ze niet zomaar even oplossen. Maar jouw enthousiasme maakt wel dat wij nog fanatieker de opties verkennen om toekomstbestendig onderwijs mogelijk te maken.