Newsroom

Persberichten

YoungCapital presenteert: vijf typische studentenbanen anno nu

12-09-2017

De eerste colleges nét achter de rug hebben en nu al geen geld meer voor de rest van de maand… het is een bekend probleem voor veel studenten. Zij gaan deze week dan ook massaal op zoek naar een bijbaan, zo blijkt uit data van jongerenuitzender YoungCapital: elk jaar in september stijgt het aantal werkzoekende jongeren dat zich inschrijft gemiddeld met zo’n dertig procent. Gelukkig biedt de bijbanenmarkt weer genoeg ruimte en uitdaging. De typische studentenbaantjes anno 2017 zijn digital, verdienen goed en staan nog beter op je cv. 

Webcare wizard


Internetgekkies, daar hoef je als webcaremedewerker niet naar op zoek. Ze komen naar jou, met vragen, klachten, gezeur en foto’s van hun kinderen in een doos. Jij stuurt ze meelevende berichten, kattenplaatjes en hi-la-ri-sche inhakers. In 140 tekens, als het moet. Je maakt boze mensen weer aan het lachen en kunt je creativiteit kwijt in het proces. 

Jij bent: vergroeid met je smartphone, een grappenmaker en een taalnerd. Mensen helpen of entertainen, dat is wat je ook later - als je groot bent - wilt doen. 

Het betaalt: tussen de 9 en de 12 euro per uur.

Student developer


IT is misschien wel de meest lucratieve bijbaansector. Want developers, daar zijn er gewoon te weinig van. En dat is goed nieuws voor wie z’n vrije tijd besteedt aan coderen en websites bouwen. Of apps. Of robots. Bijbeunend als student developer in je derde of vierde jaar, verdien je met 15 euro per uur al meer dan menig starter. Bovendien bouw je aan een cv dat werkt als een gouden wikkel voor je toekomst.

Jij bent: een echte bètastudent die z’n kennis van informatica of kunstmatige intelligentie naar een hoger niveau wil tillen.

Het betaalt: 15 euro per uur.

Online marketeer


Achter de schermen aan de touwtjes trekken, dat vind jij heerlijk. Met kleine, subtiele tweaks, slim zoekwoordgebruik en uitgekookte advertentiestrategieën zorg jij er als online marketeer voor dat jouw bedrijf online optimaal vindbaar en overal zichtbaar is. Google-publiek kan niet om jullie heen. You’re everywhere! En jij? Jij hebt een dijk van een cv-builder te pakken, want online marketing is hot.  

Jij: optimaliseert alles in je leven en probeert daarbij de nieuwste technieken uit. Als kind vroeg je je altijd al af: what does THIS button do?

Het betaalt: 11 euro ongeacht leeftijd.  

Digitalisator


Soms wil je gewoon een baantje waar je niet hoeft te socializen, maar waar je gewoon met paracetamol en een plastic zakje - voor het geval dat - de dag door kunt brengen. Deze ambitie kun je in de praktijk brengen bij organisaties die hun papierwerk nog moeten digitaliseren. Jij gaat het scanwerk voorbereiden. Paperclips verwijderen en zo. In een archief van vele kilometers hoef je niet bang te zijn dat iemand misselijk wordt van je kegel. Verstand op nul en gaan. 

Jij bent: brak. Maar ’s avonds een vent, ’s ochtends een vent. 

Het betaalt: vanaf 9 euro per uur.

IT Migratie Engineer


Computer says no? Niet tegen jou. Als IT Migratie Engineer richt je werkplekken in met pc’s, notebooks en telefoons. Je legt daar met je blote handen de bekabeling voor aan, als het moet. Snoertjes wegmoffelen en onder bureaus zitten horen ook bij jouw takenpakket. Je bent op de salarisadministratie na de meest gewaardeerde collega, want zonder jou kan er niet gewerkt worden.   

Jij bent:  vooral technisch, maar ook fysiek sterk. Sjouwen met bureaus en computers zie jij als een gratis work-out. 

Het betaalt: vanaf 9 euro per uur, met goede doorgroeimogelijkheden naar projectcoördinator (11 euro per uur).

Over YoungCapital
YoungCapital gelooft in de kracht van jonge mensen. Als digital natives jagen ze vernieuwing aan bij organisaties. De recruitmentspecialist, met 35 vestigingen in Nederland en Duitsland, ziet jongeren als het groeikapitaal dat elk bedrijf nodig heeft. YoungCapital doet er alles aan om het beste naar boven te brengen bij jongeren én bij bedrijven. Zodat ze elkaar blijven stimuleren tot groei. 

Share me!