Newsroom

In de media

Jobbird.com maakt snelle doorstart

19-12-2018

De curator van Jobbird.com heeft overeenstemming bereikt met YoungCapital over de voortzetting van de activiteiten van de onderneming. Daarmee maakt Jobbird.com, de grootste vacaturesite van Nederland, die eerder deze maand haar faillissement aanvroeg, een snelle doorstart.

YoungCapital, specialist in het bemiddelen van studenten, starters en young professionals, was al enige tijd op zoek naar een algemeen jobboard om haar online netwerk mee uit te breiden. Die ambitie kan nu worden verwezenlijkt.

“Jobbird.com is een mooi merk met een grote naamsbekendheid. Wij zijn ervan overtuigd dat de overname YoungCapital versterkt, omdat Jobbird.com een aanvulling is op onze huidige portfolio van 22 niche jobboards. Door al deze krachten te bundelen, kunnen we zowel onze bestaande klanten als kandidaten beter bedienen. Tegelijk groeien we in andere segmenten, waarmee we een grotere doelgroep bereiken dan alleen de jongerendoelgroep”, aldus Ineke Kooistra, CEO van YoungCapital.

Curator Angelina Bakker van Dentons Boekel liet eerder weten dat een snelle doorstart de beste oplossing was voor alle partijen. Met de verkoop van Jobbird.com aan YoungCapital is die uitkomst gevonden. Het is op dit moment nog niet duidelijk hoeveel medewerkers bij de transactie zijn betrokken. Verder worden er geen details over de doorstart bekendgemaakt.

Over Jobbird.com

Jobbird.com is een online vacaturebank waar werkzoekenden, freelancers, trainees, bedrijven en recruiters samenkomen. Jobbird.com werd in 2011 opgericht door Jan-Peter Cruiming. In 2016 én 2017 is Jobbird.com verkozen tot de beste vacaturesite van Nederland. 

Over YoungCapital

YoungCapital gelooft in de kracht van jonge mensen. Als digital natives jagen ze vernieuwing aan bij organisaties. De recruitmentspecialist ziet jongeren als het groeikapitaal dat elk bedrijf nodig heeft. YoungCapital doet er alles aan om het beste naar boven te brengen bij jongeren én bij bedrijven. Zodat ze elkaar blijven stimuleren tot groei.

Share me!