Newsroom

Persberichten

Jongeren vinden een relatie met een collega gewoon kunnen

14-02-2023

Hoofddorp, dinsdag 14 februari 2023 - Er hangt liefde in de lucht, als het aan jongeren ligt. Op de plek waar ze veel te vinden zijn: het werk. Want een relatie met een collega? Kan gewoon, vinden ze. Interessant voor werkgevers. Want als Cupido raak schiet op het werk, levert het een belangrijke bijdrage aan de sfeer op de werkvloer en het werkgeluk van jongeren. Zo blijkt uit een rondgang van de recruitmentspecialist YoungCapital bij hun achterban en eerder onderzoek.

Een relatie kan, maar zelf flirten?
Maar liefst 69% vindt dat een relatie met een collega prima kan. Ook denkt 56% ‘hell yeah’ als ze collega’s zien flirten. Toch zegt iets meer dan de helft zelf niet te flirten met collega’s. Omdat ze het te ongemakkelijk vinden. Daarentegen ziet 45% flirten als WERKwoord. Deze groep heeft er geen moeite mee om interesse-signalen af te geven in de professionele omgeving.

Sfeer het allerbelangrijkste op de werkvloer
Interessante uitkomsten voor werkgevers, omdat uit eerder onderzoek uit 2020 - onder 1.000 Nederlandse jongeren tussen de 18 en 27 - bleek dat een romance een belangrijke bijdrage levert aan de sfeer op de werkvloer. Dit zorgt volgens de jongeren ook voor meer werkplezier. 

Dat is precies wat je hen wil bieden in deze krappe arbeidsmarkt. Want uit dit onderzoek van de recruitmentspecialist bleek dat 81% vindt dat vooral een goede sfeer invloed heeft op hun werkgeluk. En zit het daar goed mee? Dan kunnen ze tot wel negen jaar bij hetzelfde bedrijf blijven werken. Regelmatig borrels of uitjes met de kans op vonken tussen jongere werknemers, zou dus een goed idee kunnen zijn om ze te behouden. 

‘Find love at Work’ via TikTok
Speciaal voor Valentijnsdag heeft YoungCapital een campagne op TikTok gelanceerd. Met een This or That-vragenlijstje. Zo komen jongeren er snel en makkelijk achter bij welke (bij)banen zij de meeste kans maken om hun potentiële crush tegen het lijf te lopen. En daarmee helpt de recruitmentspecialist met de ‘Find love at Work’-campagne jongeren een keuze te maken voor een baan met meer werkgeluk. Benieuwd op welke werkvloer jij jouw crush vindt? Check hier het vragenlijstje

Over YoungCapital
Recruitmentspecialist YoungCapital brengt jongeren en werkgevers samen via een (bij)baan, zodat zij elkaar kunnen helpen groeien. Ze kunnen veel van elkaar leren: werkgevers hebben de ervaring en vakkennis, jongeren stellen de verfrissende vragen. Zij zitten nog niet vastgeroest in patronen en zijn daarmee onmisbaar voor vernieuwing. Met een gemiddelde leeftijd van 28 jaar zijn de 1.300 medewerkers van YoungCapital zelf het levende bewijs van de impact die jongeren kunnen maken. YoungCapital is onderdeel van The Works.

 

Share me!