Newsroom

Persbericht

63% van de jongeren houdt romance op de werkvloer liever geheim

13-02-2020

13 februari, Hoofddorp - Valentijnsdag, de dag van de liefde. Is een spannende romance op de werkvloer anno 2020 socially accepted of houden jongeren een office flirt toch liever geheim? Uit onderzoek van recruitmentspecialist YoungCapital onder 1.000 Nederlandse jongeren tussen de 18 en 27 jaar blijkt dat 63% van de jongeren een romance op de werkvloer liever geheimhoudt. De belangrijkste reden daarvoor is dat ze bang zijn om onprofessioneel over te komen. Toch staat meer dan de helft van de jongeren (53%) open voor een stiekeme office flirt. 28% van de jongeren heeft zelfs al eens een romance met een collega gehad. 

 

Romance zorgt voor meer werkplezier

Het beginnen van een romance met een collega is voornamelijk een vurige wens van veel jongens op de werkvloer. 58% van de jongens staat hier namelijk voor open, tegenover 46% van de meiden. Het merendeel van de jongens en de meiden (52%) is het erover eens dat een romance met een collega zorgt voor meer werkplezier. 35% vindt het met een flirt ook gezelliger op de werkvloer. Bovendien merken meiden dat zij bij een romance meer gemotiveerd zijn om harder te werken (23%), bij jongens is dit slechts 16%.

 

Right place right time

Dit jaar valt Valentijnsdag samen met de vrijdagmiddagborrel, een uitgelezen kans om de eerste stap te zetten als je je collega wel ziet zitten. Het geflirt van de jongens en meiden begint namelijk vaak op kantoor (46%). Een ander goed moment waar collega’s de eerste stap zetten, is buiten werktijd (27%). Minder populair voor een eerste flirt is een bedrijfsfeest, met slechts 16%. Hier blijkt vooral voor de jongens nog terrein te winnen: want terwijl slechts 10% van de jongens een eerste move maakt op een bedrijfsfeest, gaat 24% van de meiden op jacht tijdens de bedrijfsfeestjes.


Fun and games?

Toch is een romance op de werkvloer niet alleen maar fun and games. En dan hebben we het nog niet eens over managers die je kunnen betrappen. 45% van de jongens en meiden ziet een romance op de werkvloer als onprofessioneel en geeft aan zich moeilijk te kunnen concentreren op hun werk (35%). Natuurlijk is er ook nog het risico dat een romantisch avontuur op de werkvloer niet goed afloopt. 27% van de jongeren geeft aan: van romantiek op de werkvloer komt ook drama. Maar spijt achteraf hebben veel jongeren niet. 71% van de meiden geeft aan geen spijt te hebben van een romance op de werkvloer en zou het zelfs nog een keer doen. 67% van de jongens ziet een volgend avontuur ook wel zitten.

 

We Give Love

Op zoek naar een flirt op de werkvloer? Vergroot je winkansen in de liefde door de gratis We Give Love’-test te doen. Hier beantwoord je tien vragen over je ideale lover, met als resultaat dé werkvloer voor jou die passie garandeert.

Share me!