Newsroom

Persbericht

StudentenWerk breekt markt voor niet-studenten open

19-12-2013

StudentenWerk, marktleider in arbeidsbemiddeling voor jongeren, breekt de markt voor niet-studenten open. Om de groei in dit segment te faciliteren, zal de holding van StudentenWerk, The KingField Group, per 1 januari 2014 verder gaan onder een nieuwe naam: YoungCapital. StudentenWerk blijft bestaan als label van YoungCapital. De nieuwe strategie legt sterke focus op afgestudeerd jong talent, jonge specialisten met werkervaring en fulltime uitzendkrachten. Deze groep beslaat inmiddels een belangrijk deel van de database van StudentenWerk en is goed voor zo’n 50 procent van de omzet.


De nieuwe marktstrategie is een logische stap, aldus Ineke Kooistra, CEO van YoungCapital. “Sinds de oprichting van StudentenWerk in 2000 zijn onze kandidaten met ons meegegroeid. De student van toen is de young professional van nu, met werkervaring op zak. De naam YoungCapital past beter bij het segment waar wij de afgelopen jaren sterk in gegroeid zijn, de fulltime banen voor jonge specialisten en professionals. Onder de naam YoungCapital kunnen we onze groeikansen op de markt optimaal benutten.”


“Jong talent is essentieel voor bedrijven die gezond willen blijven”

De holding YoungCapital heeft een duidelijke boodschap: jong talent is het kapitaal van elk bedrijf. “Sinds de crisis heeft de instroom van starters vrijwel stilgelegen. In het laatste kwartaal van 2013 zien we weer een stijging van dertig procent in het aantal aanvragen van voltijd startersfuncties ten opzichte van 2012”, vertelt Kooistra. “Een zeer positieve wending, want de instroom van jong talent zorgt voor innovatie, dynamiek en kennisoverdracht. Dat is essentieel voor bedrijven die ook in de toekomst gezond willen blijven.”


Nieuwe familie, nieuwe huisstijl

De holding YoungCapital werkt onder de labels StudentenWerk, StudentJob International, YoungCapital en YoungCapital Professionals. StudentenWerk blijft dus bestaan met als doelgroep jongeren tot aan hun afstuderen. Afgestudeerd jong talent kan terecht bij het label YoungCapital. CN-IT, het detacheringsbureau voor IT-specialisten, gaat verder onder de nieuwe naam YoungCapital Professionals. StudentJob International is de internationale sourcing- en staffingorganisatie van YoungCapital, actief in acht landen. De gehele YoungCapital-familie wordt de komende tijd voorzien van een nieuwe look en feel, waaronder nieuwe logo’s.


Over YoungCapital

YoungCapital linkt hoogopgeleid jong talent aan werkgevers. Tijdens de studie, vlak na het afstuderen of als young professional. Door de drive van onze mensen en onze innovatieve softwareoplossingen staan wij garant voor snelheid én kwaliteit. YoungCapital is met 250 medewerkers en 25 vestigingen de Nederlandse marktleider in arbeidsbemiddeling van jong talent. Internationaal beschikken wij over een netwerk van ruim 3 miljoen kandidaten, het grootste van Europa. Om de ontwikkeling van jongeren te stimuleren, bieden wij met YoungCapital University scholingsprogramma’s aan. Met het YoungCapital Fund investeren wij in veelbelovende jonge ondernemingen met een technology-based businessmodel.


Share me!